Zejména v první půli jsme hru kontrolovali, těší trenéra | SK Slavia Praha
Více

Zejména v první půli jsme hru kontrolovali, těší trenéra

Slávisté porazili v devátém utkání FORTUNA:LIGY Slovácko jasně 3:0 a upevnili si vedení na čele ligové tabulky. „Oproti utkání v Opavě to byl diametrálně rozdílný výkon," říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Se zápasem jsme spokojeni, hlavně první půli jsme odehráli tak, jak jsme chtěli. Věděli jsme, že jde o napadavé mužstvo a zisk míče umějí efektivně využít. Na Spartě a v Plzni vyhráli, takové zápasy jim svědčí. Byla tam velká kvalita a kontrola nad hrou z naší strany, měli jsme v první půli spoustu příležitostí. Druhý poločas byl z naší strany studenější, neměl takovou údernost. Sice jsme dali třetí gól, zkazili jsme ale spoustu míčů, mohli jsme hrát mnohem lépe. Někdy tam byla trochu nesouhra, dali jsme ale tři góly a žádný nedostali, oproti utkání v Opavě to byl diametrálně rozdílný výkon. Hru v šestnáctce ve druhém poločase jsme ale měli řešit lépe,” hodnotí vítězství proti Slovácku trenér Jindřich Trpišovský.

Na postu defenzivního záložníka nastoupil proti Slovácku netradičně Ibrahim Traoré. „Nám se v týdnu bohužel zranil Laco Takács, kterého jsme měli v plánu vyzkoušet. Vzhledem k tomu, že Tomáš Souček byl, stejně jako ostatní hráči z reprezentace, unavený, museli jsme tam dát Ibru. Bylo to trochu riziko, Ibra je ale silný na míči, rychle s ním pracuje a má dobré krytí balonu. Tomáš Souček, který vždy posbírá mnoho ztracených balonů, na hřišti chyběl, apelovali jsme proto na hráče, aby se všichni více vraceli a získávali míče. Co se týče výkonu samotného Ibry, prvních sedmdesát minut byl asi nejlepší na hřišti, pak už to dohrál trochu ležérně, je pro nás ale i nadále variantou na tento post,“ přibližuje kouč Slavie.

Další skvělý výkon předvedl v sobotním utkání i Josef Hušbauer, který je pro trenéra i jednou z variant do základní sestavy v utkání s Interem. „Určitě to možnost je, nechci moc odkrývat karty. Bude záležet na tom, v jakém rozestavení nastoupíme, přibude nám navíc Tomáš Souček. Viděl jsem dva poslední zápasy Interu, hrají v rozestavení 3-5-2 a mají jiný styl než Dortmund a ostatní týmy. Budeme tam muset proměňovat šance, které budou třeba tři nebo čtyři za zápas. Hušby je v proměňování příležitostí silný, dokázal to i proti Slovácku, a i díky odchodu Alexe pro nás samozřejmě jednou z voleb je."

Trenér Jindřich Trpišovský před úterním úvodním utkání Ligy mistrů věří, že mají slávisté šanci na slavném San Siru uspět. „Pevně věřím, že předvedeme kvalitní výkon a Interu dokážeme být rovnocenným soupeřem. Mají nového trenéra a hráče, do kterých investovali spoustu peněz, na druhou stranu to pro ně ale bude čtvrtý zápas, a je vidět, že se teprve sžívají, přecházejí na jiný styl. Přesto ale dávají dost gólů a mají v utkáních převahu. Otázkou je, jestli je výhoda začínat venku, minule jsme startovali proti Bordeaux doma a odrazili jsme se díky tomu k dobrému umístění ve skupině. Na Interu to sice bude těžké, očekávají sedmdesát tisíc diváků, pokud ale předvedeme výkon jako proti velkým týmům v Evropské lize, máme šanci. Jde nám celkově o dobrou prezentaci Slavie,“ přibližuje kouč sešívaných.

Novým trenérem milánského celku je od letošní sezony Antonio Conte, jedna ze současných trenérských hvězd světového fotbalu. „Je to hlavně proslulý běžec, z toho mám trochu strach. Jeho hlavní doména je soupeře přeběhat, je na hráče hodně náročný. Doufám, že na to měl málo času, a ještě se to úplně neprojeví. Inter je megaklub, má velké hráče a velkého trenéra, je pro mě obrovská pocta se s ním potkat a hrát proti němu,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články