Výsledky mohly být lepší, hodnotil trenér | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mohly být lepší, hodnotil trenér

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Slavia se s ligou rozloučila domácí porážkou se Slováckem, což trenéra samozřejmě netěšilo. Při prvotním zhodnocení ročníku ale hledal i pozitiva. „Na začátku jsme si řekli, že chceme stabilizovat mužstvo a vytvořit kostru týmu, zdravé jádro, což se nám podařilo. Výsledky ovšem mohly být lepší,“ bilancoval trenér.

Slavia se rozloučila porážkou se Slováckem 1:3. „Chtěli jsme navázat na poslední zlepšené výkony i výsledky, což se nám bohužel nepovedlo. Pak jsme nepohlídali soupeře a Došek dal hned z první akce hezký gól hlavou. Své šance jsme naopak nevyužili, dobrou příležitost měl například Zmrhal. Naše centry končily na prvním hráči,“ poukázal na slabiny sešívaných trenér Miroslav Beránek.

O přestávce ale chtěli sešívaní vývoj zápasu změnit. „Po půli jsme chtěli hru oživit a připravit se na varianty, které mohou nastat. Na začátku druhého poločasu jsme se i dostali do tlaku. Dali jsme dokonce do hry všechny tři útočníky. Ne vše se nám podařilo, soupeř nás naopak trestal. Z každé střely dával gól. My jsme ještě snížili a i si vytvořili další šance, dnes nám ale nebylo přáno. Sezona tak pro nás končí zklamáním,“ dodal ke skončenému ročníku kouč Slavie.

Milan Škoda dnes bojoval o nejproduktivnějšího střelce ligy, bohužel se ale neprosadil. „Cítil jsem, že je nervóznější než kdy jindy. Ale o tom to asi je, zvládnout těžké situace dělá tým i hráče. Byli jsme málo konstruktivní, Milan potřebuje míče do vápna a my mu je tam nedali. Je pravda, že někdy si to udělá i sám, dával góly například po výkopu, což se mu dnes bohužel nepovedlo,“ komentoval svého nejlepšího útočníka Beránek.

Pak už se vrhnul na hodnocení právě skončené ligy. „Všichni jsme dnes samozřejmě chtěli vyhrát, mohli jsme třeba skončit osmí místo jedenáctí. Pokud mám zhodnotit sezonu teď, určitě jsme o ní měli jiné představy. Jak na podzim, tak na jaře jsme měli pětizápasové pasáže porážek, což by se nemělo stávat. Na druhou stranu jsme si na začátku řekli, že chceme stabilizovat mužstvo a vytvořit kostru týmu, zdravé jádro, což se nám podařilo. Výsledky ovšem mohly být lepší,“ bilancoval trenér.

Dotazy padaly také na budoucnost trenéra v Edenu. „Mám smlouvu na tři roky a majitel má právo si rozhodnout, jak rozhodne on. Já od rozdělané práce nerad odcházím, z boje neutíkám. Leccos se nám povedlo a je na co navázat. Já chci pokračovat, jestli se vedení rozhodně jinak, budu to respektovat,“ odpověděl na otázku ohledně své budoucnosti v Edenu.

Na závěr ještě vyjádřil své díky fanouškům, kteří tým neúnavně podporovali celou sezonu. „Chtěl bych poděkovat skvělým fanouškům, kteří přesto, že se zápas nevyvíjel dobře, fandili až do konce. Celou sezonu, i v zápasech, které jsme třeba před koncem ztratili, stáli za námi. Za to jim patří obrovský dík od realizačního týmu i od mužstva,“ vzkázal Beránek.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články