Vzhůru do Glasgow! Mládež poběží za áčkem | SK Slavia Praha
Více

Vzhůru do Glasgow! Mládež poběží za áčkem

Prahu a největší skotské město Glasgow, dějiště odvetného zápasu osmifinále Evropské ligy, dělí 1897 kilometrů. Slávistická mládež se rozhodla, že tuto vzdálenost virtuálně uběhne. Akce na podporu prvního týmu začala v pátek!

Společné trénování mládežnické akademie není vzhledem k opatřením kvůli COVIDU-19 stále možné. Proto se zrodil nápad na organizaci virtuálního běhu.

„Přišlo nám to jako další super motivace pro hráče z akademie. Všichni teď trénují jen v domácích podmínkách, běhání se může zdát někdy nezáživné. Zaokrouhlili jsme kilometry na 1900 a dali jsme tak hráčům za cíl spojit se alespoň virtuálně a pokusit se uběhnout zaokrouhlenou vzdálenost, která odpovídá vzdálenosti z Prahy do Glasgow. A tím tak i vyjádřit podporu A-týmu, který čeká náročná odveta Evropské ligy," prozrazuje jeden z autorů myšlenky a trenér kategorie U7 Patrik Jíra.

Čtvrteční zápas v Edenu skončil remízou 1:1, pro postup mezi nejlepších osm týmů Evropské ligy tak musí svěřenci Jindřicha Trpišovského alespoň jednou skórovat.

Gró běžecké výzvy je prosté. Hráči ve svých kategoriích sčítají kilometry, které individuálně uběhnou za den v rámci tréninku kolem svého bydliště, a ty se následně odečtou z celkové vzdálenosti. Do akce se zapojí i trenéři a širší realizační týmy akademie.

„Doufáme, že náš projekt osloví co nejvíce hráčů, kteří tak naleznou další motivaci ke svému rozvoji a dosáhnutí vytyčeného cíle. Myslím, že necelých 1900 kilometrů dokážeme do čtvrtka 18. března uběhnout," přidává svůj pohled Jiří Janeček, šéftrenér přípravek.

Akce začíná v pátek 12. března, průběh cesty můžete sledovat na sociálních sítích mládeže. Facebook Twitter a Instagram.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články