Zápas splnil, co měl. Vše budujeme za pochodu | SK Slavia Praha
Více

Zápas splnil, co měl. Vše budujeme za pochodu

Trenér Jindřich Trpišovský hovořil po remíze s Piastem Gliwice o výkonu sešívaných, přípravě, nových tvářích i možných změnách v kádru.

„Bylo hodně vidět, že jsme v podstatě poprvé hráli jedenáct na jedenáct. Měli jsme tady v plánu hrát dva zápasy plus tři utkání mezi sebou, bohužel ale ty čtyři zápasy před tím odpadly. Na to, že to byl první zápas, některé věci byly slušné, ale bylo vidět, že pohyb nebyl takový, na jaký jsme zvyklí. Bylo hodně ztrát, dostali jsme zbytečný gól, spousta kluků ale na druhou stranu hrála na netradičních postech. Zápas splnil to, co jsme potřebovali. Dostali jsme se na velké hřiště, do zápasu a devadesátiminutové zátěže.  Stále ale máme na čem pracovat,“ říká po remíze s polskými Gliwicemi trenér Jindřich Trpišovský.

„Celkově příprava byla hodně složitá, ani nevím, jestli je co hodnotit. Pořádnou přípravu jsme, kromě pár kluků, kteří tady byli od začátku, neměli. Problémů bylo samozřejmě hodně, prvních čtrnáct dní byla půlka hráčů pryč. Do toho jsme navíc nemohli odjet na soustřední, vypadli nám i další hráči. Byla spousta různých komplikací, určitě to byla nejhorší příprava, jakou máme za sebou. Budujeme to za pochodu, každý přichází jinak a dotrénováváme je v různých režimech. To bylo vidět i v zápase, někdo tu byl od začátku, někdo se připojoval později, naposledy David Zima. V pondělí nás čeká to samé s klukama z nároďáku. Celkově se tomu podle mě nedá ani říct příprava, spíš se na začátek sezony snažíme připravit postupně a hodně individuálně vůči klukům. Moc nácviků ani nemáme, protože jsme byli například bez levého beka, kde mohou hrát Oscar, Honza Bořil a Lukáš Masopust. Zaskakoval za ně Zimič, netrénujeme v podstatě ani v tom složení, ve kterém vyběhneme na první zápasy. Děláme, co můžeme, výhodu samozřejmě mají kluci, kteří tu jsou od začátku. O ty se na začátku sezony musíme opřít,“ ví kouč Slavie.

Optimální vyladění musí přijít už ve Zlíně

V pondělí se k týmu připojí i zbytek reprezentantů, kteří měli dovolenou po úspěšném tažení českého týmu na EURU. „Těšíme se na ně hodně, je to osm hráčů, z toho pět reprezentantů. Kluci jsou ale po nějakém volnu a vzhledem k tomu, čím si v předkolech projdou, budou mít záběhové tréninky a nějakou minipřípravu. Uvidíme, jak a koho budeme moct použít do zápasů. Začátek sezony je neúprosný, první vrchol máme asi za osm nebo devět dní. Kluci se připojí v pondělí a budeme to dávat dohromady za pochodu,“ přibližuje trenér sešívaných.

I přes náročné podmínky v přípravě trenéři vědí, že do příštího týdne musí být tým plně připravený. „Optimálně vyladěné to musí být už ve Zlíně, tam se nás nikdo nebude ptát na to, co máme za sebou. Jestli byli kluci na reprezentacích a v Africe. Bude to první ostrý ligový zápas, my musíme být složení a připravení tak, abychom ty první dva náročné venkovní zápasy zvládli. V neděli musíme být připravení na sto procent, nikdo nás šetřit nebude,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

Jednáme o dvou hráčích. Odchod Nica nepřichází v úvahu

I kvůli komplikované přípravě si sešívaní na začátku sezony plánují ponechat více hráčů v týmu. „Platí to, že si chceme nechat širší kádr. Někteří se k nám připojují později, jiné zbrzdila karanténa, nechceme jejich návrat uspěchat, abychom se vyhnuli případným zraněním. Kádr bude širší, ke konci přestupního termínu pak možná někdo odejde. Co se pohybu dovnitř týče, probíhají kosmetické změny v jednání o dvou hráčích. Taras ještě není dořešený a transferově náš, stále se proto poohlížíme po stoperském postu. Pohyb ven se těžko komentuje, pokud vím, není teď nic na spadnutí. Odchod Nica pro nás absolutně nepřichází v úvahu, zvláště v tuto chvíli. Částka, která za něj byla nabídnutá, navíc podle mě ani zdaleka neodpovídá jeho důležitosti. Pro nás je to jeden z nejlepších hráčů ligy. U ostatních hráčů se zatím jedná o takové oťukávání, musíme ale být připravení, že přijde nabídka na jakéhokoliv hráče. Musíme být ve střehu do posledního dne přestupového termínu,“ říká trenér Slavie.

Do utkání proti Piastu Gliwice už zasáhly dvě letní posily, křídelníci Ivan Schranz a Srdjan Plavšić. „Sžívají se s týmem a herním stylem. Nás limituje to, že málo tréninků je v plném počtu a ve hrách, které potřebujeme. Není tam proto ani tolik pohybu a myšlenek, ale postupně na tom pracujeme, ukazujeme si některé věci. Hlavně do útočné fáze je potřeba, aby si zvykli na náš styl a spoluhráče, a my naopak využili jejich přednosti,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články