Velký návrat! Slavii posílí obránce Martin Latka | SK Slavia Praha
Více

Velký návrat! Slavii posílí obránce Martin Latka

PRAHA – Slavia hlásí velkou posilu. S vedením Slavie se na čtyřletém kontraktu domluvil obránce Martin Latka, který by se do přípravy týmu měl zapojit ve středu.
Martin Latka se tak do Slavie vrací po roce a půl. „Jsem šťastný, že se nám povedlo dotáhnout jednání s Martinem Latkou do konce. Dohodli jsme se na smlouvě na čtyři roky. Povedlo se nám přivést lídra do kabiny i mimo hřiště, což byl náš první a zásadní cíl pro následující sezonu,“ uvedl sportovní ředitel Karol Kisel.

Obránce by se měl do letní přípravy týmu zapojit ve středu. „Věřím, že nám velice pomůže a bude správným lídrem a vůdcem na hřišti i v kabině,“ pokračuje Karol Kisel.

„Velkou roli sehrála rodinná situace, abych mohl být více se synem a navíc za měsíc čekáme přírůstek do rodiny. V tomto směru budu moct být všem nablízku,“ vysvětluje obránce Martin Latka.

„Výraznou měrou k návratu přispěli také majitel klubu Aleš Řebíček a Karol Kisel. S majitelem Slavie mám výborné vztahy, jeho osoba k návratu hodně přispěla,“ dodal Martin Latka.

Martin Latka poprvé přišel do Slavie v roce 2003 z Českých Budějovic. Má za sebou hostování v anglickém Birminghamu, v lednu 2009 poté odešel do řeckého Panioniosu. Na svém kontě má ve Slavii 136 ligových zápasů, vstřelil jedenáct branek. Rodák z Českých Budějovic získal v červenobílém dresu dva mistrovské tituly. Nastupoval také v Lize mistrů.

Podruhé zamířil do Slavie Martin Latka v létě 2011 a působil v Edenu rok a půl. Mezitím stačil vstřelit Spartě dva góly, dostat se do reprezentačního áčka a stát se i hráčem měsíce. V lednu 2013 zamířil do tehdy bundesligové Fortuny Düsseldorf.

Prošel všemi mládežnickým reprezentacemi, v roce 2003 hrál na MS hráčů do 20 let, později byl kapitánem jedenadvacítky, ale o ME 2007 kvůli zranění přišel. 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články