Zima, Lingr a Matoušek se poperou proti Řecku o EURO U21 | SK Slavia Praha
Více

Zima, Lingr a Matoušek se poperou proti Řecku o EURO U21

V pátek od 18:00 se reprezentační U21 s Davidem Zimou, Ondřejem Lingrem a Janem Matouškem v základu poperou v Řecku o postup na EURO U21. Pojďme si přiblížit situaci ve skupině a dosavadní slávistický příspěvek v kvalifikaci.

Pro klíčový sraz reprezentační U21, která bojuje o postup na juniorské EURO hraném v létě v Maďarsku a Slovinsku, nechybí trenéru Karlu Krejčímu slávisté David ZimaOndřej Lingr a Jan Matoušek. Před výběrem do 21 let, za který na kvalifikační cestě nastupoval nastoupil i další slávista Michal Beran, zbývá poslední krok – venkovní utkání proti Řecku.

Počet startů Odehrané minuty
Jan Matoušek 6 415
David Zima 3 270
Ondřej Lingr 2 25
Michal Beran 1 25

Po úvodních 9 zápasech není ve skupině rozhodnuto o ničem. Češi mají shodně se Skoty 18 bodů, díky horšímu vzájemnému zápasu jsou ale odsunuti na průběžně druhé místo. Jen o bod méně má Chorvatsko s Petarem Musou na hrotu, pět bodů na vedoucí peloton pak ztrácí samotní Řekové, těm ale zbývají dva zápasy. Celek na konečném prvním místě bude mít jistou letenku na EURO, druhý v pořadí se bude muset spokojit s baráží. Další týmy se na EURO nepodívají. Pokud David Zima a Ondřej Lingr se svými reprezentačními kolegy v pátečním utkání proti Řecku od 18:00 budou brát tři body, zajistí českému výběru minimálně baráž. Pokud by se k tomuto výsledku přidalo 17. listopadu klopýtnutí Skotů s Řeckem, pojedou Češi na EURO rovnou. Pokud by ovšem sešívaní body ztratili, svůj osud v podobě baráže už nebudou mít ve svých rukou. V takovém případě by museli spoléhat na ztrátu bodů Chorvatů v utkání s Litvou.

Pořadí ve skupině 4 Tým Počet odehraných zápasů V–R–P Body
1. Skotsko U21 9 5–3–1 18
2. Česko U21 9 5–3–1 18
3. Chorvatsko U21 9 5–2–2 17
4. Řecko U21 8 4–1–3 13

Reprezentační A-tým

Na sraz reprezentačního A-týmu povolal kouč Jaroslav Šilhavý hned pět slávistů – Tomáše Holeše, Davida Hovorku, Lukáše Masopusta, Petra Ševčíka a Ondřeje Koláře. Poslední dva ale nakonec doléčit zranění na sraz neodcestovali.

K prvnímu přípravnému utkání proti Německu, které skončilo 0:1, nastoupil ze slávistů jen Tomáš Holeš ve středu zálohy. Reprezentanty čekají ještě dva domácí zápasy Ligy národů 15. a 18 listopadu proti Izraeli a Slovensku, které se před pár dny kvalifikovalo v baráži proti Severnímu Irsku na EURO.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články