Velká bitva, vítězství jsme si ale zasloužili | SK Slavia Praha
Více

Velká bitva, vítězství jsme si ale zasloužili

Slávisté po dlouhých šesti letech dokázali zvítězit na hřišti Plzně, druhého týmu tabulky. ​„Kluci vzadu to odehráli skvěle," říká Jindřich Trpišovský.

„Do zápasu jsme nevstoupili dobře, Plzeň byla prvních patnáct minut lepší, byli dobří při napadání, nedostali jsme se příliš na balon. Měli tam i nějaké nebezpečné situace po naší levé straně, pak jsme se trochu zlepšili a dostali jsme se ke své hře. Ke konci poločasu jsme si vytvořili nějaké nebezpečné situace. Bylo to v obráceném gardu než minulý zápas v Plzni, dali jsme gól na konci poločasu, druhá půle se změnila v boj, bylo hodně soubojů a faulů. Šlo o to, jestli se necháme zatlačit. Hodně nám pomohl Michal Frydrych a Ibra Traoré, kteří zvýšili mužstvo a podrželi balon. Kluci to uhráli dobře, Plzeň měla jen jednu velkou šanci. Byla to velká fotbalová bitva, Plzeň hrála jako vždy doma skvěle. Přiklonilo se k nám i nějaké to sportovní štěstí, které jsme si ale zasloužili,“ hodnotí zápas v Plzni trenér Jindřich Trpišovský.

Díky vítězství nad druhým týmem tabulky mají sešívaní po čtrnácti odehraných kolech už devítibodový náskok. „Je to samozřejmě příjemné, jedná se o dobrý vstup do ligy. Je před námi ale ještě šestnáct zápasů, Plzeň body ztrácet nebude, poslední dobou se hodně zlepšili, podávají dobré výkony. My navíc bojujeme v Evropě. Máme sice za sebou venkovní zápasy na Spartě i Plzni, určitě nás ale ještě hodně potrápí,“ říká trenér Slavie.

Domácí do utkání vstoupili aktivně a sešívané v úvodních minutách zaskočili aktivním napadáním. „Malinko jsme s tím počítali, že do toho Plzeň takhle vstoupí. Takhle je to vždy, než se hráči dostanou po únavě z těžkého zápasu do tempa, čerství hráči jsou dynamičtí. Srovná se to až od pětadvacáté minuty nahoru, hodně jsme se na to připravovali. Domácí nás tam ale zavřeli,  v úvodu nám dost pomohlo přerušení zápasu. Zavírali střed hřiště a obsazovali Davida Hovorku, my jsme potřebovali dostat míče více na krajní beky. Plzeň to dělala skvěle, byla nahoře, blízko u nás," ví Jindřich Trpišovský.

Ani v druhé půli utkání sešívaní na hřišti nedominovali. „Plzeň měla velkou výškovou převahu, snažili jsme se proto držet balon, v přechodu jsme ale nedokázali být nebezpeční, trochu jsme se přišpendlili k vápnu. Měli jsme nějakou dobu problém s Kayambou, kluci ale hráli vzadu skvěle, pomohl nám i Ondra Kolář svojí rozehrávkou. Je to ale vždy o tom, jestli dokážeme být nebezpeční v útoku, a to se nám příliš nedařilo,“ má jasno trenér Slavie.

V průběhu druhé půle musel kvůli zranění odstoupit ze zápasu Davit Hovorka. „David jel do nemocnice na rezonanci, stejně jako Tomáš Souček. Po souboji dostal úder na koleno, doufejme, že to bude jenom podvrknuté, chytřejší budeme až po kontrole,“ přibližuje kouč Slavie, který v závěru zápasu uvažoval i o střídání kapitána Tomáše Součka. „V první půli cítil bolest v koleni, hned jsme to konzultovali, čekali jsme kvůli němu se střídáními. Dostal úder v souboji, nakonec jsme se ale domluvili, že to dohrajeme i přes bolest, hráčů, kteří po středě jeli na morál, bylo více, například i Peter Olayinka. Nic vážného to snad nebude, hodně ho to ale v závěru utkání limitovalo v pohybu.“

„Na hrotu útoku dostal tentokrát důvěru Stanislav Tecl. „Máme použitelné čtyři hráče na tuto pozici, je tam nějaká hierarchie, Standa je teď nejvíc rozehraný. Júsuf je zdravý, má ale náročné cestování na reprezentační srazy. Chceme mu dát šanci, potřebujeme ale, aby byl stoprocentně připravený. Na dnešek jsme volili mezi Mickem van Burenem a Standou Teclem, rozhodlo, že Standa nám mohl pomoci při standardkách. V zápase splnil to, co jsme chtěli, jeho výkon gradoval, udržel míče a bylo na i několik faulů,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články