Výkon odpovídal atmosféře, chválil trenér | SK Slavia Praha
Více

Výkon odpovídal atmosféře, chválil trenér

Slavia porazila své rivaly z Plzně dvěma brankami a trenér Jindřich Trpišovský po utkání chválil jak skvělou atmosféru v Edenu, tak výkon svého týmu.

„Hodnocení je pozitivní, dvě branky jsme dali, naopak jsme nedostali žádný gól a podařilo se nám, aby tu hosté neslavili titul. Nemáme žádného vykartovaného ani zraněného hráče, což je ideální scénář. Chtěl bych poděkovat lidem na stadionu – jaká byla atmosféra, takový byl od první minuty výkon. Vstoupili jsme do zápasu hned nebezpečnou střelou, dobrým pohybem, odehráli jsme velice dobré utkání s těžkým soupeřem,“ těšilo trenéra Jindřicha Trpišovského.

A v pozitivním hodnocení pokračoval. „Chci mužstvo pochválit, hrálo, jak by mělo hrát, nejen, co se týče fotbalovosti, ale i nasazení. Budeme se snažit, abychom měli podobný drajv i v dalších zápasech. Bylo to zasloužené vítězství, Plzeň neměla přímou střelu na branku, takže panuje spokojenost,“ dodal.

Slavia v minulém kole remizovala se Slováckem. „Je to jiný zápas, i jsme na to trochu spoléhali, jinak se hraje se Slováckem s jejich způsobem hry a jinak takový velký zápas. Bylo to ryze fotbalové utkání, obě mužstva chtěla hrát nahoru. Je to jiné, než když přijede tým, který jen brání, když nedáte rychlý gól, je to těžké. Navíc byli k dispozici rychlí pohybliví hráči, byl vidět rozdíl v pohybu bez míče i s míčem,“ pokračoval trenér.

Sešívaní měli v utkání možnost zahrávat pokutový kop, který však neproměnili. „Mužstvo podávalo dobrý výkon a cítil jsem, že máme zápas pod kontrolou. Je to škoda penaltu neproměnit, někdy je to velký problém, tady jsme ale byli plně v utkání, a to pak máte pocit, že to zvládnete… Miňo Stoch podal dobrý výkon, ukázal, že je mentálně velký hráč, i když penaltu nedal, jeho výkon měl v zápase vzestupnou tendenci,“ chválil trenér.

Tým byl pro utkání opět připraven ve více hráčích. „Byli zpět čtyři vykartovaní, což pro nás bylo důležité, ale zase den před zápasem vypadl po zranění na konci tréninku Flo. Od středy už jsme trénovali v tomhle složení, tohle byla jediná vynucená změna. Je fajn, když máte k dispozici víc hráčů a máte z čeho vybírat, mohli jsme sestavu postavit podle očekávaného průběhu hry. Pro nás to byl dost podstatný rozdíl, k dispozici byli rychlostní a siloví hráči. Měli jsme čtyři rychlostní typy k dispozici snad poprvé od zimy.“

Vykartovaného Součka nahradil Hromada. „Byly tři varianty, posunout Michaela Ngadeua, dát tam Hromadu nebo Kúdelu. Dostali jsme v pěti zápasech dvě branky, takže jsme nechtěli sahat do trojúhelníku brankář a dva stopeři, a proto vypadla první možnost. Hromada hrál v Plzni, jeho motivace byla velká. Báli jsme se, aby nebyl přemotivovaný, má běhavý agresivní styl hry.“

Na hrotu pak nastoupil Tecl. „Měli jsme k dispozici tři útočníky a my jsme chtěli mít na hřišti rychlostní typy a náběhové hráče. Standa už se adaptoval na Slavii i herní styl, nastoupil i v Liberci, vykazuje velmi dobrou formu, je odlišný a chtěli jsme využít něčeho ve hry soupeře," naznačil trenér.

Sýkora se pak posunul do středu pole. „Podali jsme komplexní výkon, těžko se hovoří o jednotlivcích. Musí zahrát všichni, což se proti Plzni stalo. Každý přispěl velkým dílem. Syky odehrál nejlepší zápas za poslední dobu. Jsem rád, že to zvládl na tomhle postu, jsme hodně spokojení. Trápí nás křídelní hráči a trochu jsme riskovali, když jsme se jednoho zbavili. Na druhou stranu nám Sýkora vystřílel skupinu Evropské ligy, vsadili jsme na to, že to bude překvapení pro soupeře. Je schopen nastoupit kdekoliv, je adaptabilní, takový univerzální voják,“ dodal na adresu svého záložníka.

V obraně se pak červenobílí zaměřili i na dvojici Hrošovský a Hořava. „Jsou srdcem týmu, byl to pro nás nejdůležitější bod přípravy. Plzeň je závislá na distribuci míče těmito dvěma hráči. Úkol byl je eliminovat, dát jim minimální prostor. Zvládli jsme to. Týmů, které chtějí hrát aktivní fotbal, není mnoho. Musíme se zlepšit i v zápasech, kdy soupeř hraje v bloku, to nám nejde, to nás trápí,“ uvědomuje si.

Na Plzeň se už soustředit nechce. „My máme svých problémů dost, ve středu hrajeme finále poháru a musíme přepnout. Trochu jsme si upevnili důležitou druhou příčku, ve středu hrajeme o týmovou trofej a to je nejvíc. Pro to všichni fotbal děláme, chceme skončit první, něco vyhrát. Motivace nemůže být větší. Musíme se na to připravit stejně jako na Plzeň,“ má jasno trenér.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články