Vršovické derby podrobně a přehledně | SK Slavia Praha
Více

Vršovické derby podrobně a přehledně

V sobotu 24. srpna je v Edenu na programu vršovické derby s Bohemians 1905. Zápas začíná v 19:30 hodin. Stadion se otevírá hodinu a půl před výkopem.

Dočasná opatření na stadionu

  • V souvislosti s událostmi, které se staly na prvním domácím zápase s Olomoucí, vstupují v platnost dočasná opatření, která umožní pohyb na stadionu pouze v sektorech, do kterých platí daná permanentka či vstupenka. Žádáme fanoušky, aby zápas sledovali ze svých míst, na která mají zakoupeny permanentky nebo vstupenky. Koridor stadionu bude neprůchozí, uzavřen bude uprostřed na tribuně J. W. Maddena a nově také mezi severní a východní tribunou. Podrobnější informace najdete zde. Velice nás mrzí, že jsme museli přistoupit k dočasným omezujícím opatřením na stadionu. Omlouváme se za vzniklé komplikace, které se budou týkat pouze dvou nejbližších domácích zápasů. Na plánek stadionu a vstupů na stadion se můžete podívat na obrázku níže.
  • Vstup 1: sektory 101 – 110, 201 – 206
  • Vstup 2: sektory 111 – 118
  • Vstup 4: sektory 122 – 130, 225 – 230

Přijďte včas

  • Všem návštěvníkům doporučujeme přijít na stadion s dostatečným předstihem, abyste se vyhnuli případným frontám a nezmeškali tak první minuty zápasu. Vzhledem k důkladným kontrolám u vstupů a rozdělení vstupů pro jednotlivé tribuny doporučujeme přijít na stadion alespoň hodinu před zápasem. Jako klub uděláme maximum pro to, aby i přes dočásná opatření byl komfort při vstupu co nejvyšší, a proto posílíme organizační personál u vstupů. Stadion bude otevřen od 18 hodin.

Vstupenky

  • Na vršovické derby zbývají poslední stovky vstupenek, přijďte naše hráče podpořit! Vstupenky jsou v prodeji buď on-line nebo na pokladnách v Sinobo Stadium v rámci jejich otevírací doby. Vstupenky jsou k dostání v cenové kategorii Z1. Předprodej vstupenek u vstupu číslo 4 je v den zápasu otevřen od 10 do 21:15 hodin.

Fortuna střelnice a Emil Frey Select

  • Před zápasem a o poločasové přestávce nebude chybět Fortuna fotbalová střelnice, která proběhne společně s Emil Frey Select. Atrakci si s předstihem vyzkoušeli i hráči Slavie, kteří díky čtrnácti vstřeleným brankám vytvořili nový rekord. Střelnice bude připravena dvě hodiny před zápasem ve Fanzoně. Přijďte si ji vyzkoušet, vyhrát můžete skvělé ceny! Stačí vytvořit tým o dvou až deseti hráčích. A pokud budete patřit mezi šťastlivce, kterým se povede mezi fanoušky vyhrát, dostanete možnost potěšit i další příznivce na tribunách. 
  • O poločasové pauze totiž můžete střílet, tentokrát přímo na hrací ploše. Pokud překonáte rekordních 14 střel od našich fotbalistů, může se 200 dalších diváků z tribun těšit na dárek v podobě voucherů v hodnotě 500 korun do Fanshopu Slavie. Účastníci poločasové soutěže na hřišti mohou také získat cenu od Emil Frey Select. Každý střelec, který vstřelí během poločasové přestávky na hřišti alespoň jednu branku, získá půjčení auta na týden. Další informace najdete zde.

Novinky ve Fanshopu

  • Ve Fanshopu si stále můžete zakoupit suvenýry na léto. Pořídit si můžete plavky, žabky, osušky nebo kloboučky. Vybavit se můžete také kouskem z nové kolekce šál, kšiltovek nebo triček. Jestli se chcete vyhnout frontám na prodejně a chcete pouze šálu, kšiltovku nebo náramek, využijte stánek Fanshopu, který bude otevřen od 17 do 19:30 před hotelem Iris (zde je platba možná pouze v hotovosti). A pokud před zápasem nestihnete do Fanshopu zavítat, můžete přijít i po skončení zápasu.

Chodník slávy

  • Na chodníku slávy přibude další slávistická hvězda. Patřit bude stříbrnému medailistovi z MS v Chile a bývalému hráči Slavie Josefu Kadrabovi, který 5. srpna odešel do fotbalového nebe. U jeho hvězdy u vstupu do muzea Slavie bude vytvořeno pietní místo, kde mohou uctít jeho památku před zápasem nebo po jeho skončení také fotbaloví fanoušci.

Poločas

  • U vstupů na stadion si můžete tradičně vyzvednout zdarma zápasový magazín Poločas. Velký rozhovor je věnován útočníkovi Júsufu Hilálovi, který přišel do Slavie právě z Bohemians. Nebude chybět ohlédnutí za prvním zápasem play-off Ligy mistrů UEFA v Kluži. Vyzpovídali jsme i legendu ženského fotbalu a dlouholetou kapitánku Slavie Blanku Pěničkovou, která ukončila svou bohatou hráčskou kariéru. Poločas bude k dispozici zdarma i na pokladnách.

Fanzona Bohemia

  • Před stadionem se mohou zájemci stavit ve Fanzoně Bohemia, kde pro ně budou připraveny různé soutěže a fotbalové hry. Fanoušci, kteří v nich uspějí, získají brambůrky Bohemia. Soutěže o produkty Bohemia budou probíhat před utkáním i uvnitř stadionu.

Sektor Rodiče a děti

  • Děti se mohou zabavit u stolního fotbálku nebo kopy na bránu. Fotbal si také mohou zahrát na PlayStation 4, v dětském sektoru jsou umístěny dvě herní konzole. Další zábavou je malování na obličej nebo výzdoba smývatelným slávistickým „tetováním“. Připraveny jsou pro ně také omalovánky a další překvapení.

Úschovna zavazadel

  • Před stadionem u vstupu číslo 2 bude opět umístěna úschovna zavazadel. Otevřena bude od 17:30 hodin. Za jednotný poplatek 50 korun si zde fanoušci mohou odložit věci, které se podle Návštěvního řádu Sinobo Stadium nemohou vnášet na stadion.

Parkování

  • Pokud pojedete na zápas autem, k parkování můžete využít krytého parkoviště naproti stadionu v NC Eden. Návštěvníci centra mají 3 hodiny parkování zdarma denně. Každá další započatá hodina je zpoplatněna částkou 40 korun. Pokud cestujete do Prahy z větší vzdálenosti autem, doporučujeme využít parkoviště v okolních částech Prahy a přímo ke stadionu dojet linkou MHD. Jednou z variant je parkování u obchodního centra Vivo! Hostivař. Vhodné je také využít parkoviště P+R. Nejbližší se nacházejí u konečné stanice metra B Depo Hostivař, u stanice metra Skalka nebo u Centra Chodov. Podrobné informace o parkování a dopravě v okolí Edenu najdete zde.

Radio Slavia

  • Výkop vršovického derby je v 19:30 hodin. Pokud se nedostanete do Edenu, nalaďte si Radio Slavia, kde můžete sledovat rozhlasový komentář celého utkání. Radio Slavia si můžete nyní naladit i v mobilní aplikaci CZ Radio! Zápas také vysílá přímým přenosem O2 TV Sport.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články