Vydařený nábor do slávistické akademie! | SK Slavia Praha
Více

Vydařený nábor do slávistické akademie!

PRAHA/EDEN – V úterý 4. dubna proběhl na umělé trávě v Edenu tradiční jarní nábor do mládežnické akademie Slavie. Akce se těšila obrovského zájmu a celkem se náboru zúčastnilo rekordních 140 dětí.
Mládežnickým trenérům při náboru vypomáhali hráči A-týmu Jan Sýkora a Přemysl Kovář. Měli tak možnost vyzkoušet si trenérské řemeslo v praxi, zapojili se do hry na dvě brány v několika věkových kategoriích a také zavzpomínali na svá mládežnická léta. Oba hráči se s dětmi ochotně fotili a rozdávali jim podepsané kartičky. Děti dostaly malé slávistické dárky, možnost přijít se podívat na ligové utkání s Hradcem Králové a vyfotit se se slávistickým medvědem Hamleym.

Na nábor celkem přišlo 140 chlapců a dívek a jednalo se tak o největší zájem dětí hrát ve Slavii za několik posledních let. S průběhem i výsledkem hledání nových slávistů a slávistek byl velice spokojen šéftrenér přípravek
Jiří Janeček: „Děti ve věku tři až třináct let jsme rozdělili podle ročníků na tréninkové skupiny, o děti se staralo celkem třicet trenérů. Do mládežnické akademie se na zkušební trénink zapojí patnáct kluků a sedm děvčat. Do našich školiček téměř tři desítky nejmenších nadějí. Jsme velice rádi, že na nábor přišlo tolik slávistů, ale bohužel se všichni nemohou zapojit přímo do našich týmů. Ale všichni mají možnost rozšířit hráčskou základnu partnerských klubů a přidat se tak do našeho společného projektu.“

Nadšení z počtu dětí, které by rády hrály za Slavii, vládlo i u manažera Akademie Jiřího Plíška. "Mám velikou radost, že se nám opět podařilo překonat počet zájemců z řad dětí, které se zúčastnily našeho náboru, a to i přesto, že nám úplně nepřálo počasí a jarní nábory bývají na účast slabší. Velmi si vážíme tohoto zájmu. Je to projev vzrůstající důvěry v námi budovaný systém práce s mládeží a samozřejmě oceněním výsledků prvního týmu. A-tým i přes velké posily výrazně spolupracuje s naší Akademií na bázi propojování tréninkového procesu pro talentované dorostence a juniory. Zároveň je to pro nás pro všechny velký závazek a výzva, abychom pokračovali dál v nastoleném směru a jsme si vědomi, že nás čeká ještě hodně tvrdé práce, než dojdeme k našemu vysněnému cíli." 

Pokud jste se nemohli se svým dítětem náboru zúčastnit, je možnost dodatečně kontaktovat Jiřího Janečka (734 760 683) nebo Michala Nováka (607 504 648) a domluvit se na dalším možném termínu, kdy by vaše dítě přišlo ukázat své schopnosti. Naše trenéry neváhejte také kontaktovat v případě dalších dotazů. Pokud máte zájem o umístění svého dítěte do některého z partnerských klubů, tak vás naši trenéři odkáží na vhodnou osobu.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články