Za béčko řádilo útočné duo K+K. Je to varianta i do ligy? | SK Slavia Praha
Více

Za béčko řádilo útočné duo K+K. Je to varianta i do ligy?

V neděli za rezervní tým Slavie řádilo útočné duo K+K. Michael Krmenčík nasázel Sokolovu tři góly, čtyři asistence si připsal Jan Kuchta. Z A-týmu nastoupil také Ladislav Takács. Béčko zvítězilo 8:2.

Michael Krmenčík se po příchodu do Slavie bohužel zranil, a proto jeho herní vytížení zatím není takové. Zdravotní problémy měl v minulých dnech také Jan Kuchta. Nedělní duel béčka se Sokolovem se tak nabízel jako ideální příležitost pro oba hráče získat herní praxi. I když jejich spoluhráči z A-týmu měli volný víkend, útočníci Slavie ani Laco Takács neměli žádný problém absolvovat víkend s béčkem.

„Potřebuji trénovat, takže pro mě nebylo co řešit. Zamakal jsem, dal jsem tomu všechno. Vůbec jsem nespekuloval, že mají kluci volno,“ říká Michael Krmenčík a Jan Kuchta dodává: „Nechtěl jsem mít úplně volno. Já si chtěl jít s kluky zatrénovat, protože jsem měl tréninkové manko. Věřím, že nám to hodně pomohlo. Výsledek hovoří za vše a pro nás je jedině dobře, že jsme tomu takhle pomohli,“ naznačuje Kuchta, že se víkendová mise povedla.

Michael Krmenčík nasázel za poločas hattrick, na všechny góly mu přihrál Jan Kuchta. „Povedlo se mi dát tři góly, za což jsem rád. Zahrál jsem dobře, takže musím říct, že jsem rád za góly, kterými jsem pomohl klukům k vítězství,“ těší účastníka posledního mistrovství Evropy. A co říká na čtyři asistence Jana Kuchty?

„To jsem ještě neviděl. Musím říct, že se mi s Kuchtičem hrálo dobře. Třikrát mě hezky našel a já už měl pak snadnou práci. Myslím si, že by to mohla být varianta i do áčka. Byl se na nás podívat i pan Trpišovský, pan Houštecký a asistenti. Věřím, že jsme jim zamotali hlavy,“ usmívá se Krmenčík.

Duo Krmenčík – Kuchta v sestavě A-týmu? Tato možnost určitě existuje. „Věděli jsme, že spolu budeme hrát na hrotu, já pod Krmelcem a on na špici. Říkal nám to trenér Trpišovský a je to i určitá varianta do ligy, když to budeme potřebovat od začátku utkání. Je pro nás dobře, že jsme si to vyzkoušeli, všichni viděli, že to fungovalo a snad nám to bude šlapat i nadále,“ má radost nejlepší střelec Fortuna ligy z minulého ročníku.

Ten si v zápase připsal čtyři asistence, což se mu povedlo poprvé v kariéře. „Nikdy jsem to v zápase nezažil a nevím, jestli to někdy zažiju,“ směje se Kuchta. „Stihnul jsem to za jeden poločas, ale byl jsem hlavně rád, že jsem se do toho po zranění dostal a pomohl k výhře,“ dodává.

V tom, že nenastoupil na úplném hrotu útoku, ale patřil mu spíš post číslo 10, nevidí žádný problém. „Desítka není úplně můj post, ale dokážu se přizpůsobit mančaftu, co po mně trenér zrovna chce. Necítím v tom žádný problém, jsem rád, že dokážu být variabilní a být prospěšný pro tým, i když zrovna nehraju na hrotu,“ vysvětluje Kuchta.

Nejdůležitější na nedělním zápase však bylo zjištění, že všichni tři hráči z A-týmu jsou zdraví a můžou se tak soustředit na boj o základní sestavu v A-týmu. „Cítil jsem se dobře. Po delší době jsem nastoupil od začátku. Vinou zranění jsem nemohl hrát předkola Ligy mistrů a Evropské ligy, takže jsem moc rád, že jsem mohl nastoupit za béčko a s Kuchtičem a Lacem jsme jim pomohli. Jsem rád, že jsme vyhráli takhle velkým rozdílem. Zdraví drží, a to je hlavní,“ zakončil Michael Krmenčík povídání o vysoké výhře B-týmu nad Sokolovem 8:2.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články