Ze hry nám úplně vypadla kvalita, mračil se trenér | SK Slavia Praha
Více

Ze hry nám úplně vypadla kvalita, mračil se trenér

Slávisté se z Ostravy vracejí bez bodu, byť hráli dlouho proti deseti. „Absolutně jsme to nezvládli a prohráli jsme 2:1,“ mrzí výsledek trenéra Jindřicha Trpišovského.

Slavia prohrála v desátém kole na půdě Baníku Ostrava. „Pro nás je velkým zklamáním, že jsme tady ztratili body, zejména vzhledem k průběhu utkání. Do zápasu jsme špatně vstoupili a Baník si díky Barošovi vytvořil šanci ze situace, na kterou jsme se připravovali – po naší standardce. Rychlé rozehrání od Laštůvky, balon za obranu a soupeř je sám před brankářem. Naštěstí nás Kolář podržel,“ komentoval trenér Jindřich Trpišovský první velkou šanci duelu.

„Celkově od nás vstup do zápasu nebyl dobrý, Baník měl mnohem lepší pohyb, byl opticky všude dřív. Pak bohužel přišlo vyloučení, domácí hráli v deseti a dali nám branku ze standardky, což je nakoplo. Když se nám podařilo srovnat a měli jsme další šance, tak jsme inkasovali z brejku na 2:1,“ pokračoval.

Slavia hrála po vyloučení Milana Baroše za faul na Součka proti deseti. „Mělo by nám to pomoct, protože nás bylo opticky více. Ale uškodilo nám to v tom, že už to bylo o našem dobývaní a brejcích soupeře. Vyloučení v prvním poločase hodně změní celé utkání. Absolutně jsme to nezvládli a prohráli jsme 2:1,“ mračil se trenér.

Jinak ale první půli hodnotil pozitivněji. „První poločas byl z naší strany až na inkasovaný gól docela dobrý, měli jsme tam více místa, Baník většinou napadá se dvěma útočníky, teď měl jen jednoho. Chleba se lámal za stavu 1:1, kdy jsme měli asi čtyři vyložené šance. Kdybychom dali na 2:1, byl by to logicky úplně jiný zápas. Místo toho jsme inkasovali. Pak jsme byli nervózní, byla tu super atmosféra a fanoušci Baník skvěle hnali. Úplně nám vypadla ze hry kvalita,“ mrzelo ho.

Ani po přestávce se sešívaným nepodařilo prosadit. „Myslím, že jsme do druhé půle docela dobře vstoupili, třikrát jsme byli sami před brankářem, ale Laštůvka byl famózní. I kdybychom hráli dva dny, tak jsme ten gól nedali. Zbytek zápasu už nemá cenu hodnotit, úplně jsme vypadli z tempa. Jestli se hrálo ve druhém poločase tak deset minut, tak je to hodně. Náš kameraman mi říkal, že je to snad na čistý čas nejkratší zápas, který kdy natáčel. Od šedesáté minuty to bylo rozkouskované. Domácí byli navíc všude včas, stíhali nás dostupovat, odebírali nám míče a zápas dovedli k zaslouženému vítězství,“ uznal trenér Trpišovský.

Ten pro utkání desátého kola zvolil netradiční sestavu s Alexem Balutou na hrotu. „Moc variant nám nezbylo, Muris Mešanovič ještě není připravený. Byly tak dvě varianty – Baluta nebo Matoušek. Rozhodli jsme se pro Balutu, protože jsme čekali, že Baník bude hrát z bloku a chodit do rychlých protiútoků. Maty by neměl tou rychlostí kam nabíhat. Dali jsme tam hráče, který je schopen se udržet na míči, byť to typologicky není úplně útočník. Byl v klíčových momentech, přihrál na gól, dvakrát byl sám před gólmanem, hlavně ta druhá šance byla asi největší. Jeho výkon byl lepší než v předcházejících zápasech a určitě byl hodně vidět,“ objasňoval trenér.

Baník překonal Koláře ze standardní situace a rychlého protiútoku. „Na standardky jsme se hodně připravovali, věděli jsme, že jsou spolu s rychlými protiútoky silnou zbraní Baníku. Bylo to dobře kopnuté, na zadní tyči tam vyplaval volný Fillo, o kterém jsme věděli, že tam chodí jako šestý hráč. Myslím, že jsme nebyli ani dobře postavení. U druhého gólu jsme v rozehrávce ztratili míč, Fillo to na rozdíl od nás dobře vyřešil a trefil krásně křížem k tyči,“ uznal Jindřich Trpišovský.

Sešívané teď čeká zápas Evropské ligy se Zenitem a následně domácí duel s Příbramí. Marodka ale stále zůstává zaplněná. „Příbram je pro nás asi daleko, spíš budeme teď počítat zraněné. Dva hráči šli už do zápasu s velkým sebezapřením, uvidíme, co to udělá. Do čtvrtka se určitě nikdo nepřidá, navíc na soupisce pro Evropskou ligu chybí Muris. Doufáme, že do neděle budeme mít alespoň jednoho útočníka k dispozici,“ říká trenér Trpišovský.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články