Všichni jsme šli za společným cílem | SK Slavia Praha
Více

Všichni jsme šli za společným cílem

Slavia po 77 letech vyhrála v jedné sezoně ligu i pohár a získala double. „Sezona se dá nazvat téměř dokonalou," říká po finálové výhře nad Baníkem asistent trenér Jaroslav Köstl.

„Překvapilo mě, že oslavy po zisku titulu ani nebyly nějak divoké. Díky finále poháru se hráči zařadili mezi legendy Slavie a moc dobře to před utkáním věděli. Atmosféra na zápase byla fantastická, úžasná. Odhodlání týmu bylo velké, všichni jsme šli za společným cílem. Hráči jeli hodně na morál, ale zvládli to,“ říká po zisku doublu asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Trenéři Slavie věřili, že se jim podaří dotáhnout tým k tak velkému úspěchu. „Kdybychom to nečekali, tak bychom klub ani nepřebírali. Vyhýbala se nám zranění, až na Standu Tecla a Kubu Hromadu. Potvrdili jsme si v Evropě, že náročná hra je jediná cesta. Možná jsme se první rok rozkoukávali, Slavia je přeci jen velkoklub. Věděli jsme ale, do čeho jdeme. Začátek nebyl jednoduchý, věřili jsme však naší cestě. Hodně si zakládáme na mezilidských vztazích s hráči i s vedením. Ziskem doublu jsme splnili slib, který jsme dali panu Tvrdíkovi,“ přibližuje Jaroslav Köstl.

K dokonalosti chybělo dle asistenta sešívaného trenéra v tomto ročníku jediné. „Mohli jsme ještě vyhrát Evropskou ligu (smích). Jinak se ale sezona dá nazvat téměř dokonalou,” říká člen sešívaného realizačního týmu, který už vyhlíží kvalifikaci Ligy mistrů na začátku příští sezony. „Přepnout na kvalifikaci vůbec nebude těžké, vybíráme si hráče, kteří jsou stále hladoví a mají určitý charakter. Už teď myslíme na nedělní zápas se Spartou, kluci jsou vítězné typy. Pro příští sezonu pracujeme na doplnění kádru, kostra týmu však určitě zůstane stejná.” 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články