Vítězství nás stál statický a pomalý první poločas | SK Slavia Praha
Více

Vítězství nás stál statický a pomalý první poločas

Sešívaní podruhé v sezoně ztratili body, s brněnskou Zbrojovkou pouze remizovali 1:1. „V závěru zápasu jsme nedali tři vyložené šance. Za to přišel trest v podobě vyrovnání,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Do zápasu vstoupil lépe soupeř, který měl první nebezpečnou šanci, v níž trefil tyč. Náš výkon v prvním poločase byl hodně špatný, statický, naši jedinou šanci si vypracoval Jurásek. Naopak Brno podalo velice dobrý, bojovný, agresivní výkon, byli hodně nás nepříjemní. My jsme jim nahráli tím, jak pomalu jsme hráli. Ve druhém poločase se náš výkon, i díky trojitému střídání, zlepšoval. Měli jsme nějaké situace, pak se nám z paradoxně z nejtěžší možné pozice podařilo zásluhou Abdallaha Simy dát gól. Z následných nejvyloženějších šancí jsme ale nepřidali druhou branku a soupeř naopak dal gól z rohu po neproměněném brejku. Pokud to mám shrnout, vítězství nás stál první poločas a pak neproměněné šance v závěru druhého, kdy jsme šli třikrát sami na bránu. Za to přišel trest v podobě brněnského vyrovnání,“ hodnotí remízu se Zbrojovkou trenér Jindřich Trpišovský.

Kromě Matěje Juráska jsme nebyli schopní obejít hráče

Sešívaní udělali před utkáním s Brnem hned sedm změn v základní sestavě oproti zápasu proti Nice, nevýrazný výkon sešívaných byl však dle kouče Slavie souhrou více faktorů. „Výsledek je souběh všech věcí. Některé naše změny byly vynucené, není jednoduché pro hráče nastoupit v sestavě s tolika změnami, na druhou stranu trénujeme v tomhle složení a hráči znají principy. Problém byl, že jsme hráli pomalu a chyběl nám pohyb. Kromě Matěje Juráska jsme nebyli schopní obejít hráče jeden na jednoho. Hodně to bylo i výkonem Brna, kterému se uzdravili hráči a po repre pauze hrají dobře, je to úplně jiný tým než na začátku sezony. Mají dobrého trenéra i hráče do ofenzivy, tým jsme na to před utkáním důrazně upozorňovali. Celkově to tedy bylo od každého trochu, hrou Brna, naší pomalostí ve hře a změnami v sestavě,“ přibližuje příčiny ztráty bodů s šestnáctým týmem tabulky trenér sešívaných.

Premiéru v základní sestavě sešívaných si odbyl teprve sedmnáctiletý křídelník Matěj Jurásek. „Původně měl hrát Tomáš Malínský, který ale vypadl ze zdravotních důvodů. Hodně jsme zvažovali, s jakými křídelníky nastoupíme. Abdallah Sima se ale vrátil z Francie až včera, zdržel se kvůli vyřizování víz. Matěj vypadal dobře v tréninku, má dispozice, které se nám líbí, navíc jsme nechtěli na křídla dávat přetížené hráče. V prvním poločase byl paradoxně naším nejnebezpečnějším hráčem, ukázal rychlost, výběr místa i individuální techniku. Má ještě své nedostatky, je ale velice talentovaný. O tom, že nastoupí v základu, věděl od soboty, dopoledne jsme se mu hodně individuálně věnovali. Kromě té šance v první půli měl i dvě dobré průnikové přihrávky, na svůj věk podal velice dobrý výkon,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Remíza s Pardubicemi měla jiný příběh

Slavia tak v probíhající sezoně ztratila body se dvěma nováčky, remízu 1:1 si odnesla jak ze střetnutí s Brnem, tak z utkání proti Pardubicím. „Spíš si myslím, že je to je náhoda. Každý ten zápas byl jiný, i když jsme v obou případech inkasovali gól po brejku soupeře. Každý zápas má jiný příběh, je to spíše shoda okolností. Spojuje je samozřejmě to, že jsme v obou dostali gól po situaci, kdy jsme udělali chybu a někdo šel sám na bránu,“ ví kouč Slavie.

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Trenérem roku Trpišovský, stříbra Juráska a Lukášové

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články