Video: Cesta Zlatého míče z Juventusu do Prahy | SK Slavia Praha
Více

Video: Cesta Zlatého míče z Juventusu do Prahy

Zlatý míč Pavla Nedvěda patří bezesporu mezi nejvzácnější artefakty výstavy Česko x Brazílie. Tomu odpovídají i rozsáhlá bezpečnostní opatření, která provázela jeho přesun z Juventusu do Prahy.

Na úplném začátku byla oficiální žádost o zápůjčku zaslaná do kanceláře vedení Juventusu Turín. Po vzájemné domluvě a stanovení termínu přepravy se do Itálie vydali zástupci muzea, nutnou součástí výpravy bylo auto se speciálním sledovacím zařízením a dva elitní členové ochranky.

Z muzea Juventusu se Zlatý míč převážel ve speciální, nehořlavé, nerozbitné a nepromokavé bedně. A vyžadoval i speciální zacházení, při vložení a vyjmutí z bedny museli členové ochranky používat bavlněné bílé rukavice.

Bezprostředně po návratu do Prahy byl Zlatý míč uložen do trezoru v Živnobance, odkud poté putoval opět za přísných bezpečnostních opatření v předvečer zahájení výstavy do muzea Slavie.

Pokud jste Zlatý míč Pavla Nedvěda ještě neviděli, návštěvu muzea neodkládejte, trofej bude pro veřejnost vystavena do neděle 24. března. Poté se musí Zlatý míč vrátit zpět do Juventusu.

Spolu se Zlatým míčem je v muzeu vystavena i vosková figurína Pavla Nedvěda, kterou zapůjčilo po dobu konání výstavy Chocotopia: Muzeum voskových figurín. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články