Vystřídali jsme všechny možné způsoby, jak nedat gól | SK Slavia Praha
Více

Vystřídali jsme všechny možné způsoby, jak nedat gól

Ve čtvrtém kole FORTUNA:LIGY zaznamenali slávisté první bodovou ztrátu, z Karviné si odvážejí pouze bod za remízu 0:0. „Na začátku nám chyběl pohyb, hráli jsme pomalu, chyběly nám rotace a náběhy," mrzí trenéra Jindřicha Trpišovského.

„Do zápasu jsme nevstoupili úplně dobře, domácí byli hodně běhaví a agresivní. Na začátku nám chyběl pohyb, hráli jsme pomalu. Na druhou stranu, postupem času jsme si vytvořili převahu, v závěru prvního a celý druhý poločas jsme měli tlak. Bohužel jsme ale vystřídali všechny možné způsoby toho, jak nedat gól. To nás, i přes špatný výkon, stálo tři body, domácí se svojí snahou a zarputilostí dokázali uhájit nulu až do poslední minuty,“ hodnotí utkání trenér Slavie Jindřich Trpišovský. „Domácí vstoupili do utkání s velkým nasazením, hřiště bylo navíc trochu suché, což bylo vidět i na odskocích míče. Další věc byl samozřejmě náš malý pohyb na začátku, žádné rotace a náběhy. Je to součet všech věcí, navíc když soupeř hraje v bloku, je silnější v soubojích. Postupem času jsme si vytvořili dost šancí, které jsme ale neproměnili. Od dvacáté páté minuty jsme hráli dobře, do té doby byl lepší soupeř, který šel do utkání s tím, že si to chce užít.“

Tři velké šance na otevření skóre utkání měl útočník Mick van Buren, dát gól se mu ale nepodařilo. „V zápase dělal v podstatě všechno dobře, až na ty neproměněné šance to od něj byl skvělý výkon. Útočník je ale hodnocený podle gólů a Mick byl v situacích, které útočník zkrátka musí proměnit. Jeho výkon nelze hodnotit dobře, na druhou stranu, kdyby dal jeden nebo dva góly, jeho hodnocení by bylo na devítku či desítku. Byl v neustálém pohybu, nebezpečný, dobře se dostával do šancí,“ přibližuje trenér sešívaných. „Každý zápas hraje v základu, v Teplicích dal gól a minule na další nahrál, nedá se tedy říci, že by byl v nějaké herní nepohodě. Je to spíše o tom prvním momentu, kdyby proměnil tu svoji první šanci, asi by se poté v těch dalších zachoval jinak. Někdy je to i o štěstí, první dvě situace vyřešil strašně, ale z té paradoxně nejtěžší pak trefil spojnici. Myslím si, že byl ovlivněný tou první šancí, kterou neproměnil, a z toho pramenila jeho nejistota v koncovce,“ ví trenér Slavie.

Pro duel v Karviné neměl Jindřich Trpišovský k dispozici záložníka Jaromíra Zmrhala, který jedná o angažmá v italské Brescii. „Jarda je zpátky v Česku, zítra má volno a v úterý se buď připojí k týmu, nebo odcestuje zpátky. Počítali jsme samozřejmě s tím, že odejde, proto nebyl v nominaci na utkání. Uvidíme, jak to dál dopadne. Aktuálně to vypadá tak, že pokud se věci nedají do chodu, bude tady trénovat. Je to jediný levák, kterého jsme měli do základní sestavy, což se na hře hodně projevuje. V základu hrál několik let s Honzou Bořilem, jsou spolu sehraní, v Teplicích měl dva body, i ve Zlíně a s Olomoucí byl několikrát v zakončení. Je to samozřejmě kvalitní hráč a reprezentant, dostal ale nabídku, kterou chtěl využít. Jak už bylo řečeno, mohl odejít už několikrát v minulosti, tentokrát měl příslib a bylo to pro něj zajímavé. Někdy má hráč na odchod morální právo. Uvidíme, jak se to dál vyvine,“ objasňuje trenér Slavie.

Mezeru v sestavě po Jaromíru Zmrhalovi se sešívaní budou případně snažit nahradit z vlastních zdrojů, ve hře je ale i příchod posily. „Uvidíme podle zdravotního stavu, alternace tam máme. Koneckonců i proto, že tam může hrát například Lukáš Masopust a Petr Ševčík, rozhodli jsme se tu nabídku na přestup přijmout. Máme i Petera Olayinku, Mick je navíc takový obojživelník, který může hrát hrot i křídlo. Je ale pravda, že máme vyhlédnutého jednoho levonohého hráče v případě odchodu Jardy, protože levák nám v sestavě chybí,“ přibližuje kouč sešívaných.

Poprvé v sezoně nastoupil v Karviné obránce Michal Frydrych, který v sestavě nahradil zraněného Davida Hovorku. „David má svalové zranění drobnějšího rázu. Kdybychom chtěli riskovat, mohl hrát. Na doporučení fyzioterapeuta jsme ale chtěli předejít nějakému většímu problému. Michal na stoperu dlouho nehrál, v tréninku ale vypadal dobře. Věděli jsme navíc, že Karviná bude hrát s vysokými útočníky a bude nakopávat balony z bloku, proto jsme chtěli Michala jako vyššího hráče. Myslím si, že hrál velice dobře, v osobních soubojích byl dominantní. Karviná v podstatě za celý zápas nevystřelila na bránu, takže oba stopeři hráli dobře,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články