Velký boj, remíza je zasloužená. Čekal bych méně faulů | SK Slavia Praha
Více

Velký boj, remíza je zasloužená. Čekal bych méně faulů

Trenér Jindřich Trpišovský mluvil po remíze v Karviné o výkonu obou týmů, absencích sešívaných, tvrdé hře soupeře i případném odchodu Davida Zimy do Itálie.

„Šest gólů, hodně šancí. Na druhou stranu asi deset zákroků, které do fotbalu nepatří. Velký boj, dobrý fotbal a podívaná pro lidi, představoval bych si ale méně faulů a plynulejší hru. Remíza je zasloužená, na víc jsme neměli, dvakrát jsme ale vedli a měli jsme tak zápas dohrát. Karviná si za aktivitu bod zasloužila, možná měla i více šancí. Celkově to byl vyrovnaný zápas, v nastavení jsme ho však měli dovést k vítězství i ve stavu, ve kterém jsme byli. Za mě panuje zklamání,“ hodnotí remízu 3:3 v Karviné Jindřich Trpišovský.

Tvrdé zákroky k fotbalu patří, musí ale být potrestané

Domácí hráli hodně tvrdý fotbal, ze kterého rezultovala řada hraničních zákroků a čtyři žluté karty pro hráče Karviné. „Počítám s tím, že soupeř bude hrát tvrdě, je ale důležité, aby bylo chráněné zdraví hráčů, což v Karviné neplatilo. Viděli jsme to ve čtvrtek na Legii, za první zákrok ve třetí minutě červená. V utkání s Karvinou jich bylo takových více, je mi jedno, na které je to straně. Musíme technickým hráčům dovolit hrát fotbal, chci vidět góly, centry, kličky, průniky a ofenzivní akce. Jsou věci, které to narušují, k fotbalu sice patří, musí ale být náležitě potrestané,“ má jasno kouč Slavie.

Karviná měla velkou výškovou i silovou převahu

Hned dvě branky sešívaní inkasovali po rohových kopech. „Všechny šance Karviné, kromě prvního gólu, byly ze vzduchu, měla obrovskou výškovou i silovou převahu. Bylo hodně standardních situací proti nám, v druhé půli jsme se nedokázali dostat na míč, abychom se dostali ze souvislého tlaku. Absence a vynucené změny byly v některých situacích znát, všechny šance domácích ale byly v pokutovém území po hlavičkových soubojích,“ ví trenér sešívaných.

„Domácí hráli výborně a minimálně bod si zasloužili, k vítězství měli i blíže. Předvedli velice dobré individuální výkony, čistého času se ale hrálo málo, bylo spousta přerušení kvůli střídání, ošetřování nebo kontrole videa. Odhadem se v druhé půli hrálo tak dvacet šest minut čistého času. Kdyby se hrálo plynule nahoru dolů, je otázka, jak by na tom Karviná fyzicky byla,“ říká Jindřich Trpišovský.

Kúdela má problém s kotníkem, Stanciu dostal volno kvůli reprezentaci

Do utkání s Karvinou nemohlo zasáhnout hned jedenáct hráčů, na marodku nově přibyl Alexander Bah, který onemocněl. Utkání pak kvůli zranění nedohrál obránce Ondřej Kúdela. „Alex Bah má virózu, u Nica Stancia rozhodl program, zítra ráno má sraz na repre, letí přes Amsterodam, přijel by ve dvě v noci z Karviné a hned by musel odletět. V úterý letí na Island, ve středu tam hraje zápas, byl navíc unavený z utkání proti Legii. Chtěli jsme předejít problémům, tak jsme ho na víkend pustili za rodinou, aby si odpočinul,“ přibližuje trenér Slavie.

„U Ondry Kúdely to v první fázi byl kotník, na který si stěžoval, teď ta bolest jde po zadní straně nohy nahoru. Nemohl chodit, je v péči doktorů a fyzioterapeutů. Zatím jsem s ním ale nemluvil, uvidíme, jak to bude vypadat,“ dodává kouč sešívaných.

Kádr máme široký, případný odchod Zimy budeme řešit

Sešívaný kádr může v nejbližších dnech opustit David Zima, řeší se jeho případný přestup do italského FC Turín. „Neumím říct, jak to aktuálně vypadá. Chystali jsme se na zápas a řešili věci ohledně Abdallaha Simy. U Davida to vypadalo, že se dopoledne odpojí od týmu, pak jsme ale dostali info, že s ním můžeme počítat. Jak to bude vypadat dále, netuším, nemám v tom definitivní slovo. Můžu na tom mít nějaký názor, konečné rozhodnutí ale jde přes jiné lidi. Záleží na částce, musíme myslet i na toho kluka, posune ho to dál. Hráčů máme v kádru dost, doplnění bychom případně mohli řešit v zimě. Je třeba vzít v potaz, co je potřeba pro klub a co bude potřeba pro hráče, my se s tím jako trenéři musíme srovnat,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články