Ve středu od 19:00 venku proti Baníku | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 19:00 venku proti Baníku

​Slávisté cestují do Ostravy, kde je ve středu od 19:00 čeká v rámci 3. kola FINÁLE FORTUNA:LIGY souboj s domácím Baníkem.

Na zápas do Ostravy můžete vyrazit vlakem, podrobnosti o výjezdu najdete zde. Sešívaní půjdou do duelu posilnění nedělním výkonem se Slováckem. Zápas, který potřebovali nutně dovést k zisku tří bodů, ovládli 3:0.

„Spokojenost s bodovým ziskem a předvedenou hrou v druhém poločase. Byly to povinné tři body, i když Slovácko hraje ve formě,“ hodnotí asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Vyhráli jsme zaslouženě 3:0. Jsme rádi, že jsme to zvládli před domácími fanoušky, i když to v prvním poločase nebylo ideální. Cení se i čisté konto,“ říká střelec třetí branky Ondřej Lingr.

V nadstavbové části Baník ze tří utkání dvě prohrál. Naposledy ale v domácím prostředí přehrál Hradec Králové 3:1. Od poloviny dubna je hlavním koučem týmu Tomáš Galásek, který nahradil Ondřeje Smetanu.

„Umístění Baníku v tabulce je jasné. Obzvlášť doma je to nepříjemný soupeř. Dávají teď prostor mladým hráčům, což je dobře pro Baník i celý český fotbal. Mají něco před sebou, jsme zvědaví, jestli dostanou příležitost i proti nám,“ objasňuje asistent trenéra.

„Baník už nemá o co hrát, ale budou se na nás chtít vytáhnout. Dávají šanci mladým odchovancům, ti se určitě budou chtít ukázat. Nedají nám nic zadarmo,“ nečeká nic lehkého nejlepší střelec sešívaných.

Na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích svádí slávisté pravidelně nesmírně vyrovnané duely. Poslední konfrontace skončila remízou 3:3, sešívaní dohrávali v devíti po vyloučení Kuchty a Oscara. Dva góly vstřelil Tomáš Holeš, na straně soupeře si stejně počínal Ladislav Almási, se šestnácti zásahy nejlepší střelec Baníku v probíhajícím ročníku.

„Není tajemstvím, že jsme Almásiho sledovali. Je to top útočník naší ligy. Na tyhle útočníky si vždycky musíme dávat pozor,“ upozorňuje Zdeněk Houštecký.

„Byl to poslední zápas před pauzou, šel jsem tam za stavu 3:2 pro Baník a hráli jsme o devíti. Byl to hektický zápas nahoru dolů, myslím, že nás bude něco podobného čekat i teď, ale snad nedostaneme žádnou červenou kartu,“ vzpomíná Ondřej Lingr.

Slávisté věří v podporu svých fanoušků, kteří se do Ostravy chystají ve středu vycestovat.

„Myslíme si, že ještě není úplně všechno rozhodnuté. Ve fotbale se může stát cokoliv. Budeme rádi, když dorazí nás podpořit. O sezoně se nedá říct, že byla neúspěšná, i když jsme si za poslední roky zvykli, že si jdeme vždycky pro titul. Uvidíme, jak se poslední dvě kola vyvinou. Chceme vyhrát a udělat radost fanouškům,“ těší se Zdeněk Houštecký.

Do utkání se Slováckem nezasáhli ze zdravotních důvodů Lukáš Provod a Alexander Bah, Petera Olayinku vyřadila nemoc. Po trestu za žluté karty bude k dispozici David Hovorka.

„Jsou tam zdravotní problémy, rozhodne se den před zápasem, uvidíme,“ uzavírá asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Venkovní zápas proti Baníku začíná ve středu v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce! Společně to zvládneme!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články