Věřím, že jsme se naladili na čtvrtek, říká trenér po vybojované výhře | SK Slavia Praha
Více

Věřím, že jsme se naladili na čtvrtek, říká trenér po vybojované výhře

PRAHA/EDEN ARÉNA - Sešívaní vstoupili do závěrečného ligového utkání podzimu vlastní brankou, dokázali ale zápas zvrátit a udržet v Edenu tři body. „Jsem především rád, že jsme poslední ligový zápas zvládli za tři body. Věřím, že jsme se naladili na čtvrteční Evropskou ligu, kde půjde o hodně,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý.
„Utkání nebylo ideální, neprobíhalo podle představ. Chyběla nám lehkost. Byl tu těžký terén, bylo to bez dalšího gólu nervózní, přišel do hry Milan Baroš a dělal nám problémy. Jsem rád, že to kluci zvládli, i když jsme si v úvodu vstřelili vlastní gól. Zareagovali jsme na to a rychle jsme otočili nepříznivý stav. Ve druhém poločase se do hry kradla nervozita a další gól jsme už nepřidali, i když tam na něj bylo několik šancí,“ komentoval průběh 16. kola Jaroslav Šilhavý.

Smolařem úvodu byl Michal Frydrych, který srazil míč za záda Jana Laštůvky. „Frýďase známe, je to velký srdcař. Může se to stát. A že na to zareaguje tak, že dá gól a odčiní to, není s jeho povahou nic nenormálního. Zvládl to. To je zkrátka Frýďas,“ říká trenér na adresu svého obránce.

Hosté mohli v závěru snížit, když se Baník dožadoval penalty. „Lekl jsem se, byl tam tlak, hodně hráčů ve vápně, stát se může cokoliv. Můžete třeba uklouznout… neviděl jsem to. Myslím, že sudí Jílek to viděl dobře,“ dodal trenér ke spornému momentu.

Při utkání se loučil i kapitán Jiří Bílek, na hřiště se ale nepodíval. „Byli jsme trochu domluvení, že když to půjde, nastoupí. Tři body byly ale hodně důležité. Ostrava se tlačila do útoku, chtěla vyrovnat, nechtěli jsme nic podcenit. Jirka navíc v posledním týdnu netrénoval naplno, tak jsme se rozhodli nic neriskovat. Diváci se s ním rozloučili po utkání. Jsme rádi, že to bylo tříbodové loučení. Uvidí ho tu i příště, i když už ne ve dresu,“ dodal Jaroslav Šilhavý.

Na pohárový zápas by měl být k dispozici i zraněný Simon Deli. „Doktoři nám sdělili, že by měl být fit. Sám se cítí dobře a měl by od pondělí trénovat s týmem. Ve čtvrtek tak bude snad připraven,“ doufá trenér.

A jak ve zkratce zhodnotil ligový podzim? Cíl byl prát se o první příčky, což znamená o titul, což nám uteklo. Jsme zklamaní, držíme se za Plzní s Olomoucí, Libercem a Spartou a rozdáme si to o druhé místo a kvalifikaci Ligy mistrů. Máme za sebou hodně zápasů, důležité pohárové duely, poztrácené bod venku v lize. Přišlo hodně nových hráčů, někdo se do toho dostal dřív, někdo později. V Evropě jsme ostudu neudělali, ale nepovedlo se nám projít do Ligy mistrů přes Apoel, což mrzí, protože to bylo schůdné. Ve skupině se dařilo a věřím, že bude i ve čtvrtek. To by byl úspěch. Pořád jsme i MOL Cupu. Máme stále o co hrát,“ má jasno trenér.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články