Za Slavií do Portugalska přicestoval David Zima | SK Slavia Praha
Více

Za Slavií do Portugalska přicestoval David Zima

Obránce David Zima přicestoval za týmem do Portugalska. Ve Slavii by měl hostovat do konce sezony s opcí na přestup.

David Zima se stěhuje ze Sigmy Olomouc do Slavie, v Edenu bude talentovaný stoper působit na hostování do konce sezony s následnou opcí. „Máme povolení od Sigmy Olomouc, aby se s námi David připravoval, veškeré formality budou dotaženy během následujícího týdne," uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Devatenáctiletý obránce se v sobotu připojil ke Slavii na soustředění v Portugalsku. „Jsem rád, že už to mám za sebou, protože se to trochu táhlo. Jsem rád, že mě Olomouc pustila a že se můžu připravovat se Slavií. Těším se na to, je to zase oproti Sigmě něco jiného, větší kvalita, ale na druhou stranu i větší zodpovědnost,“ uvědomuje si David Zima, který bude nosit dres s číslem 6.

 David Zima (*8.11.2000) je odchovancem Olomouce, za kterou na podzim stihl nastoupit do svých dvou premiérových utkání ve FORTUNA:LIZE. Prvních devadesát minut v kariéře odehrál na hřišti Zlína, kde Hanáci nakonec prohráli těsně 1:0, ve svém druhém utkání v nejvyšší české soutěži pak pomohl vyválčit bod proti pražským Bohemians. Úspěšnost soubojů se u mladého obránce zastavila na 70,6 %, v úspěšnosti přihrávek dosáhl David Zima dokonce více než 84 % přesnosti.

Na podzim odehrál talentovaný stoper i jedenáct utkání za B-tým Olomouce ve třetí lize, dalších devadesát minut si připsal v MOL Cupu, kde Sigma porazila Duklu jasně 4:0. David Zima je také dlouholetým mládežnickým reprezentantem, v minulém kalendářním roce nastoupil ke čtyřem zápasům reprezentace do dvaceti let a zahrál si i na Mistrovství Evropy U19 v Arménii.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články