Zlatá mládež. Debuty v áčku i zisky titulů | SK Slavia Praha
Více

Zlatá mládež. Debuty v áčku i zisky titulů

Sezona 2021/2022 se blíží ke svému konci i pro mládežnické týmy. Dorostenci oslavili mistrovské tituly v Celostátních dorosteneckých ligách a odbyli si také své debuty v A-týmu. U15 se stala českým žákovským mistrem. Gratulujeme všem sešívaným mistrům!

DEBUTY V A-TÝMU

Letošní sezona byla přelomová hned pro několik odchovanců z mládežnické akademie. Vedle týmových úspěchů v mládeži zaznamenali talentovaní mladíci také své debuty v A-týmu. Ostrá utkání si pod vedením realizačního týmu Jindřicha Trpišovského nově vyzkoušelo hned pět mladíků. Debuty zaznamenali:

František Matys (22.9.2021, FC Slovan Velvary – SK Slavia Praha, MOL Cup)
Erik Biegon (22.9.2021, FC Slovan Velvary – SK Slavia Praha, MOL Cup)
Filip Horský (16.10.2021, SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec, FORTUNA:LIGA)
Miloš Pudil (24.2.2022, SK Slavia Praha – Fenerbahce SK, Evropská konferenční liga UEFA)
Adam Pudil (10.3.2022, SK Slavia Praha – LASK Linz, Evropská konferenční liga UEFA)

MISTROVSKÝ TITUL PRO U19

Starší dorostenci pod vedením hlavního trenéra Milana Titěry získali mistrovský titul v I. Celostátní dorostenecké lize U19 a v příští sezoně si tak zahrají UEFA YOUTH LEAGUE. Slávisté si titul zajistili výhrou v posledním kole v Plzni, kdy jim k zisku triumfu stačil jediný bod. 

Sešívaní dokázali vyhrát celou soutěž s jednoznačně nejmladším týmem. Věkový průměr slávistů v zápasech činil méně než sedmnáct let, všechny další týmy se pohybovaly nad touto hranicí.

Slávisté v letošním ročníku I. Celostátní dorostenecké ligy U19 dvacetkrát vyhráli, čtyřikrát remizovali a šestkrát okusili hořkost porážky. Derby sešívaní dorostenci neprohráli ani jedno. Na podzim na Strahově se týmy rozešly smírně 1:1, v jarní části sešívaní Spartu na Xaverově porazili vysoko 6:0. Nejlepším střelcem týmu je s jedenácti trefami Jan Trédl.

Slávistickou devatenáctku bude čekat Československý pohár s vítězem dorostenecké ligy Slovenska 2. června od 13:30 proti AS Trenčín na stadionu Sokol Lanžhot (Na Šlajsi 153/35, 691 51 Lanžhot).

„Výsledek celé soutěže předčil naše očekávání. Chtěli jsme se s mladším týmem pokusit hrát nahoře a držet se v popředí tabulky. Po podzimu se to vyvinulo tak, že jsme měli šanci atakovat výhru v soutěži. Na jaro jsme tým ještě hodně omladili, zvládli jsme asi s historicky nejmladším týmem vyhrát soutěž U19. Pro nás je to jenom ukázka, že jsme se dali na správnou cestu,“ hodnotí sezonu hlavní trenér Milan Titěra.

„Pocity jsou to výborné. Děkuji klukům za skvělou sezonu, bez nich bych ty góly nedal. Jsem moc rád, že jsme to zvládli a těším se na mládežnickou Ligu mistrů,“ radoval se z triumfu nejlepší střelec týmu Jan Trédl.

„Celou sezonu jsme dřeli pro to, abychom tu sezonu vyhráli. To se nám podařilo a teď nás čeká Youth League. To pro nás byla obrovská motivace, byli jsme na to upozorňováni každý zápas, každý trénink. Budeme se chtít probojovat co nejdál,“ říká Adam Pudil.

Mistři U19

Brankáři: Adam Dvořák, Filip Slavata Tomáš Kolodziej
Obránci: Adam Zapletal, Martin Fatrdle, David Beránek, Lukáš Iliev, Eric Hunal, Ondřej Kričfaluši, Pavel Behenský, Albert Labík, Mikuláš Konečný
Záložníci: Matěj Žitný, David Novák, Jan Trédl, Martin Korbler, Jakub Kašpírek, Josef Jinoch, Štěpán Vajgl, David Planka, Miloš Pudil, Štěpán Beran, Machail Voriazidis, Jakub Vorel
Útočníci: Oskar Jelínek, Adam Pudil, Daniel Toula, Erik Biegon, Filip Šimeček
Realizační tým: Milan Titěra - hlavní trenér, Milan Černý - asistent trenéra, Šimon Honetschlager - asistent trenéra, David Bujnovský - kondiční trenér, Petr Kostelník - trenér brankařů, Jindřich Vampola - GPS vesty, Barbora Matějková - masérka

MISTROVSKÝ TITUL PRO U17

Mladší dorostenci pod vedením hlavního trenéra Karla Pitáka získali mistrovský titul v I. Celostátní dorostenecké lize U17. Triumf si slávisté zajistili už dvě kola před koncem soutěže, po výhře na Slovácku.

Mezi důležité okamžiky kategorie této sezony se určitě zařadí dlouhá série bez porážky, která trvala od prvního soutěžního utkání sedm měsíců a čtyři dny. Sešívaní také ani jednou neprohráli derby. Na podzim porazili slávisté Spartu 5:1 a na jaře remizovali 1:1. Celkově slávisté v sezoně nastříleli přes 100 branek, z nichž padlo rovnou 15 v jednom utkání proti Příbrami. Nejlepším střelcem se stal útočník David Hájek s finálním počtem osmnáct vstřelených branek.

Slávistickou sedmnáctku bude čekat Československý pohár s vítězem dorostenecké ligy Slovenska 2. června od 11:00 proti AS Trenčín na stadionu Sokol Lanžhot (Na Šlajsi 153/35, 691 51 Lanžhot).

„Už od začátku byla sezona velmi povedená. Všichni v týmu velmi dobře šlapali a zápasy měly z naší strany velkou kvalitu. Na podzim jsme v soutěži neztratili ani bod. Potom, co se někteří hráči v zimě přesunuli do U19, jsme byli maličko oslabení, ale hráči zůstali hladoví a dávali do zápasů maximum. Za vítězství v soutěži jsme rádi a sezonu budeme určitě hodnotit jako úspěšnou,“ hodnotí sezonu hlavní trenér Karel Piták.

„Jako jeden z nejdůležitějších momentů sezony bych vypíchl derby na Strahově, kdy jsme vyhráli 5:1, a také zápas s Olomoucí, který jsme zvládli také výhrou 5:1. Řekl bych, že to rozhodlo o našem titulu,“ říká nejlepší střelec týmu David Hájek.

„Sezonu bych zhodnotil určitě kladně. Už od začátku sezony jsem věděl, že tento tým má na to, aby uspěl. Jsem rád, že se nám to takto povedlo,“ těší kapitána týmu Matěje Zachovala.

Mistři U17

Brankáři: David Tomas, Stefan Jovanoski, Adam Rezek
Obránci: Mikuláš Konečný, Jakub Hausman, Kryštov Pančev, David Hejduk, Štěpán Fiker, Ondřej Kopecký, Eliáš Piták, Eric Hunal, Matyáš Mervard, Štěpán Vajgl
Záložníci: Matěj Zachoval, Adam Zelenka, Daniel Bouchner, Jakub Dufek, Patrik Urban, Alex Wesolowsky, Zachary Parpel, Tomáš Jelínek, Filip Kolář, Jakub Lopatář, Miloš Pudil
Útočníci: David Hájek, Tomáš Ludvík, David Planka, Adam Pudil
Realizační tým: Karel Piták - hlavní trenér, Pavel Vyhnal - asistent trenéra, Jakub Glanc - asistent trenéra, Lukáš Bodeček - kondiční trenér, Petr Kostelník - trenér brankařů, Barbora Šurýnová - masérka

ČESKÝ MISTR U15

Nejen dorostenecké kategorie zaznamenaly soutěžní vítězství. Také svěřenci trenéra Roberta Barboríka z U15 zvítězili v České lize žaků. Z odehraných 24 utkání jich 21 vyhráli a jen třikrát okusili hořkost porážky. Sešívaní nastříleli přes 130 branek a právem jim tak patří první místo před druhou Spartou.

Žákům zbývají do konce soutěže ještě dvě zápasy, ale s náskokem 15 bodů mají první místo jisté. Mezi úspěchy této sezony se pro kategorii U15 určitě zařadí dlouhá série bez porážky, která stále trvá už od 3. října loňského roku.

Tým U15 díky vítězství v České lize žáků čeká celostátní finále s vítězem Moravskoslezské žákovské ligy, tu vede Baník Ostrava. Celostátní finále je na programu 21. června na Strahově.

Čeští mistři U15

Brankáři: Marek Obdržálek, Martin Dostalík
Obránci: Lukáš Jelínek, David Hubička, Filip Kočvara, Marek Naskos, Jáchym Palivec, Jáchym Korenc, Štěpán Beran
Záložníci: Adam Kumpan, Matěj Ktorba, Karel Belžík, Štěpán Adam, Josef Kolařík, Kryštof Čížek, Patrik Filippov
Útočníci: David Antič, Michal Kroupa, Adam Sosna
Realizační tým: Róbert Barborík - hlavní trenér, Jan Štohanzl - asistent trenéra, Jaroslav Ott - asistent trenéra, Maroš Kalata - kondiční trenér, Daniel Hlubuček - trenér brankařů, Nikola Groulíková - masérka

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články