Vše o Finále FORTUNA:LIGY | SK Slavia Praha
Více

Vše o Finále FORTUNA:LIGY

Poprvé v historii české ligy se odehraje nadstavba a Slavii jakožto tým bojující o titul také nemine. Pojďme si shrnout vše podstatné, co s sebou Finále FORTUNA:LIGY přináší.

HERNÍ SYSTÉM

Ve skupině o titul odehrají mužstva celkově pět utkání systémem každý s každým. Týmy, které se umístí na prvních třech příčkách, mají výhodu tří domácích utkání a pouze dvou venkovních. Počet bodů dosažených v základní části se do nadstavbové skupiny o titul přenáší a žádným způsobem se nekrátí.

PRAVIDLA PRO FINÁLE FORTUNA:LIGY

Pokud bude mít více družstev po odehrání Finále FORTUNA:LIGY stejný počet bodů, pořadí určí vyšší počet bodů získaný v základní části ligy. Dalším kritériem je vyšší počet bodů získaný ve vzájemných utkáních základní části. Následuje brankový rozdíl ve vzájemných utkáních a vyšší počet vstřelených branek ve vzájemných utkáních základní části ligy. Pokud by se stalo, že shoda stále přetrvává, přihlédne se k vyššímu brankovému rozdílu ze všech utkání, tudíž i včetně nadstavbové části. Následuje kritérium o vyšším počtu vstřelených branek v celé soutěži a pokud ani tehdy nedojde k rozuzlení, přijde na řadu vyšší umístění v soutěži Fair – play a nakonec los.

Případné disciplinární tresty za určitý počet žlutých karet se do Finále FORTUNA:LIGY nepřenáší v podobě stopky na několik soutěžních utkání. Za hráče bude v závislosti na tom, jak dlouhý trest by ho za normálních okolností čekal, uhrazena pokuta a pro Finále FORTUNA:LIGY tak bude svému týmu normálně k dispozici. Ve Slavii se to však naštěstí žádného hráče netýká.

Žluté karty se po základní části anulují, nicméně to neznamená, že by hráče nemohl čekat trest i ve finále. Pokud hráč obdrží dvě žluté karty, čeká ho jednozápasový trest. Pokud je navíc hráč ještě v základní části vyloučen, trest za toto vyloučení se přenáší i do nadstavby.

TERMÍNY ZÁPASŮ

V rámci skupiny o titul Slavia odehraje tři domácí a dva venkovní zápasy. Hraje se během čtyř víkendů s vloženým 3. kolem ve středu 15. května. Všechna utkání vysílá O2TV Sport.

ROZPIS ZÁPASŮ SLAVIE VE FINÁLE FORTUNA:LIGY

1. kolo 4. 5. 2019 20:00 FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha
2. kolo 12. 5. 2019 18:00 SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň
3. kolo 15. 5. 2019 20:00 SK Slavia Praha – FK Jablonec
4. kolo 19. 5. 2019 15:00 FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha
5. kolo 26. 5. 2019 15:00 SK Slavia Praha – AC Sparta Praha

PRODEJ VSTUPENEK

Majitelé ročních, nebo jarních permanentek mají vstup na domácí utkání finále zajištěn. Lístky tak není potřeba nikde vyzvedávat. Stačí dorazit na stadion, projít turniketem se svojí permanentkou, obsadit své tradiční místo a podpořit svůj oblíbený tým v bojích o titul!

Fanoušky, kteří nejsou držiteli permanentek, prosíme, aby pro více informace o prodeji vstupenek na Finále FORTUNA:LIGY část sledovali naše webové stránky www.slavia.cz, nebo pravidelně navštěvovali naše sociální sítě. Všechny informace o způsobu prodeje včas zveřejníme.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články