Vítězný dorost na Xaverově, úspěšní žáci v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Vítězný dorost na Xaverově, úspěšní žáci v Edenu

Sobotní double dorostenců proti Olomouci se nesl ve vítězném duchu, stejně tak jako nedělní duel B-týmu. Činili se také žáci i talenti z přípravek. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Sobota 7.května

U19

SK Slavia Praha vs. Sigma Olomouc 2:0 (1:0)
Sestava: Slavata – Fatrdle, Hunal (46. Kričfaluši), Konečný, Beránek – Novák, Žitný, Planka (83. Josef Jinoch) – A. Pudil (90. Zapletal), Trédl (70. Okeh), Toula (70. Vajgl)
Góly: 24. Toula, 76. Kričfaluši

Nejstarší dorostenecká kategorie rozehrála svůj zápas krátce po sobotním poledni. Prvním úspěšným střelcem se stal Daniel Toula v 24. minutě a poslal Slavii do vedení. Hubené vedení domácích navýšil 15 minut před koncem z pokutového kopu Ondřej Kričfaluši a potvrdil, že tři body zůstaly v Praze. Červenobílí tak nadále vévodí ligové tabulce. O další vítězství budou dorostenci bojovat v sobotu 14. května proti Slovácku.

U17

SK Slavia Praha vs. Sigma Olomouc 5:1 (3:0)
Sestava: Tomas – Fiker, Pančev, Kolář, M. Pudil – Jelínek, Lopatář, Zachoval – Kopecký, Hájek, Bouchner
Góly: 24. a 37. Lopatář, 42. Zachoval, 52. Hájek, 79. Dufek

Na své starší spoluhráče úspěšně navázala také kategorie U17. O déjà vu se postaral prvním gólem slávistů, opět v 24. minutě, Jakub Lopatář. Ten samý hráč rozvlnil síť i podruhé o 13 minut později. Tříbrankové vedení zařídil tři minuty před poločasem kapitán Matěj Zachoval. Tři branky padly také v druhém dějství. Nejdříve vstřelil čtvrtý gól Slavie David Hájek. Čisté konto červenobílým pokazili olomoučtí v 57. minutě. Přesto se slávisté před závěrečným hvizdem radovali znovu. V 79. minutě upravil na konečných 5:1 Jakub Dufek. Souboj prvního s druhým tak vyzněl jasně pro tým domácích, nadále lídra soutěže. Stejně jako v případě starších dorostenců, další zápas sedmnáctky se bude konat 14. května v Uherském Hradišti.

Neděle 8. května

B-tým

SK Slavia Praha vs. Motorlet 4:0 (0:0)
Sestava: Dvořák – Bárta (46. Zeronik), Behenský, Badajide, Labík – Nikl – Šubert (64. Victor, 79. Voriazidis), Moses (72 Šimeček), Kopáček – Šmiga, Biegon (61. Beran)
Góly: 52. a 60. Moses, 80. a 90. Šmiga

Pražský souboj se odehrál na Xaverově během nedělního dopoledne. Na první gól se čekalo až do druhého poločasu. Postaral se o něj v 52. minutě Usor Moses. Do dvoubrankového vedení odskočili domácí o osm minut později opět Mosesovou zásluhou. Tento skvělý počin se rozhodl napodobit také střelec B-týmu Daniel Šmiga. Nejdříve rozvlnil síť v 80. minutě. Znovu se trefil v poslední minutě utkání. Podtrženo, sečteno, 4:0, čisté konto, tři body. Dalším soupeřem sešívaných bude v pátek 13. května Králův Dvůr.

U15

SK Slavia Praha vs. Jablonec 10:0 (7:0)
Sestava: Dostalík – Hubička (41.Sosna), Beran, Naskos, Kočvara, Kotrba, Belžík, Kumpan, Adam, Filippov (60. Antič), Kolařík
Góly: 5. Kočvara, 11. Belžík, 23. Kumpan, 30. a 34. a 45. Kotrba, 33. a 40. Hubička, 70. Sosna, 71. Naskos

Povedenou neděli zažili také žáci. Gólostroj červenobílých nastartoval v 5. minutě Filip Kočvara. Napodobil ho o šest minut později Karel Belžík. Dalším jménem na střelecké listině byl Adam Kumpan. Čtvrtý gól vsítil David Hubička. Pro slávisty to ale bylo pořád málo a přidávali další branky. V 34. minutě rozradostněl domácí svým druhým zásahem Matěj Kotrba. Napodobil ho také David Hubička. Hattrick zkompletoval Matěj Kotrba v 45. minutě. Červenobílí pak na nějaký čas střelecky polevili. V 70. minutě navázal na produktivní první poločas Adam Sosna a o minutu později Marek Naskos. Po závěrečném hvizdu svítilo na tabuli jednoznačné skóre 10:0. Další zápas čeká patnáctku už ve středu 11. května v Hradci Králové.

U14

SK Slavia Praha vs. Jablonec 8:1 (3:1)
Sestava: Dřevíkovský – Chaluš (41. Brázda), Ferenc, Janota, Horváth (41. Motyčka), Hájek, Palaščák, Potměšil (51. Korpas), Martyniuk, Klepáč (41. Vrňata), Skokan (41. Červenka)
Góly: 6. Palaščák, 25. Horváth, 33. Skokan, 49. Martyniuk, 53. Potměšil, 69. Ferenc, 71. a 75. Korpas

O podobný a rovněž jednoznačný výsledek se postarala i čtrnáctka. Po šesti minutách od úvodního hvizdu otevřel skóre Martin Palaščák. V 25. minutě navýšil vedení Patrik Horváth. O třetí gól se postaral Vítek Skokan. Také hosté se gólově prosadili a to ve 40. minutě a stanovili poločasové skóre na 3:1. Slávisté se však nenechali rozhodit a pokračovali v úspěšném tažení na branku soupeře. Síť rozvlnil v 49. minutě Anton Martyniuk. Do listiny střelců se po něm zapsali také Petr Potměšil a Tomáš Ferenc. Jediným dvougólovým střelcem tohoto zápasu se stal Martin Korpas, který proměnil své šance v 71. a 75. minutě. Gólovou potenci mohou sešívaní potvrdit opět ve středu 11. května proti Hradci Králové.

U8

Bohemians 1905 U9 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: Tento víkend jsme sehráli malé pražské derby proti starším klukům z Bohemians. Na jednom hřišti jsme si vyzkoušeli systém 5+1, který od příští sezony budeme hrát pravidelněji a na druhém klasicky 4+1. I přes těsnou prohru, utkání hodnotíme kladně. Kluci se zlepšují každým tréninkem a zápasy proti starším nám poskytují mnoho zkušeností.

U7

Bohemians 1905 U8 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Do mistrovského utkání s Bohemians Praha jsme nastupovali s velkým množstvím absencí, takže jsme dali možnost klukům, kteří nejsou našimi kmenovými hráči a jsou u nás na zkoušce. Na našem výkonu to bylo znát, hlavně v první čtvrtině utkání. Kluci si zvykali na to, že hrají proti staršímu soupeři, který je rychlejší a silnější. V této úvodní čtvrtině vznikl i větší gólový rozdíl, který jsme už ani po zlepšeném výkonu nedokázali smazat. V utkání jsme ale s postupem času předvedli několik skvělých akcí a vstřelili pár velmi hezkých gólů. Nejlepším hráčem našeho týmu byl Honza Polášek, který předvedl několik fantastických individuálních akcí.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články