Výhra se štěstím, z převahy jsme měli vytěžit víc | SK Slavia Praha
Více

Výhra se štěstím, z převahy jsme měli vytěžit víc

Jindřich Trpišovský po vybojovaném vítězství nad Baníkem Ostrava hledal příčiny nervózní druhé půle a ocenil výkon nově složené stoperské dvojice i Lukáše Masopusta.

„Zápas byl ovlivněn brzkým vyloučením, ráz utkání se hned od prvních minut změnil. Vzápětí se nám podařilo dát hezkou branku. Z převahy, co jsme měli, jsme ale dali gól už jen z penalty. To se ukázalo jako málo, protože Baník odehrál skvělou druhou polovinu, z první střely na bránu dal navíc gól. My jsme už tak dobře nehráli, nedokázali jsme podržet balon a Baník mohl v závěru srovnat, svoji šanci ale naštěstí neproměnil. Odehráli jsme katastrofální druhý poločas a se štěstím jsme nakonec vyhráli,“ hodnotí utkání proti Ostravě trenér Jindřich Trpišovský.

„Výkon z druhé půle se mi pořád honí hlavou, protože jsme se o poločase bavili, že Baník se nevzdá a nemá co ztratit. Říkali jsme si, že musíme hrát pořád naplno a jít za dalšími góly. Žádné jsme ale nepřidali, ani po střídání náš výkon nebyl dobrý. Byla i spousta špatných individuálních výkonů, Honza Bořil hrál skvěle, ostatní se k němu ale moc nepřidali. Baník bojoval, dal gól a pak už tam mohl spadnout jakýkoliv centr nebo standardka. Nám se ve středu hřiště nedařilo držet míč, Baník hrál jednoduše, rychle nahoru, kde měl rychlé a čerstvé hráče Sora a Azeveda. Hodně nám chyběl Ondra Kúdela, který skvěle organizuje hru a je důležitý i pro rozehrávku. Řešení finálních fází u nás bylo někdy tristní, výkon ohledně herní kvality od nás nebyl dobrý. Pokud soupeř sníží, je potřeba přidat třetí gól, možná na nás ale trochu dolehly zápasy s Brnem nebo Příbramí, kde jsme také náskok v posledních minutách ztratili. Celkově nám ale chyběla hlavně kvalita ve středu hřiště,“ má jasno trenér sešívaných.

Stopeři odehráli slušný zápas

V obraně zažila proti Baníku svoji premiéru stoperská dvojice tvořená Simonem Delim a Tarasem Kačarabou. „Odehráli oba slušný zápas, Simon měl několik velice dobrých průnikových přihrávek a zejména v první půli nás dostal do několika zajímavých pozic. Pro Baník to byla nečekaná změna, prvních dvacet minut proto hráli v podstatě bez útočníka, než se tam posunul Šašinka. V druhé půli Taras i Simon svedli řadu běžeckých soubojů a jejich výkon na to, že spolu hráli poprvé, nebyl úplně špatný. Bylo ale vidět, že si na sebe ještě zvykají,“ přibližuje kouč Slavie.

Před utkáním proti Ostravě potkaly sešívané opětovné problémy s koronavirem. „Doufám, že nás to nezasáhne. Situace je taková, že všichni hráči byli před zápasem negativní a doufáme, že do čtvrtka se nic nového neobjeví. I tak máme dost zraněných hráčů, další navíc nejsou zapsáni na soupisku Evropské ligy. Pro čtvrtek proto máme omezený výběr a doufáme, že při dalším pondělním testování se žádný nový případ neobjeví,“ říká Jindřich Trpišovský.

Za Lukáše Masopusta jsem rád

První branku sešívaných vstřelil v první půli krásnou ranou na zadní tyč Lukáš Masopust. „Lukáš byl na podzim náš klíčový hráč, hodně nám pomohl v rozhodujících zápasech. Pak přišel Alex Bah a s Abdallahem Simou dohromady tvoří trojici stěžejních hráčů na pravou stranu. Lukáš prodělal nějaká zranění, má ale svoji kvalitu, kterou proti Baníku ukázal v zakončení a některých dalších momentech. Je to důležitý hráč a jsem rád, že se střelecky prosadil,“ těší kouče sešívaných.

Středeční pohárové utkání s Karlovými Vary nedohrála trojice Petr Ševčík, Ibrahim Traoré a Michal Beran. „Nejlíp je na tom Bery, který měl krevní výron ve svalu po koňaru. Už začal běhat, za týden snad bude připravený. U Ibry Traorého a Petra Ševčíka je to vážnější, Šéva dostal úder na koleno, to druhé, než které měl zraněné, je to na nějaké tři týdny. U Ibry Traorého je to podobné,“ přibližuje trenér Slavie.

Ve čtvrtek čeká jeho svěřence první zápas osmifinále Evropské ligy proti Rangers FC, kteří o víkendu oslavili předčasný zisk ligového titulu. „Měli takový náskok, že by se na dvojzápas s námi stejně připravovali se vší vážností. Myslím si, že to nic nemění, na čtvrteční zápas to podle mne nebude mít žádný vliv. Pro ně to bude zápas roku, strašně dlouho nebyli takhle daleko v pohárové Evropě, a tak jako tak by proti nám nastoupili v plné sestavě,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články