Výhra žen v prvním ligovém kole | SK Slavia Praha
Více

Výhra žen v prvním ligovém kole

Slávistické ženy si připsaly první ligovou výhru na domácím hřišti v Edenu, kde porazily Plzeň vysoko 8:0. Po návratu z hostování se v utkání blýskla hattrickem Simona Necidová.

V základní sestavě trenéra Kolomazníka se objevily všechny letní posily a na hřiště vyvedla tým nová kapitánka Diana Bartovičová. „Vydařil se nám vstup do zápasu, kdy jsme se dokázaly gólově prosadit hned v prvních minutách. Prvních 30 min jsme předváděly opravdu hezký rychlý fotbal, s množstvím akci na 1-2 dotyky, které i když neskončily gólem, diváci odměnili potleskem. Ve druhém poločasu začala kvalita naší hry upadat, kdy jsme ztrácely balóny řadou nepřesných přihrávek. Hra se oproti prvnímu poločasu zpomalila a soupeř dostával prostor na braekové situace. Výsledkově můžeme být spokojení, ale takovéhle herní výpadky by se nám stávat neměly“, hodnotí první ligový zápas  Bartovičová

Zápas začal pro slávistky výborně, hned ve 2.minutě zápasu se prosadila poprvé ve slávistickém dresu po přihrávce Svitkové Žemberyová. Slavia měla od začátku utkání převahu a na druhý gól se nemuselo dlouho čekat. V 8.minutě se po návratu z hostování prosadila Necidová a rozjela tak své gólové představení v zápase. Další dvě branky přidala Svitková, kdy se dokázala prosadil hlavou po centru ze strany hřiště. První poločas zakončila další branku hlavou Kožárová. Ve druhém poločase zkompletovala hattrick Necidová, u první branky trefila krásnou střelou pod břevno a u druhé branky využila svoji výškovou převahu při rohovém kopu. Gólovou tečku za utkáním udělala obránkyně Jarchovská. 

„Na nový ročník ligy jsem se těšila a jsem ráda, že jsme první zápas zvládly v klidu a vstřelily hodně branek. V určitých fázich hry jsme předváděly opravdu pěkné akce. Když jsem vsřelila první gól, byla jsem nesmirně ráda, jelikož jsem za posledni dobu moc gólů nedávala. To jsem ještě nevěděla, že dám hattrick. To uz si ani nepamatuji, kdy se mi povedlo naposledy. Věřím, že v letošní sezóně nebyl posledni. Za týden nás čeká derby a cíl máme jasný, přivézt ze Strahova tři body“ dodala odhodlaně střelkyně zápasu Necidová.

Už za týden je na programu derby se Spartou! Hraje se v sobotu 24. 8. od 16 hodin na Strahově.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články