Ve středu od 19:30 doma proti Zlínu | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 19:30 doma proti Zlínu

Sešívaní ve středu od 19:30 sehrají v Edenu zápas 28. kola FORTUNA:LIGY s Fastavem Zlín.

Slavia se po nedělní výhře 1:0 na půdě Liberce setká v dalším utkání se Zlínem, který se momentálně nachází na 13. pozici v tabulce. 

Jindřicha Trpišovského těší především nepropustná defenziva, která v posledních pěti zápasech neinkasovala ani jednu branku. „Jsem rád, ale myslím si, že ta hra je podobná, je to někdy shoda náhod. Některé góly padly spíš kvůli terénu. Třeba v Příbrami nebo v Teplicích sehrál velkou roli. Tam jde spíš o to, do kolika šancí soupeře pustíte a pak už je to někdy o štěstí. Třeba že díky své kvalitě soupeř šanci promění. Důležitý je poměr šancí obou týmů v zápase. Samozřejmě když nedostaneme gól, jsme rádi. Je to i pro tým a Koliho důležité, ale nejdůležitější věc je konečný výsledek," říká trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia ve Zlíně v lednu zvítězila v divokém utkání 6:2. Jan Kuchta nastřílel během prvního poločasu svůj první ligový hattrick. „Ten jejich styl nám dlouhodobě nevyhovuje. Poslední zápas byl trochu atypický, padlo hodně gólů. Ve většině zápasů ale tolik branek nepadá. Oni se soustředí hodně na defenzivu, chodí do protiútoků. Směrem dopředu mají hodně zajímavé hráče, který během jara obohatili ještě o Janoška a Potočného," říká trenér sešívaných. 

„Když hrají s námi, tak jim to hodně vyhovuje, protože chodí do protiútoků, volných prostorů a jejich hráči mají velkou kvalitu. Poslední zápas mohl být klidně 10:5. S nimi je důležité pohlídat si brejkové situace a dát rychlý gól, protože to pak změní obraz hry. Poslední utkání doma jsme sice 1:0 vyhráli, ale do 75. minuty to bylo bez šancí. Jsou pracovité mužstvo, soustředí se na defenzivu a pokud jim funguje, tak je zápas s nimi vždy nepříjemný. Mají soubojové hráče, nemají problém s bráněním standardek a naopak jsou z nich nebezpeční," dodává Jindřich Trpišovský.

Záložník Ibrahim Traoré přišel do Slavie právě ze Zlína. „Už je to tři roky, co jsem odešel, ale je tam trenér Páník, jako když jsem tam byl. Nejsou na dobré pozici v lize, ale když přijedou do Edenu, budou víc namotivovaní. Budou hrát na sto procent, protože potřebují získat nějaké body. Udělají všechno pro to, aby něco uhráli,“ říká Ibrahim Traoré.

Ve Zlíně strávil dohromady tři roky, takže to pro něj bude speciální zápas. „Ano, můžu to tak říct. Zlín je pro mě důležitý, vyhrál jsem tam první trofej – pohár. Vyhrál jsem tam superpohár, hrál jsem tam první evropské zápasy. Je to pro mě důležitý tým. Teď už jsem tři roky ve Slavii, která je pro mě taky velmi důležitá. Je to velice speciální, ale musíme se soustředit a zápas vyhrát," říká slávistický záložník.

V poslední ligovém utkání s Libercem nastoupil jako střídající hráč a trenér jeho výkon chválil. „Dlouho jsem nehrál, byl to pro mě velmi těžký rok, byl jsem nemocný i zraněný. Na tréninku se snažím neustále zlepšovat. Když nejste v základní sestavě v takhle těžkém zápase, je důležité, když přijdete na hřiště z lavičky týmu co nejvíc pomoct. Je normální, že mi dají pět nebo deset minut a já se snažím týmu důvěru splatit,“ dodává Traoré.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články