Zápasy v Edenu si náležitě užíváme! | SK Slavia Praha
Více

Zápasy v Edenu si náležitě užíváme!

Slávistické hráčky čeká zápas sezony. Ve čtvrtek v Edenu přivítají favorita dvojutkání, švédský Rosengård. Z venkovního zápasu si však přivezly nadějnou výsledek v podobě výhry 3:2. Buďte u toho i vy!

Zápas v Edenu je pro holky vždy svátkem a náležitě si to užívají. Od roku 2014 zde neprohrály, i když přijely velkokluby jako Lyon či Wolfsburg. Udržení této série by znamenalo postup do čtvrtfinále. „Doufám, že přijde dost diváků. Může tomu pomoci i otevření slávistického muzea. Jsem ráda, že to takto vyšlo,“ říká Kateřina Svitková. Důležitosti podpory fanoušků je si vědom i trenér Pavel Medynský. „Teď hrál Rosengård v Göteborgu, kde bylo necelých 4,5 tisíce diváků. Kéž by si slávisté našli cestu do Edenu a podpořili holky, protože si to jednoznačně zaslouží,“ uvedl.

Rosengård o víkendu odehrál poslední ligové kolo a po prohře v Göteborgu skončil na třetím místě, takže nejen že přišel o titul, ale i o Ligu mistrů pro další sezonu. „I kvůli tomu podají maximální výkon, musíme se na to pořádně připravit po všech stránkách. Nebudou chtít zakončit sezonu neúspěchem. Věřím však kouzlu Edenu a šťastnému konci v tomto dvojzápase,“ řekl Medynský.

Odveta bude náročná i přes výhru z venkovního zápasu. „Šance jsou pořád vyrovnané. Bude to nesmírně náročné jak po psychické stránce, tak i sportovní a fyzické. Soupeř je vynikající. Musíme se vyvarovat individuálních chyb a hrát jako tým, jen tak jsme schopni toto utkání zvládnout. Do zápase je taktika jasná – udržet takový výsledek, který nám zajistí postup. Pokud vstřelíme branku, bude se nám hrát lépe,“ řekl ke čtvrtečnímu zápasu trenér.

„My jsme po další vysoké ligové výhře sebevědomé a na hřišti to budeme chtít ukázat. Chceme vstřelit gól, tomu věřím, že se podaří. A věřím třetímu postupu do čtvrtfinále. Rosengård se však nevzdá, nechce mít zpackanou sezonu. Ale věřím našemu týmu a domácímu hřišti, že si to nenecháme vzít,“ prozradila Svitková

Na hřišti se objeví i kapitánka týmu Veronika Pincová. „Bude to těžké, to už jsme se přesvědčily. Tým mají kvalitní. Ale připravujeme se pečlivě, a pokud budeme hrát naši hru a plnit si povinnosti na hřišti, věřím tomu, že postoupíme,“ uvedla.

Zápas se hraje tento čtvrtek od 18:30 v Edenu. Permanentkáři mají vstup zdarma, dospělí za 100 Kč, děti za 50 Kč. Lístky jsou v prodeji online na ticketportal.cz nebo v den zápasu na pokladnách.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články