Ženy porazily Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Ženy porazily Slovácko

Fotbalistky Slavie v dalším ligovém kole porazily Slovácko 8:2 bez větších problémů. Hattrick vstřelila Michaela Dubcová.

Slavia do zápasu vstoupila aktivně a rychle měla nebezpečné standardní situace. Po individuální akci se ke střele dostala Svitková, ale branku netrefila. A před brankářku se dostala Divišová, ale pouze jí trefila. A úvodní nápor pokračoval tyčí Svitkové a po dalším centru Kamily Dubcové již Svitková skórovala. Aktivní byla na pravé straně Divišová, která své spoluhráčky zásobovala jedním centrem za druhým. Jenže další branky nepřicházely, chyběla tomu přesnost ve vápně. A tak další branka padla z penalty, když jí proměnila faulovaná Svitková. O minutu později poslala Sedláčková přízemní centr před branku a Michaela Dubcová neměla problém dostat míč do sítě. Ve 41. minutě hřiště opustila hřiště s brekem Sjömanová, kdy nebyl ani odpískán faul ve vápně. V závěru poločasu ještě přidala branku Chlastáková, na její křížnou střelu brankářka nedosáhla.

Do druhého poločasu nastoupily slávistky aktivně, dostaly se do zakončení, ale gól z toho nebyl. Hrálo se většinou na polovině, ale nakonec přišel trest. Po ojedinělé akci jsme už měli míč pod kontrolou, ale nakonec jsme jej soupeři vrátili a Příkaská z hranice vápna prostřelila Lukášovou. V 60. minutě po rychlém přenesení hry postupovala na branku Jarchovská, ale nakonec ještě našla osamocenou Michaelu Dubcovou, která již neměla problém k tyči skórovat. V 64. minutě Svitková krásnou přihrávkou uvolnila Szewieczková, jenž obešla brankářku a dostala míč do prázdné branky. Slavia si nadále vytvářela příležitosti, jen to chtělo přesnější zakončení. V 76. minutě prošel míč až k Michaele Dubcové a gólmance nedala šanci. V závěru zápasu Slovácko snížilo, když využilo nedůrazu v obraně a k tyči zakončovala Pěčková. A skóre ještě stihla navýšit Jarchovská po přihrávce Černé.

Slavia – Slovácko 8:2 (4:0)
Slavia: Lukášová – Sedláčková, Hasanbegovičová, Pincová, Sjömanová (41. Chlastáková) – Divišová, Svitková, K. Dubcová (63. Pěničková), Szewieczková, M. Dubcová – Veselá (46. Jarchovská)
Branky: 6. a 34. (pen.) Svitková, 35., 60. a 76. M. Dubcová, 45. Chlastáková, 64. Szewieczková, 87. Jarchovská – 56. Příkaská, 85. Pěčková

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články