Věřil jsem hráčům, že branky začnou střílet, usmíval se trenér | SK Slavia Praha
Více

Věřil jsem hráčům, že branky začnou střílet, usmíval se trenér

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia se v neděli v Edenu střelecky probudila a Slovácku nasázela pět branek. „Hráli jsme dobře kombinačně, jako už doma proti Teplicím nebo Jablonci. Věřil jsem hráčům, že branky začnou střílet,“ usmíval se po utkání trenér Dušan Uhrin.
Slavia zvládla domácí utkání se Slováckem parádně. Zvítězila 5:1. „Jsme rádi, že jsme odskočili Brnu, i když jsou před námi ještě dva zápasy a hraje se o šest bodů,“ načal své hodnocení trenér Dušan Uhrin. „Vyhrát chceme vždycky, dnes jsme po třetí vstřelené brance hráli už uvolněně, což bylo na hře vidět,“ těšilo ho.

Slavii se proti Slovácku střelecky dařilo. „Mohli jsme dát ještě další tři branky. Slovácko má velmi dobré hráče do pokutového území, umí tam být hodně nebezpeční. V prvním poločas jsme je dokázali pokrýt, ve druhém už tam byla okénka. Vedli jsme 2:0, byli jsme tam jednu desetiminutovku takoví pasivní a zbytečně jsme soupeře pouštěli k našemu vápnu,“ viděl i drobné nedostatky.

Co se Slavii dařilo? „Hráli jsme dobře kombinačně, jako už doma proti Teplicím nebo Jablonci. To jsme ale bohužel nedali branky. Jsem rád, že jsme dnes skórovali vícekrát než jednou nebo dvakrát. Není to náhoda, doma jsme si vždy byli schopni vypracovat řadu šancí, tentokrát jsme je ale proměnili. Věřil jsem hráčům, že branky začnou střílet. Proti Jablonci jsme třikrát nastřelili tyčku, a přestože to podle mého bylo ještě lepší utkání, gól jsme nedali a remizovali 0:0,“ porovnával trenér.

Slavii dlouhodobě svazuje nervozita. „Máme mladou zálohu, v hráčích ta nervozita je. Schází nám klid, který mají mužstva jako Boleslav, která dlouhodobě hraje o čelo tabulky. Přišli jim až na Čermáka samé zkušené posily. Liberec má ostřílené hráče, třeba Bakoš dovede sprdnout mužstvo. Vyhráli už loni pohár. Jsou zvyklí hrát pod tlakem. To někteří naši hráči nejsou, ale věřím, že je to naučíme,“ dodal Dušan Uhrin.

Zimní posily mu ale dnes radost udělaly. Antonín Barák dal první dvě branky zápasu. „Má výbornou střelu a jeho výkon postupně roste. Dostal jistotu, už na Dukle i předtím doma hrál dobře. Dnes se mi také líbil Mihalík, který odehrál celý zápas ve stoprocentním tempu,“ chválil.

Prosadil se i Josef Hušbauer. „Jsem moc rád, že se mu to povedlo. Předtím zahodil penaltu a byl další zápas hodně nervózní. Snažili jsme se ho dát dohromady, myslím, že ta branka mu hodně pomohla. Půl roku předtím nehrál, měl zdravotní problémy, musel se dát dohromady,“ dodal na adresu svého záložníka.

Věří, že se všichni postupně zapracují. „Hráči, co sem přišli, potřebují čas, aby si zvykli na mé metody. Je něco jiného hrát pořád o záchranu a hrát o umístění v tabulce. Je to v hlavě, to se musí u hráčů předělat. Netrvá to 3 týdny, trvá to možná půl roku a možná déle,“ je mu jasné.

V utkání došlo i na několik zranění. Jiří Pavlenka musel opustit hřiště už v 8. minutě. „Bude to asi vážnější, je to stehenní sval. Půjde zítra na sono, má to asi natržené. Je to blbé místo, hodně to bolí. Simon Deli měl vyhozené rameno, tak mu ho nahodili zpět. Nechtěl střídat a chtěl hrát za každou cenu. Já jsem byl rád, taky jsem nechtěl, aby střídal,“ přiznal trenér.

Slavia si upevnila pátou příčku, ale nic není jisté. „Páté místo neberu jako jisté. Po hráčích chci pořád maximum, musíme vítězství potvrdit. Fotbal se hraje pro lidi a doufám, že je to dnes bavilo,“ dodal ještě na závěr.


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články