Výborných prvních dvacet minut, pak přišel útlum | SK Slavia Praha
Více

Výborných prvních dvacet minut, pak přišel útlum

Ve druhém kole nové ligové sezony porazili sešívaní Příbram 3:0. „Příbram jsme zamkli v pokutovém území, ve finále jsme ale často nevolili dobrá řešení,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Měli jsme dobrý úvod do zápasu, o čemž jsme se před utkáním v kabině hodně bavili. Prvních dvacet minut jsme hráli výborně a dali jsme dva góly. Pak se naše hra bohužel hodně zpomalila, přidalo se hodně nepřesností a celkově se utkání dost rozdrobilo. Přišla spousta faulů, pokleslo tempo a zbytek poločasu jsme na můj vkus odehráli hodně špatně. Do druhé půle jsme ale opět vstoupili aktivně, vytvořili jsme si tlak, několikrát jsme soupeře dobře vykombinovali a dostávali jsme hodně míčů do pokutového území. Buď jsme se ale ve vápně k míči vůbec nedostali, nebo jsme šanci neproměnili, ztráceli jsme hodně odražených balonů. I proto jsme se už ve zbytku zápasu nepřiblížili výkonu ze začátku utkání, bohužel nám ani příliš nepomohla střídání. Ne, že by příchozí hráči hráli špatně, už jsme se ale zkrátka nedokázali dostat do optimálního tempa. Musím říci, že to bylo i poctivou defenzivní hrou Příbrami, která byla hodně zatažená, hráči bránili hodně blízko u sebe, pokryli střed hřiště a my museli hrát po lajnách. Celkově mě mrzí, že jsme v zápase nepokračovali tak, jak jsme hráli prvních dvacet minut,“ hodnotí utkání s Příbramí trenér Jindřich Trpišovský.

Ve stoperské dvojici naskočil proti Příbrami místo stálice sešívané obrany Davida Zimy Ondřej Kúdela. „Jeho nasazení bylo plánované, Ondra byl po zranění a dlouho nehrál žádný zápas, ty přípravné, ve kterých měl nastoupit, byly zrušeny. David Zima navíc odjíždí na sraz reprezentační jednadvacítky, kde by měl odehrát oba zápasy, takže herní praxe mu chybět nebude. Šlo nám o to, aby všichni tři v hierarchii momentálně nejvýše postavení stopeři měli herní praxi. Ondra je sice nominovaný do národního týmu, nevíme ale, jestli bude hrát, po repre srazu pak bude následovat rychlý sled zápasů. Další důvod byl, že jsme očekávali jiný typ zápasu než v Českých Budějovicích a od stoperů jsme potřebovali maximální možnou konstruktivitu,“ přibližuje důvody změn ve stoperské dvojici kouč Slavie.

Třetí gól Slavie vstřelil proti Příbrami v nastaveném čase z penalty netradičně brankář Ondřej Kolář. „Byli jsme na něčem takovém domluveni už déle. Dát v lize, ideálně před Tribunou Sever, gól, byl Ondrův dlouhodobý sen. Byla to i odměna za to, že se v zimě rozhodl u nás zůstat a neodejít do zahraničí. V zápase se teď nabízelo, aby si to kopl, byla poslední minuta nastavení, navíc jsme pohodlně vedli. Byl tam samozřejmě připravený Petar a za jiného stavu by ji asi kopal, takhle jsme to ale přepustili Ondrovi, aby dal ligový gól. Jsem rád, že to dal a máme to za sebou, teď už se zase bude soustředit jen na chytání,“ usmívá se trenér sešívaných.

Svá nejlepší utkání neodehráli proti Příbrami dle slov Jindřicha Trpišovského záložníci Nico Stanciu a Petr Ševčík. „Nebylo to od nich úplně ono, ani jeden z nich nehrál tak dobře, jako minulý týden. Trochu nám od nich chyběla nějaká finální přihrávka, Příbram to navíc hodně zahustila. A i když jsme měli spoustu nebezpečných centrů a ve vápně jsme se dobře pohybovali, nedostali jsme se příliš k míči. Další věcí byla nekvalita v zakončení, v prvním poločase jsme několikrát šli do přečíslení a ani jednou jsme se nedostali přes posledního bránícího hráče. Předpřípravná fáze nebyla špatná, Příbram jsme zamkli v pokutovém území, ve finále jsme ale nevolili dobré řešení,“ mrzí kouče sešívaných.

Hodně povedený zápas odehrál kapitán Jan Bořil, který vstřelil druhou branku sešívaných, celý zápas se navíc tlačil do zakončení a často se pohyboval v podstatě na pozici druhého útočníka. „Příbram je Honzův oblíbený soupeř, hodně si na ni věřil. Další věcí byla typologie zápasu, cítili jsme, že přes Nového bychom mohli mít při centrech výškovou převahu. Proto jsme se hodně tlačili do zakončení na zadní tyč. Béřa je hodně silný v útočných nábězích, je to asi jediný pozůstatek toho, že v dorostu hrál útočníka. Bylo to i tím, že ve středu hřiště bylo hodně husto a měli jsme místo spíše na stranách, proto byli oba naši krajní beci hodně nebezpeční,“ říká trenér Slavie.

Sešívaní jsou za současné pandemické situace před předkolem Ligy mistrů v přísné izolaci. „Jsme bohužel v dost velké izolaci, zasahuje to i dennodenní život, nebo třeba kontakt s fanoušky po zápase. Chceme ale udělat maximum, abychom se nákaze vyhli. Vidíme, co se děje po celé Evropě. Máme teď dobrou formu, před sebou důležité zápasy a nechceme, aby se nikdo nakazil. Protokol, který dodržujeme, je dost přísný, pohybujeme se v podstatě jen tady v hermeticky uzavřených prostorech, kam se dostanou jen otestovaní lidé. Jezdíme jen domů, rezignovali jsme v podstatě na soukromý život, jsme jen v práci nebo doma. Mě se to týkalo i dříve, teď už vědí, jaké to je, i hráči. Dáváme si dobrý pozor, nechceme to nikdo dostat, hráč, který se nakazil na soustředění, se z toho opakovaně nemůže dostat. Je to pro nás v podstatě to nejmenší, co můžeme obětovat,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články