Výsledky jsou lepší než hra, uvědomuje si trenér | SK Slavia Praha
Více

Výsledky jsou lepší než hra, uvědomuje si trenér

Slavia na domácí půdě zvrátila utkání s Karvinou a udržela plný bodový zisk. „Jsme ve fázi, kdy jsme schopní porazit každého a prohrát s každým. Lepší jsou od nás výsledky než hra, spíš je to pro nás boj,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.
„Do utkání jsme nevstoupili dobře, trošku nám vázla kombinace, Karviná nás dostupovala a my kazili. V prvních patnácti minutách jsme měli jen střely z dálky a jedinou šanci, ve které byl Hušbauer. Pak jsme dostali hloupý gól po nákopu gólmana, propadl nám míč a dostali jsme gól prakticky do prázdné,“ popisoval úvod duelu 24. kola trenér Jindřich Trpišovský.

Jeho tým dokázal ještě do přestávky srovnat. „Podařilo se nám srovnat, ale byli jsme v první půli hrozně nervózní, hodně jsme kazili, nebyli jsme moc na míči. Druhý poločas se naše aktivita zvedla, měli jsme i hodně šancí a podařilo se nám zvrátit vedení na svou stranu a přidat rozdílový gól. Pak jsme ale místo toho, abychom utkání dotáhli ze svých šancí, z něj naopak udělali nervák a nechali jsme si dát laciný gól. Udělali jsme dvě hrubé chyby po nákopech, které zkazily celkový dojem z výkonu a výsledku. Potvrdili jsme sice body z Brna, ale podruhé za sebou jsme doma dostali dva góly,“ bilancoval trenér.

Slavii proti Karviné pomohl výkon Miroslava Stocha. „V momentě, kdy jsme hráli nejhůř, nás dostal do hry. Předcházela tomu krásná průniková přihrávka od Kuby Hromady. Byl nejlepší na hřišti, seděl mu terén, zahrál fantasticky, dal dva krásné góly, byl silný na míči, i se vrátil v první půli za Frydrycha. Chodil víc do hloubky, zapojoval se víc do mezihry. Byl určitě rozdílový hráč. Potenciál má obrovský, když bude hrát jako s Karvinou, rozdílový bude. Nechci ho ale přechválit, nesmí usnout na vavřínech. Dovedla ho tam aktivita, celoplošně se pohybuje, chceme, aby byl komplexním hráčem. Je dobře, že vidí, že z toho těží i on sám. U ofenzivního hráče jsou nejdůležitější body, které tentokrát sesbíral, byl aktivní v mezihře… Důležité je, jak bude hrát v dalších zápasech,“ dodává Jindřich Trpišovský.

Slavia se dotáhla za Plzeň o čtyři body, první celek tabulky ale ještě duel se Spartou čeká. „Musíme se soustředit sami na sebe, to nás zajímá. Jsme druzí v tabulce jara za Jabloncem, za mě je to pořád o sedm bodů za Plzní, ti mají zápas před sebou… Jsme ve fázi, kdy jsme schopni porazit každého a prohrát s každým. Naše výkony nejsou takové, abychom mohli pošilhávat po špici,“ uvědomuje si trenér.

Co čeká tým v následujících dnech? „Musíme přepnout na pohár. Vnímáme, že v lize za námi týmy bodují, chceme zvládnout všechny zápasy. Ale musíme se teď hlavně připravovat se na Boleslav – která teď v lize šetřila hráče. Potřebujeme také dostávat méně gólů, navíc laciných, využívat šance, máme jich ze hry deset a zase padne branka ze standardky,“ popisuje.

Slavii omezuje také zdravotní stav hráčů. „Limitují nás karty a zranění, Škoda nedohrál, vypadají nám ofenzivní hráči jako Mešanovič, van Buren, Zmrhal. Jediné klasické křídlo, které nás drží, je Stoch. Lepší jsou od nás výsledky než hra, spíš je to pro nás boj. Zmrhal má zranění z Boleslavi, Mingazov po Zlíně, Deli se zranil po srážce na tréninku. Jsou to kontaktní věci. Některé jsou nedoléčené, hráči chodí do zápasů na vlastní žádost, což není úplně dobře a zranění se může vrátit,“ uvědomuje si trenér.

„Hráči předvádějí velké nasazení v osobních soubojích, když uhnou, zranění nebude. Hrají ale na hranici sebeobětování, je to boj na život a na smrt, nikdo nechce uhnout, týmy hrají o hodně. Je to válka se vším všudy, jsem rád, že neuhýbáme, ale někdy to odneseme zraněním. Máme nasazení a urputnost od hráčů, tohle si musíme udržovat, a ještě zlepšit fotbalovost,“ dodává.

Proti Karviné musel střídat ještě v první půli Škoda. „Měl už před zápasem problém se zadním stehenním svalem, ale tady dostal kolenem do zad. Vystřeluje mu bolest od beder dolů a nemůže se narovnat. Má zablokovaná záda. Hromada hrál s problémem na tříslech, což avizoval i o poločase, naštěstí vydržel. V podstatě co bylo zdravé, bylo nominované. A hrají i to, co nejsou úplně zdraví. V podstatě je nyní asi 10 lidí mimo. Musíme se dát dohromady. Byli bychom rádi, kdyby se někdo zapojil. Teď to bude alespoň Ngadeu po kartách,“ říká Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články