Zápasu by slušel spíše výsledek 2:2, ví Kolář | SK Slavia Praha
Více

Zápasu by slušel spíše výsledek 2:2, ví Kolář

Pátou nulu v letošním ročníku Evropské ligy si proti Genku připsal brankář Ondřej Kolář. V zápase s belgickým soupeřem se zaskvěl několika skvělými zákroky a udržel Slavii ve hře o postup. ​„Zápas se hrál nahoru dolů, oba týmy měly šance skórovat. Bezbrankový výsledek je do odvety dobrý," říká Ondřej Kolář.

Slavia Genku nevstřelila branku, na druhou stranu ani neinkasovala. Byl to hodně těžký zápas?
„Ano, utkání bylo obrovsky těžké, ale věděli jsme, do čeho jdeme. Jsem rád, že jsme nedostali gól, duelu by slušel spíše výsledek 2:2 a ne 0:0. Do odvety pro nás ale je bezbrankový výsledek samozřejmě lepší. Jedeme do Belgie s dobrým výsledkem."

V zápase jste musel řešit několik složitých situací, která pro vás byla nejtěžší?
Nejtěžší zákrok pro mě byl nájezd De Norreho ze strany, který jsem naštěstí vytěsnil vedle. Složitá ale byla i situace, kdy jsem vyrážel balon a soupeř dal gól z dorážky. Ta sice byla z ofsajdu, ale popravdě řečeno jsem si myslel, že to byla regulérní branka."

V první půli trefil Trossard vaši levou tyčku, měl jste proti jeho střele šanci zasáhnout?
Já jsem se popravdě jen modlil, ať mě ta střela trefí, nebo jde mimo bránu. Pro brankáře jsou tyto situace hrozně těžké, hráč to může poslat kamkoliv. Trossard to udělal dobře, ale naštěstí trefil tyč a od té se míč odrazil ven z brány."

Čekali jste, že soupeř bude hrát tak ofenzivně?
„Oni ve své lize dávají hodně gólů, hrají útočně. Neměli důvod, proč to v utkání proti nám měnit. Z jejich stylu hry vyplynulo, že zápas byl nahoru dolů, a jak říkám, mělo to skončit spíše 2:2 než 0:0."

Připsal jste si pátou nulu v letošním ročníku Evropské ligy, sledujete tyto statistiky?
Potěší každá nula, ale je to zásluha celého týmu. Proti Genku fungovala výborně celá obrana a já jsem rád, že jsem k ní mohl klukům pomoci. Myslím si, že všechna naše čistá konta v Evropské lize jsou zasloužená, hrajeme vzadu zodpovědně."

Byl jste ze všech utkání Evropské ligy, ve kterých jste udržel nulu, nejblíže inkasování branky právě proti Genku?
„Určitě ano. Oni zas tolik šancí neměli, ale zápas se hrál nahoru dolů a ke gólu měli hodně blízko."

S čím do Belgie pojedete?
„Bezbrankový výsledek je pro nás dobrý, protože jsme neinkasovali, a já věřím, že v Genku nějakou branku dáme a postoupíme. Jak jsem ale říkal, soupeř je dobrý směrem dopředu a my se především musíme vyvarovat chyb v obraně a neinkasovat."

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články