Vladimír Coufal přestupuje do West Hamu United | SK Slavia Praha
Více

Vladimír Coufal přestupuje do West Hamu United

Vladimír Coufal opouští po více než dvou letech Slavii. Míří do Premier League, kde si zahraje s Tomášem Součkem za West Ham United.

Vladimír Coufal přestupuje ze Slavie do West Hamu United, kde bude v nejvyšší anglické soutěži působit po boku Tomáše Součka.

Své působení hodnotí Vladimír Coufal jako splnění mnoha sportovních snů. „Za dva roky ve Slavii jsem vyhrál všechno, co se dalo. Zahrál jsem si vše, o čem jsem snil. Když jsem přišel do Slavie, naštěstí jsem ihned zapadl do týmu, do téhle velké červenobílé rodiny. Za ty dva roky se vám klub vryje do kůže, do krve, do srdce, všude. Slavii budu nadosmrti fandit. Doufám, že mi třeba někdy v budoucnu bude umožněno se sem v jakékoliv roli, i třeba ještě v roli hráče, vrátit,“ loučila se s klubem stálice pravé strany obrany posledních několika let.

Jindřich Trpišovský po zápase s Midtjyllandem prohlásil, že klub přichází o jednoho z klíčových hráčů. „Vláďovi to obrovsky přeji, protože si všechno, všude a vždy vydřel. Hrát v Premier League je snem každého hráče a nemůžu mu to nepřát. Sportovně je to ale pro nás odchod dalšího klíčového hráče. Vláďa Coufal byl klíčovou postavou týmu, hrál téměř všechno. Je to pro nás obrovská sportovní ztráta,“ uvědomuje si trenér.

Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík měl při loučení s Vladimírem Coufalem rovněž pro obránce pouze slova úcty a obdivu. „Poděkoval jsem obrovskému bojovníkovi a srdcařovi za jeho skvělé působení ve Slavii. Cena transferu do West Hamu United je 6 milionů EUR. Vláďo, ať se ti v Premier League daří,“ popřál mu.

Vladimír Coufal ve Slavii

Vladimír Coufal přestoupil do Slavie 14. června 2018 z Liberce a ihned se stal neodmyslitelnou součástí základní sestavy sešívaných. Nechyběl tak ani v prvním ligovém utkání sezony 2018/19 na hřišti Olomouce, kde se na výhře podílel rovnou svou první brankou. Celkově v úvodním ročníku nastoupil do 39 soutěžních utkání, ve kterých si připsal na krajního obránce úctyhodné 4 góly a 6 asistencí. Titul, pohár, čtvrtfinále Evropské ligy – Vladimír Coufal se bez větších pochyb zařadil mezi nejvýznamnější strůjce tohoto historického úspěchu, kterým byla jeho úvodní sezona.

V následujícím ročníku si připsal s týmem Jindřicha Trpišovského další titul a zahrál si skupinu Ligy mistrů. O významu Vladimíra Coufala pro tým vypovídá patrně nejlépe to, že v play off, ani ve skupině nechyběl na hřišti jedinou minutu. Před začátkem ročníku 2020/21 podepsal s klubem nový kontrakt, připsal si už ale jen 7 zápasů, ve kterých stihl zaznamenat 3 asistence. Posledním zápasem v červenobílých barvách bylo pro Vladimíra Coufala odvetné utkání na hřišti Midtjyllandu.

Za Slavii nastoupil Vladimír Coufal celkově v 88 soutěžních zápasech, ve kterých odehrál v průměru téměř neuvěřitelných 88 minut/zápas. Do statistik se gólově zapsal v 7 případech, jako asistent se podílel 9 gólech. Z tohoto počtu odehrál 21 zápasů v Evropě, kde stihl 1 extrémně důležitý gól v Genku a 2 další asistence.

Dva ligové tituly, jeden pohár, jeden Česko-Slovenský Superpohár, gól v Belgii, čtvrtfinále Evropské ligy, skupina Ligy mistrů, stovky nasprintovaných kilometrů po pravé lajně, spousta podstoupených fyzických soubojů a nespočet skvělých emocí a vzpomínek fanoušků – taková je prozatím konečná bilance Vladimíra Coufala ve Slavii. Díky Cufe!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články