Výsledky dorostů: U19 remizovala, vede o skóre před Boleslaví | SK Slavia Praha
Více

Výsledky dorostů: U19 remizovala, vede o skóre před Boleslaví

PRAHA/EDEN – Dorosty Slavie si o uplynulém víkendu připsaly tři výhry a jednu remízu.
Devatenáctka remizovala 1:1 s Hradcem Králové, přesto si udržela vedoucí příčku v tabulce, kde je díky lepšímu skóre před Mladou Boleslaví. Z penalty vyrovnával v 64. minutě nejlepší střelec celé ligy František Liška. Slavia U18 si poradila s Olympií Hradec Králové, kterou porazila 4:1, a ligu vede o pohodlných sedm bodů před Jabloncem. Svěřenci trenéra Titěry navíc nastříleli ve třiadvaceti kolech 124 branek! Sedmnáctka si poradila 4:2 s Jabloncem a po dvaceti kolech jsou v čele tabulky o bod před Jabloncem. U16 porazili stejného soupeře ze severu Čech 6:0 a v tabulce jsou třetí, bod za Spartou a pět bodů za vedoucím Hradcem Králové.

U19

FC Hradec Králové - SK Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 28. Kraják (z pen.) – 64. Liška (z pen.)
Sestava: Řehák – Kadavý, Souček, Pelikán, Bejbl – Prosek, Duga (82. Hudeczek), Verner (90. Červený) – Sodoma, Fotr (54. Liška), Peterka

Komentář trenéra Daniela Šmejkala: Utkání bylo od první minuty oboustranně kvalitní, my jsme se dostali do první brankové příležitosti, když se hezky uvolnil Sodoma, ale trefil tyč domácí branky. O několik minut později, hlavou, těsně minul Souček. Ve 27. minutě vstřelil domácí Kraják úvodní branku utkání z pokutového kopu 1:0.
Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a v 64. Minutě, po střele Proska, zahráli domácí rukou v pokutovém území a následný pokutový kop Liška bezpečně proměnil 1:1. V závěrečných minutách utkání se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svoji stranu, ale žádnou z brankových příležitostí nedokázal ani jeden tým využít.

U18

Olympia Hradec Králové – Slavia 1:4 (1:2)
Branky: Batka 2, Mysliveček, Kreuzer
Sestava: Hňup – Rejka, Fialka, Gilian (50. Jankto), Moglich (75. Hosnedl) – Kodr (50. Bolina), Mysliveček, Kreuzer – Zdichynec, Batka, Bareš (65. Vitarigov)

Komentář trenéra Milana Titěry: Opět s novými hráči v základní sestavě jsme změřili síly s ambiciozním týmem z Hradce. Aktuálně třetí tým tabulky si vytvořil během prvního poločasu několik vyložených šancí, které likvidoval jistým výkonem gólman Slavie Filip Hňup. I přes veškerou snahu gólmana jsme inkasovali první branku. Do konce poločasu se nám podařilo zápas otočit, ale zároveň jsme vytvářeli chyby v rozehrávce a tak měl soupeř možnost pokračovat v neproměňování šancí. Do druhého poločasu jsme udělali několik změn a hlavně výrazně zlepšili zakládání útoku. Ve druhém poločase se probudil i nejlepší střelec Batka, který zužitkoval dvě krásné přihrávky Myslivečka a Boliny. Hradec podal nebojácný výkon a bylo na něm vidět velké odhodlání, které však nebylo zužitkováno gólově. Pro nás to byl po delší době zápas ve vyšším tempu, který prověřil více naši defenzivu.

U17

SK Slavia Praha – FK Baumit Jablonec 4:2 (3:0)
Branky: 6. a 75. Jankto, 19. Badocha, 26. Šimůnek
Sestava: Otáhal, Žárský (65. Vender), Broukal, Gilian, Pelyak, Jankto, Badocha, Pecháček (60. Routek), Šimůnek, Kubec (50. Čapek), Bezdička (55. Červenka)

Komentář trenéra Petra Karocha: Vstup do utkání nám vyšel na jedničku, když jsme šli do vedení již v 6. minutě. Po zbytek první půle jsme předváděli pěkný kombinační fotbal s řadou krásných akcí a jednoznačně jsme zápasu dominovali. Po přestávce se nám nepodařilo proměnit několik dalších příležitostí a utkání jsme si sami zkomplikovali, když jsme soupeři po našich 2 hrubých chybách nabídli snížení na 3:2. Klid do našich řad přinesla až nádherná branka z přímého kopu z kopačky Jakuba Jankta.

U16

Slavia – Jablonec 6:0 (4:0)
Branky: Heřman 3, Veselý, Tichý, Polách
Sestava: Lisa, Schulz, Hovorka (46. Kadavý), Havlina, Tichý, Písačka, Vávra (46. Slezák), Čapek (61. Skuhravý), Heřman, Kuchta (64. Polách), Veselý (50. Gregor)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: V nedělním odpoledni jsme na trávě na Xaverově přivítali tým Jablonce a měli jsme povedený vstup do zápasu, protože jsme zásluhou střely V. Tichého vedli již ve čtvrté minutě 1:0. Pak jsme byli určitě aktivnějším týmem, ale nedařila se nám kombinace a předfinální i finální fáze hry. Do našich řad přinesla uklidnění až 20. min., kdy se v pokutovém území soupeře prosadil Heřman. Ve 34. min. se situace opakovala a J. Heřman již zvyšoval na 3:0 pro domácí. Povedený 1. poločas pak pečetil brankou na 4:0 Veselý po krásné přihrávce od Vávry.
Ve 2. poločase jsme postupně vystřídali všech pět hráčů, které jsme měli k dispozici a na naší hře to nebylo vůbec znát, neboť jsme hru bez problémů kontrolovali zápas a přidali zásluhou Heřmana a Polácha další 2 branky. Těší mě přístup většiny hráčů v tomto zápase, především pak střídajících hráčů, kteří hru oživli a přidali i kvalitu. Mrzí mě jen nedotažení celé řady dalších pěkných kombinačních akcí zejména ve 2. poločase. Jsem rád, že jsme znovu neinkasovali a potvrdili tak kvalitu v bránění celého týmu a velmi dobrý výkon L. Lisy v brance.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články