Všechno nejlepší, kapitáne! | SK Slavia Praha
Více

Všechno nejlepší, kapitáne!

Dnes slaví 30. narozeniny obránce a velká opora sešívaných Jan Bořil. Všechno nejlepší a mnoho dalších úspěchů, kapitáne!

Jan Bořil přišel do Edenu v zimní pauze sezony 2015/16 z Mladé Boleslavi. Levý bek se postupně vypracoval v jednu z klíčových postav a od února 2020 zdobí jeho paži kapitánská páska.

„Bylo to tenkrát v zimě 2016 těžké rozhodování, ale přemlouvala mě hlavně manželka. Ať jdu, že to je velký klub s velkou historií. Říkala, že když se cokoli stane, někdo klub koupí, určitě nezanikne. Jsem rád, že jsem tady, že se to povedlo," vzpomínal na okolnosti přestupu Jan Bořil.

S červenobílými získal rodák z Nymburka tři ligové tituly, triumf oslavil i v domácím poháru, zahrál si čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea.

„Ukázali jsme pravou sílu, semkli se, zvládli uhrát těžké zápasy a stali se z nás mistři. Po právu, zapsali jsme se do historie Slavie. Navždy. A já doufám, že přidáme další titul, že druhou hvězdou to nekončí,“ vyznal se Jan Bořil po zisku jubilejního 20. titulu.

Svůj nejslavnější gól vstřelil 28. srpna 2019, když v domácí odvetě proti rumunské Kluži stvrdil postup do základní skupiny Ligy mistrů, kde se Slavia představila po dvanácti letech. „Bořil zbořil Kluž“, hlásaly na druhý den novinové titulky.

„Víte co, já jsem sváteční střelec. Všichni se mi smějou, že gólů moc nedávám a že když už vystřelím, letí to do padesátý řady. Ale všichni mi říkali, že rozhodnu velkej zápas," vyprávěl velký tvrďák a oblíbenec fanoušků pár minut po senzačním postupu.

Ve skupinové fázi pak skóroval i v domácím střetnutí proti Barceloně. Za Slavii odehrál zatím napříč soutěžemi 180 utkání, vstřelil deset branek a na dalších dvanáct nahrál. Za reprezentační A-tým nastoupil do 16 zápasů.

Dnes, 11. ledna 2021, slaví své 30. narozeniny. Všechno nejlepší, kapitáne!

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články