Víkend otevřených dveří slavil úspěch | SK Slavia Praha
Více

Víkend otevřených dveří slavil úspěch

Slavia na konci ledna otevřela brány stadionu sešívané veřejnosti a téměř dva tisíce lidí si dorazilo prohlédnout exkluzivní prostory muzea nebo kabiny A-týmu.

I přes nevlídné počasí čekaly před sobotním otevřením před muzeem desítky fanoušků a během první hodiny prošlo vstupem neuvěřitelných 250 návštěvníků! Vzápětí se ocitli v novém muzeu Slavie, ve kterém mohli obdivovat vzácné exponáty a poslechnout si výklad bývalého slávistického kustoda Václava Petráka, který své vyprávění obohatil mnoha zajímavými historkami a nenechal se nachytat ani zvídavými otázkami od fanoušků.

Další velkou atrakcí byla kabina A-týmu, která zároveň patřila mezi nejfotografovanější prostory, fanoušci si pořídili i stovky fotek v krásně vyzdobené mixzóně a na slávistické střídačce.

Fanoušci projevili velký zájem jak o sobotní autogramiádu slávistických legend starších ročníků, které se podepisovaly celé dvě hodiny, tak i o nedělní podpisovou akci mladších hráčů, na kterou čekali několik desítek metrů dlouhou frontu. Hráči rozdali stovky podpisů a ochotně se s fanoušky vyfotili a prohodili několik slov. Všechny fotbalové ikony, které během víkendu dorazily, byly nadšeny skvělou atmosférou, kterou fanoušci vytvořili, a zavzpomínali na doby, kdy byli aktivními hráči A-týmu.

Do programu obou dnů se zapojily svými aktivitami i fanouškovské organizace Odbor přátel, Fanklub a Tribuna Sever. Odbor přátel přichystal zajímavou Univerzitu Slavia na téma slávistické stadiony, která se protáhla na 2 hodiny. Na nejrůznější dotazy odpovídal přímo architekt našeho stadionu Martin Kotík. 

V neděli odpoledne proběhl křest Červenobílých listů s živým vystoupením rappera Dekreta, zároveň jsme poblahopřáli k narozeninám slávistickému historikovi Vladimíru Zápotockému. Fanklub přichystal v neděli kvízovou vědomostní soutěž, ve které poměřilo své znalosti celkem 150 fanoušků! Vítězem se stal Jiří Silný, který si svými znalostmi doslova vybojoval půlroční permanentku.

Děti se zabavily v dětském koutku, kde pro ně bylo přichystáno tetování, malování na obličej, autodráha, stolní fotbal a PlayStation, ale hlavně měly unikátní možnost vyzkoušet si vytvořit malování choreografie se zástupci Tribuny Sever! Během dvou dnů namalovaly čtyři plachty, které se budou prezentovat v sektoru pro rodiče a děti během prvního jarního ligového zápasu s Teplicemi.

Návštěvníci se mohli zúčastnit soutěže o jarní permanentku a ze slosování vyšla vítězně paní Kateřina Koubínová, gratulujeme!

Slavia Museum je živým organismem, který se neustále vyvíjí s tím, jak píšeme každý den historii Slavie. Neustále do něj přibývají nové exponáty, v neděli slavnostně přispěl do muzejní sbírky Luboš Kozel kopačkami z mistrovského roku 1996 a dresem z Poháru UEFA.

Prohlédněte si fotogalerii z celého víkendu.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články