Zahájení spolupráce SK Slavia Praha a Coerver® Coaching | SK Slavia Praha
Více

Zahájení spolupráce SK Slavia Praha a Coerver® Coaching

Fotbalový klub SK Slavia Praha začal tuto sezónu intenzivně spolupracovat s představiteli společnosti Moderní fotbal, kteří vlastní licenci pro Českou republiku na vzdělávací program Coerver® Coaching.

Vzdělávací program Coerver® Coaching je metoda učení fotbalových dovedností, která se soustředí na vývoj individuálních schopností a hry v malém počtu hráčů. Hlavním cílem této metody je vychovat individuálně schopné, sebevědomé a kreativní hráče, pro něž bude trénování a hra zábavou. V současné době je metoda Coerver® Coaching využívaná ve 43 zemích a je schválena a doporučena nejlepšími federacemi, asociacemi, legendami a experty, klubovými týmy a korporacemi. Vzdělávací program Coerver® Coaching je metoda, kterou velmi úspěšně praktikují největší světové kluby a nejlepší mládežnické akademie jako například AFC Ajax, Manchester United, Real Madrid a Benfica Lisabon.

Díky intenzivnímu tréninku na základě této metody se hráči zdokonalují v těchto činnostech a přednostech – technika, rychlost, vnímání a rozhodování, charakter a síla.

Jelikož má fotbalový klub SK Slavia Praha za cíl vychovávat také technické, sebevědomé a kreativní hráče stejně jako metoda Coerver® Coaching bylo spojení těchto dvou značek jen logickém krokem.

Spolupráci mezi oběma subjekty probíhá na celé řadě projektů a akcí. V současné době dochází k intenzivnímu zaškolení trenérů mládeže SK Slavia Praha metodou Coerver® Coaching. Po důkladném zaškolení budou následovat společné akce organizované oběma subjekty jako například Coerver® Coaching školení a kurzy, kempy, akademie, turnaje a roadshow.

Jednou ze společných akcí budou pobytové kempy plánované v termínech 30. 6. - 5. 7. 2019 a 14. 7. - 19. 7. 2019 v tréninkovém areálu v Edenu. Více informací o těchto kempech a celém programu Coerver® Coaching jsou na www.coerver.cz.

Významnost této spolupráce si uvědomuje manažer mládeže SK Slavia Praha Jiří Plíšek: ,,Jsem velmi rád, že se nám povedlo domluvit velmi úzkou spolupráci ohledně vzdělávacího programu Coerver® Coaching, díky kterému můžeme zdokonalovat technické dovednosti našich hráčů ještě intenzivněji něž doteď. Věříme, že právě probíhající proškolení našich trenérů prvky Coerver® Coaching jim pomůže ještě intenzivněji využívat tuto tréninkovou metodu v trénincích našich mládežnických týmů, díky čemuž se budou individuální schopnosti našich hráčů zlepšovat a naše společné projekty se společností Moderní fotbal se budou moci úspěšně rozvíjet. Všichni naši trenéři absolvují kompletní vzdělávání touto metodou v několika úrovních, abychom zajistili co největší efekt při přenosu této metody do našeho tréninkového procesu."

Vzájemnou spolupráci si pochvaluje také jednatel společnosti Moderní fotbal pan Tomáš Klečka: ,,Velmi si vážíme skutečnosti, že tak významný a úspěšný klub, jakým je SK Slavia Praha se přidal do naší fotbalové rodiny. Věříme, že naše zkušenosti nabyté nejen ze zahraničí, ale i ze spolupráce s dalšími českými a slovenskými kluby přispějí k zefektivnění práce při výchově talentů. Vzdělávání trenérů a následná tréninková praxe v rámci společných projektů jistě rozšíří jejich vědomosti i technické dovednosti potřebné pro každodenní práci s mladými hráči.“   

Aktuálně

Víkendové vítězství mladších i starších žákyň v derby

19. 3. 2024
Mládežice Slavie mají za sebou úspěšný víkend, mladší i starší žákyně vyzvaly na souboj rivala ze Sparty a obě dvě utkání zvládly vítězně!

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Trenérem roku Trpišovský, stříbra Juráska a Lukášové

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Další články