Za postup jsme rádi, s výkonem spokojeni nejsme | SK Slavia Praha
Více

Za postup jsme rádi, s výkonem spokojeni nejsme

Sešívaní v osmifinále MOL Cupu porazili Zlín 3:1. Utkání hodnotil asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Jak hodnotíte utkání a jaká je spokojenost s výkonem?
„Tak s výkonem tolik spokojeni nejsme, protože jsme sice měli pár zajímavých individuálních výkonu jako třeba od Dana Samka a Filipa Horského, tak ten výkon nebyl takový, jaký jsme si představovali. Samozřejmě tomu přispěl i Zlín, který nám utkání ztížil, ale ztížili jsme si ho i sami. Ten přístup nebyl takový, jaký jsme od hráčů očekávali. Mrzí nás to, hlavně v první půli tam byly situace, kdy Dan Samek stál nad míčem, byl okopávaný protihráči a neměl kam balon předat. Vůbec jsme mu nepomohli pohybem až na výjimky, které tam byly. Jsme rádi za Filipa Horského, který zápas zvládl a připsal si gól, což je taková třešnička. Postupujeme, což jsme chtěli a jsme za to rádi, ale s výkonem spokojení nejsme.“

Těší vás postup i z důvodu, že dostali šanci hráči širšího kádru?
„Poslali jsme tam nějaké hráče, kteří nedostávali tolik příležitostí nebo delší dobu tolik nehráli. Někteří na nás zapůsobili v dobrém světle, někteří bohužel ne, což je škoda hlavně pro ně, protože si mohli říct o další šanci, když nás čeká už jen jeden zápas, ale výkon některých hráčů byl zklamání. I když ve druhém poločase bych řekl, že se výkon zvedl a bylo to lepší.“

Jak vás potěšil Filip Horský a jaké měl pokyny?
„Točili se tam s Ondrou Lingrem, protože jsou to oba dva intuitivní hráči. Filda nás potěšil hodně, protože co jsme od něj očekávali podle toho, co vidíme v tréninku, a kam až se posunul potom, co s námi začínal trénovat a po pěti minutách byl zamrkvičkovaný a dál ho to nepustilo, tak od té doby ušel kus cesty a teď to potvrdil. Měl tam situace, kdy si mohl líp nabrat prostor nebo odskakovat do lepšího prostoru, najít si lepší pozici. Ale je v týmu nevyhraný, takže tam drobné chyby byly, ale zaslouží si za výkon pochvalu. Hrál fakt výborně, dal první gól, takže posíláme gratulaci a poděkování do akademie, protože zase vyprodukovali hráče, který může hrát s A-týmem a nehraje tu druhé housle.“

Jak velkou motivací je obhajoba doublu?
„Obrovskou samozřejmě, je to trofej v turnaji. Přistupujeme k tomu se vší zodpovědností, i když ten výkon nebyl stejně jako ve Velvarech optimální a pohárem se tak trochu protloukáme. Věřím, že postupem času ty výkony budou lepší a budou srovnatelné s těmi ligovými zápasy."

V neděli nás čeká poslední zápas podzimu v Ostravě, je to možná teď ten nejtěžší výjezd?
„To by byl asi každý, je to poslední zápas a my nabereme všechny síly, které nám zbývají, a řekl bych že jich ještě máme dost, abychom tam uspěli. Je to prestižní zápas sám o sobě i v rámci celé republiky a postavení v tabulce. Baník po menším období, kdy se mu nedařilo najel opět na vlnu, kde je nahoře a bude to asi zápas se vším všudy kromě diváků, bohužel. Nás to taky mrzí, protože každý rád hraje v dobré atmosféře a na Baníku je, stejně jako tady v Edenu, vždycky fantastická atmosféra."

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články