Ve středu od 20:00 doma proti Plzni | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 20:00 doma proti Plzni

Ve středu večer přivítají sešívaní na svém trávníku v přímém souboji o ligový titul Plzeň, průběžně druhý tým ligové tabulky.

„Jsme plni očekávání, máme to v hlavě a byli bychom nejradši, kdyby přišel co nejdříve. Jsme rádi, že se to vyvrbilo tak, že jsme dostali šanci rozhodnout v tomhle domácím zápase. Zvláště po výkonu a výsledku v Ostravě se už nemůžeme dočkat, aby zápas začal,“ říká před utkáním s Plzní trenér Jindřich Trpišovský.

Velká očekávání má i obránce sešívaných Vladimír Coufal. „Malinká nervozita možná je, až těsně před zápasem ale uvidíme, jak to bude vypadat. Všichni ale samozřejmě víme, o co hrajeme a co můžeme dokázat. Doufám, že do toho všichni dají sto padesát procent a společně to zvládneme,“ má jasno pravý bek Slavie.

„Poslední zápasy, kdy jste krůček od cíle a velkého snu všech hráčů, jsou vždycky nejtěžší. Lehká nervozita přichází vždy a je to dobře, protože kdybyste ji necítili, znamenalo by to, že vám na tom moc nezáleží. Všichni v kabině ale chceme to samé, a doufáme, že se nám to ve středu povede, i když to bude nesmírně těžké,“ dodává Vladimír Coufal.

Se svým svěřencem s trenér sešívaných plně souhlasí. „Tak ta lehká nervozita pramení z toho, že nás čeká kvalitní soupeř, který na jaře všechny týmy kromě nás porazil. Víme, že jsme blízko, na druhou stranu ale před sebou máme kvalitního soupeře s výbornou formou. Bereme to jako obrovskou příležitost, na druhou stranu ale vnímáme, jaký soupeř stojí proti nám,“ říká Jindřich Trpišovský, který očekává ofenzivně laděné utkání.

Bude záležet na prvních patnácti nebo dvaceti minutách. Gól na jedné nebo druhé straně by to asi otevřel. Očekávám ale ofenzivní zápas, protože Plzeň ví, že tady musí vyhrát. Na druhou stranu, náš naturel je podobný, také potřebujeme hrát nahoru, nejsme tým, který by něco bránil a betonoval. Proto si myslím, že uvidíme otevřený zápas, podobný tomu poslednímu vzájemnému utkání. Záležet ve výsledku samozřejmě bude na produktivitě, minule jsme do toho dobře vstoupili, jen v prvních patnácti minutách jsme ale neproměnili tři gólové šance. Stoprocentně bude záležet na efektivitě, první gól by nám určitě pomohl,“ má jasno kouč Slavie.

Jak potvrzuje Vladimír Coufal, slávisté jsou na utkání hodně natěšení. „Nevím, jak bude chtít hrát Plzeň, my ale určitě budeme chtít vyhrát, abychom to už společně s nějakými diváky mohli po zápase oslavit. Určitě do utkání půjdeme s pokorou a respektem k silnému soupeři, oba týmy budou chtít hrát svoji hru a uvidíme, co z toho nakonec vzejde,“ říká stálice sešívané obrany.

Poprvé od restartu sezony po krizi způsobené koronavirem se do hlediště vrátí diváci, i když zatím jen v omezeném počtu. „Je to obrovská změna, dlouhodobě jsme zvyklí hrát před kulisou, doma nám to strašně pomáhalo. Poslední zápas byl někdy v únoru, od té doby jsme před diváky nehráli, to je pro nás velká změna. O to si myslím, že bude zápas lepší než před čtrnácti dny. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby se hrálo před plným hledištěm, buďme rádi ale i za tenhle počet,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Plzni začíná ve středu od 20:00, přímý přenos utkání poskytne O2 TV Sport. Ze souboje vám opět přineseme obvyklý informační servis, proto nezapomínejte sledovat naše sociální sítě a YouTube kanál Slavia TV.

Preview před Plzní je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články