Ve středu v Olomouci čtvrtfinále MOL Cupu | SK Slavia Praha
Více

Ve středu v Olomouci čtvrtfinále MOL Cupu

Sešívané ve středu dvě hodiny po poledni čeká na Hané souboj o místo mezi čtyřmi nejlepšími týmy letošního ročníku MOL Cupu. Soupeřem bude domácí Sigma Olomouc.

„Co máme zprávy, nebo vidíme v televizi, tak nás po dlouhé době čeká venkovní zápas na kvalitní hrací ploše. Jedeme do prostředí, kde Slavia nemá v poslední době moc dobrou bilanci, musíme být obezřetní. Olomouc hraje v lize doma proti favorizovaným týmům velice dobře," říká před středečním utkáním Jindřich Trpišovský.

Slávisté se do čtvrtfinále letošní tuzemské pohárové soutěže probojovali po výhře nad Karlovými Vary 10:3, hned čtyřikrát se trefil Stanislav Tecl. O kolo dříve vyřadili svěřenci Jindřicha Trpišovského pražskou Duklu.

Středeční soupeř přehrál Domažlice (3:1) a Bohemians 1905 (2:0). „Zápasů je dost, jde to jeden za druhým a je to docela náročné. Doufám ale, že nám na středu zbylo tolik sil, abychom postoupili," říkal po nedělním ligovém utkání v Ďolíčku Lukáš Masopust.

Slavia a Olomouc se v této sezoně už jednou střetly. V prvním soutěžním utkání kalendářního roku 2021 červenobílí zvítězili v Edenu v rámci 15. kola FORTUNA:LIGY 3:1 po dvou gólech Jana Kuchty a proměněné penaltě Ondřeje Kúdely. Hanákům patří v aktuální ligové tabulce devátá příčka.

„Je to čtvrtfinále poháru hrané na jeden zápas. My tam nejedeme s jiným cílem, než že to chceme zvládnout a postoupit," má jasno hlavní trenér Slavie.   

Sešívaní ovládli domácí pohár dvakrát v letech 2018 a 2019, vloni vypadli v osmifinále s Baníkem Ostrava. Na vítěze středečního duelu čeká v semifinále Sparta, druhou dvojici tvoří Plzeň a Teplice. 

Středeční utkání vysílá ČT sport, studio začíná ve 13:40.

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články