Ve středu od 20:00 doma proti Jablonci | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 20:00 doma proti Jablonci

Ve středu od 20:00 přivítá Slavia v rámci 3. kola nadstavbové části finále FORTUNA:LIGY Jablonec, čtvrtý tým ligové tabulky.

Slavii jako mnohokrát v této sezoně čeká další utkání v krátkém sledu. Podle asistenta trenéra Jaroslava Köstla by tak toto vytížení nemělo představovat pro tým žádný problém. „Na tenhle rytmus jsme připraveni, jelikož jsme takhle hráli anglické týdny prakticky celou sezonu už od léta. Zbývají nám ze sezony dva týdny, takže únava se nějakých způsobem kupí, ale po takovém zápase, kterým bylo utkání v Plzní, odchází únava daleko rychleji. Kluci jsou na to po všech stránkách dobře připraveni. Bude to další zápas za tři body. Musíme potvrdit domácí vítězství s Plzní a uhájit náskok až do konce sezony."

Skutečnost, že jdou zápasy proti Plzni a Jablonci rychle po sobě, vnímal obdobně i kapitán Milan Škoda. „Rychlé to je, ale myslím si, že za ten celý rok jsme si na to dost zvykli. Bereme to tak, jak to je," hodnotil náročný program.

Ačkoliv zbývají do konce nadstavbové části ještě tři zápasy, jablonecký soupeř už má jistotu, že na konci sezony skončí na čtvrtém místě. „Nevíme, s jakým cílem sem Jablonec přijede, ale určitě bude chtít vyhrát. Vědí, že se jim v Edenu dlouhodobě daří. Určitě nás nečeká nic jednoduchého. Navíc začne přestupový termín, bude zde spousta hráčů, co můžou do různých klubů přestupovat a určitě se budou chtít v tak velkém zápase proti Slavii ukázat. Určitě sem pojedou se stoprocentní motivací a pro nás to bude obtížné. Je to zápas za tři body jako každý jiný. My ho potřebujeme zvládnout, musíme ho zvládnout a zvládneme ho," nebral příliš v potaz rozpoložení Jablonce slávistický asistent.

„Přijedou uvolnění, protože jim už o nic nejde. Pro nás to bude určitě těžší. Oni si zahrají na krásném stadionu se skvělou atmosférou. Pro ně je to dobrý zápas. My ale samozřejmě rádi o něco hrajeme a věřím, že jsme na to připraveni," byl si jist Milan Škoda.

Jaroslav Köstl vnímal zvládnutý zápas s Plzní jako důležitý uklidňující faktor, který se může pozitivně odrazit na výkonu mužstva proti Jablonci. „Kluci v zápase s Plzní ukázali, že tu kvalitu mají. Plzeň přehráli prakticky po všech stránkách. Byl to top tým, stejně jako Jablonec, takže si myslím, že to bude opět hodně podobný zápas. Díky tomu, že jsme zvládli zápas s Plzní, tak se jistý klid samozřejmě může projevit."

„Zápas s Plzní pro nás v tu určitou chvíli byl důležitý. Tenhle zápas bude ale stejně důležitý, protože si nemůžeme dovolit nějaké zaváhání," byl si vědom kapitán.

Recept na vítězství je dle asistenta Slavie jednoduchý. „Musíme podat opět výborný výkon na hranici možností každého hráče. Když nějaký hráč z tohoto výkonu vypadne, tak se vše těžko dotahuje. My to musíme zvládnout. Jedinou cestou je aktivní hra. Jablonci se tu daří, protože je na to připravený. Je to pro ně velký zápas – hrát se Slavií, stejně jako pro jakýkoliv jiný tým. My ale také budeme dobře připraveni. Chceme to zvládnout a podáme snad takový výkon, abychom na konci zvítězili."

Na nelichotivou bilanci proti seveřanům poukazoval i Milan Škoda, doufá však, že tentokrát vyjde Slavia z utkání vítězně. „Poslední dobou nám Jablonec s Libercem dělají problémy. Samozřejmě to s nimi není úplně jednoduché, ale věřím, že předvedeme svoji hru a zápas zvládneme."

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články