Výsledky mládeže: Dva turnaje týmu U13 | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Dva turnaje týmu U13

PRAHA - Dalším kolem pokračovaly mládežnické soutěže. Tým U19 dotáhl dvoubrankovou ztrátu s Českými Budějovicemi a nakonec vyhrál po pokutových kopech, celek U17 stejnému soupeři nastřílel pět branek. Náročný týden se dvěma turnaji má za sebou výběr U13.

SKSU19

V souboji s jihočeským celkem šli do vedení hosté. Po centru ze strany byl na malém vápně nestřežen Malecha a otevřel skóre. Slavia se snažila o vyrovnání, největší šanci měl po rychle rozehrané standardní situaci Adreiem Sinteanem Michael Hönig, brankář byl ale úspěšnější.

Druhou trefu zaznamenali hosté po rychlém protiútoku, Denis Radimský stihl zakončení útočníka dobrým zákrokem vyrazit, míč se ale dostal ke Šplíchalovi, který zvyšoval na 2:0 pro České Budějovice.

Sešívaní ale nic nevzdali a dočkali se snížení, po přihrávce Andreie Sinteana postupoval sám na brankáře Bruno Čerňanský, slovenský útočník v dresu Slavie se nemýlil – 1:2. Vyrovnání přinesla 85. minuta. Jan Havránek s Michalem Vaňkem dobře zapracovali na levé straně, míč se následně přes Bruna Čerňanského dostal na nohy Andreie Sinteana, který nechytatelnou ranou zpoza vápno srovnal na 2:2.

Hrdinou penaltového rozstřelu byl Denis Radimský, který dokázal chytit tři pokutové kopy. Vítězným pokutový kop vstřelil střelec první branky Bruno Čerňanský.

Slavia tak ze zápasu získala dva body za výhru po pokutových kopech.

SK Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 3:2 (0:1) po PK
Branky:
77. Čerňanský, 85. Sintean – 16. Malecha, 53. Šplíchal
Sestava: Radimský - Schneider, Drozda, Bejbl (57. Čerňanský) - Petrák, Macháček - Honig, Valenta (70. Vaněk), Trapanovski (46. Havránek) – Sintean

SKSU18

Motorlet Praha U19 – SK Slavia Praha 0:2 (0:2)
Branky:
Janoušek, Sodoma
Sestava: Svítil – Janoušek, Krupička, Mach, Ielitro (68. Walter) – Pek, Vaněk, Havránek (46. Michovský) – Stříbrský, Čerňanský (62. Kubiš), Sodoma

SKSU17

Slavia začala utkání velkým tlakem, prvního gólu se dočkala ve 30. minutě. Adam Vlasák posunul míč k Davidu Eichlerovi, který svůj samostatný postup přetavil ve vedoucí trefu. 2:0 to bylo po rohovém kopu, Michal Kubáň našel hlavu Tomáše Vlčka, který se přesnou hlavičkou prosadil.

Hosté utkání mírně zdramatizovali ve 48. minutě, ve velkém vápně byl nehlídaný David Pravda a snížil na 1:2. V 55. minutě se ale Slavia vrátila do dvoubrankového náskoku. Adam Vlasák dobrým napadáním získal míč na obránci, předložil ho Jakubu Zeronikovi, který zvýšil na 3:1.

Ke dvěma asistencím si Adam Vlasák připsal gól v 57. minutě, kdy zvyšoval na 4:1, asistencí mu k brance přispěl Michal Kubáň. Poslední pátý gól přidal po přihrávce Alexandra Bárty David Eichler.

Zápas hodnotil trenér Milan Titěra: „Po celé utkání jsme měli výraznou herní převahu. Hlavně v prvním poločase jsme ji bohužel v prvních 30 minutách nedokázali zúročit a spoustu šancí jsme zahodili nebo nedotáhli. Přesto jsme v závěru poločasu dokázali vstřelit dvě branky. Hned v úvodu druhé půle jsme znovu neproměnili dvě šance, a tak nás soupeř potrestal při jedné z mála chyb v obraně. Při zakládání útoku jsme přišli o míč a soupeř umístěnou střelou snížil. Zanedlouho jsme odpověděli dalšími brankami a utkání dohráli s celkovým skóre 5:1,“ řekl k další výhře trenér U17.

SK Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 5:1 (2:0)
Branky:
77. Čerňanský, 85. Sintean – 16. Malecha, 53. Šplíchal
Sestava: Trefil - Bárta, Vlček, Vincour, Schneider (60. Walter) - Kubáň, Eichler, Vít (67. Brojo) - Hošek (55. Kubiš), Vlasák (67. Bývalec), Zeronik

SKSU16

Motorlet Praha U17 – SK Slavia Praha 2:4 (0:3)
Branky:
Douděra, Kneifel, Starý, Toula
Sestava: Fülöp – Matys, Leitl, Toula (60. Garagič), Štětka, Kulhavý (41. Hrubeš), Douděra, Štěpnička, Křišťan, Kneifel (51. Šubert), Starý

SKSU15

SK Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 4:0 (2:0)
Branky:
Kordiak, Langahmer, Málek, Prebsl
Sestavy: Vágner – König, Prebsl, Málek (46. Kordiak), Alijagič, Langhamer, Brejcha (36. Snětivý), Šimoník (36. Behenský), Višinský (46. Pech), Krunert (36. Veliký), Náprstek (59. Šmicer)

SKSU14

SK Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 1:2 (0:0)
Branky:
Reichl
Sestavy: Slavata - Fatrle (43. Labík), Sládek, Ambros, Krstevski (65. Žitný) - Novák, Jinoch (43. Moravec), Beran Š. (50. Bárta) - Tischler, Beneš, Reichl

Utkání hodnotil trenér U14
Matěj Laža: „V neděli jsme přivítali soupeře z Českých Budějovic. Do utkání jsme vstoupili s odhodláním co nejdříve vstřelit rychlou branku. Po úniku ze strany se o to snažil Reichl, ale nastřelil jen tyč. V dalších minutách jsme se snažili prokombinovat soupeřův hluboký obranný blok, ale bez výraznější šance. Střely Nováka a Berana Š. z hranice pokutového území byly nejvážnějšími šancemi. Postupem času jsme zpřesnili přihrávku a naše křídla se začala více prosazovat. Bohužel Tischler a dvakrát Beneš své samostatné úniky nedokázali proměnit a vzhledem k tomu, že soupeř neohrozil našeho brankáře ani jednou, se tak šlo do kabin za stavu 0:0.

Začátek druhého poločasu jsme prospali a soupeř trestal. Nejdříve jsme dostali varování v podobě střely pod břevno, kterou ještě brankář Slavata výborně vyrazil. Na míč z následujícího rohového kopu už ale nedosáhl a soupeř tak vedl 1:0. Ani ne za minutu jsme chybně obsadili prostor před pokutovým územím a soupeř trestal podruhé, kdy hostující útočník střelou z prvního dotyku přehodil našeho brankáře. V následující pasáži jsme se snažili vstřelit kontaktní branku, ale naše produktivita byla špatná. Novák a opět Beneš své úniky neproměnili. Až pět minut před koncem jsme se gólově prosadili, kdy Reichl dorazil vyražený míč hostujícího brankáře po střele Tischlera, který se pěkně uvolnil přes dva hráče. V následujících minutách už jsme si výraznější šanci nevytvořili, a tak utkání skončilo naší první letošní prohrou v mistrovském utkání. Soupeři, který naopak měl produktivitu výbornou: 3 střely na bránu = 2 góly, gratulujeme,“ komentoval zápas trenér Matěj Laža.

SKSU13

Premier Cup

Tým U13 ve čtvrtek obhájil vítězství v turnaji Premier Cup. Reportáž z turnaje zde.

Turnaj Freiberg

Systém hry: 10+1
Hrací doba: 1x 28 minut
Základní skupina:
SK Slavia Praha – Herfölge BK (DK) 0:0

SK Slavia Praha – SV Fellbach 3:0
Branky:
Toula 2x, Mikulanda

SK Slavia Praha – MTV Stuttgart 5:0
Branky:
Kučera 2x, Toula, Rys, Pánek

SK Slavia Praha – Red Bull Salzburg (AU) 2:2
Branky:
Huňa, Toula

SK Slavia Praha – FSV Waiblingen 0:0

SK Slavia Praha – FSV Mainz 05 0:3


SK Slavia Praha – Stuttgarter Kickers 1:1
Branka:
Rys
Zlatá skupina:
SK Slavia Praha – Red Bull Salzburg (AU) 2:2
Branky:
Huňa, Toula

SK Slavia Praha – FSV Waiblingen 0:0

SK Slavia Praha – FSV Mainz 05 0:3
O 11. místo:
SK Slavia Praha – Stuttgarter Kickers 1:1
Branka:
Rys

Průběh turnaje komentoval trenér Ondřej Jura: „Tento víkend jsme se zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje v německém Freibergu. Základní skupinu jsme zvládli bez výraznějších problémů a naše výkony se postupem času zlepšovaly. Po remíze v prvním utkání s dánským týmem nám pak chyběla jedna branka k prvnímu místu ve skupině. Do zlaté skupiny jsme tak dostali Red Bull Salzburg, Mainz 05 a velice kvalitní Wailblingen.

Proti Red Bullu jsme začali výborně a hned v první minutě jsme otevřeli skóre. V druhé minutě jsme neproměnili loženou příležitost, napravili jsme to o chvíli později a odskočili soupeři na dvě branky. Utkání jsme měli zcela pod kontrolou. Poté však přišla hrubá chyba v naší rozehrávce, kterou soupeř okamžitě potrestal. Od té chvíle jsme byli horším týmem, začali jsme zbytečně panikařit a strachovat se o výsledek. Přesto jsme měli ještě dvě brankové příležitosti, ovšem ani jednu z nich jsme nevyužili.

Naši pasivitu soupeř potrestal v poslední minutě a utkání skončilo nerozhodně. V neděli ráno jsme začali proti Waiblingenu. V utkání se nám vůbec nedařilo, měli jsme velký počet nevynucených ztrát. I přesto jsme měli velké šance vstřelit branku, ale v koncovce jsme na turnaji selhali. Poslední zápas ve zlaté skupině jsme potřebovali porazit velice silný Mainz 05. Soupeř nám ale v prvních minutách vstřelil dvě rychlé branky a na postup do čtvrtfinále jsme mohli zapomenout. V utkání s Mainzem jsme celý zápas tahali za kratší konec a zaslouženě prohráli.

Dva body ve skupině nás poslaly do zápasu o 11. místo kde na nás čekali Stuttgarter Kickers. Ve hře jsme byli lepším týmem, ovšem do vedení šel soupeř. Odražený míč trefil z hranice vápna německý hráč a nedal našemu brankáři šanci. Nám se podařilo vyrovnat v poslední minutě a utkání skončilo nerozhodně. Na turnaji jsme bohužel prohráli jediné utkání, a i tak jsme skončili před čtvrtfinále. Neřešitelný problém pro nás po celý turnaj bylo zakončení. Především ve zlaté skupině jsme měli velký počet příležitostí ke vstřelení branky, ovšem efektivita byla žalostná,“ hodnotil trenér turnaj v Německu.

SKSU12

SK Slavia Praha – Motorlet U13 11:3 – pražský přebor
Branky:
3x Pech, 2x Kroupa, 2x Teterya, 2x Sandev, Boguaj, Záboj

Teplice U13 – SK Slavia Praha 4:6
Branky:
2x Kroupa, 2x Regál, Jinoch, Wesolowsky

SKSU11

Teplice U12 – SK Slavia Praha 5:5

SKSU10

SK Slavia Praha – Bohemians 1905 U11 14:23
Branky:
3x Polák, 2x Costner, 2x Horváth, 2x Kadlček, 2x Šikal, Brázda, Ferenc, Filip

Utkání hodnotil trenér David Pilař: „Zápas odehraný na dvou hřištích v rozestavení 5+1 4x17 min s výsledkem 14:23 pro soupeře. Tento zápas nám nevyšel, hlavně co se týče výsledku. V nasazení jsme pokulhávali hlavně v poslední čtvrtině, kde se projevila naše úzká lavička. Chybělo nám šest hráčů sestavy a tudíž byl jeden hráč na střídání na každém hřišti. Také k nám na zkoušku šli dva hráči z U9 a musím říci, že hráli velmi dobře. Oba dva bych chtěl moc pochválit, s jakým přístupem šli do zápasu. Zápas s Bohemians 1905 nám ukázal, jak se mají řešit situace jednodušeji, to znamená se zbytečně nezakličkovat. Pak nás stálo hodně sil míč na důrazných klucích z Bohemky získat zpět. Nicméně naši hráči měli za úkol přecházet jeden na jednoho a dovolit si i více když to situace žádá. Bohužel tento zápas se nám to moc nedařilo, ale okamžiky k vyzdvihnutí jsme také našli. Přes porážku bych chtěl kluky pochválit, že i za nepříznivého stavu chtěli hrát až do konce, bohužel koncovka nám tentokráte nebyla nakloněna,“ řekl trenér David Pilař.

SKSU9

Kvalifikace Ondrášovka Cup – 7 utkání, 7 výher, skóre 58:7
SK Slavia Praha – Bohemians 1905 U10/U9 29:11

SKSU8

Bohemians 1905 U9 – SK Slavia Praha 33:21
Turnaj Kochánky – hráno systémem 1x 17 minut, 3. místo

SKSU7

Bohemians 1905 U8 – SK Slavia Praha 49:23


Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články