Změny v akademii: Nové vedení i realizační týmy | SK Slavia Praha
Více

Změny v akademii: Nové vedení i realizační týmy

Se závěrem sezony a před začátkem té nové přichází se změnami slávistická mládežnická akademie. Nové složení bude mít jak vedení akademie, tak i realizační týmy.

Na postu manažera slávistické akademie končí Jiří Plíšek, který ve Slavii působil od podzimu roku 2015. „Jirkovi patří obrovské poděkování za bezmála pět let práce pro Slavii. V mládeži se povedla nastavit zcela nová struktura organizace, jasné principy a systém práce. Nebyla to jednoduchá úloha,“ říká člen představenstva Jiří Bílek, který má na starosti B-tým, mládež a ženy.

Jiří Plíšek odchází ze Slavie po vzájemné dohodě. „Jirkovi ještě jednou za práci pro klub děkujeme a do jeho další funkcionářské nebo trenérské kariéry mu přejeme jen to nejlepší,“ dodává Jiří Bílek.

Novým šéfem slávistické mládežnické akademie se stává Petr Hurych. Ten ve Slavii s krátkou přestávkou působí odmalička. Nejprve jako hráč, následně jako trenér a v letech 2010-2012 také jako šéf mládeže. Po krátké přestávce mimo klub v posledních letech ve Slavii vykonával pozici šéfskauta.

„Petr Hurych je velký profesionál a odborník, který zná velmi dobře nejen slávistické, ale celé fotbalové prostředí. Od jeho přesunu na post šéfa mládeže si slibujeme posun v nastolené koncepci a navázání na práci Jirky Plíška. Z pozice šéfskauta je také v úzkém kontaktu s realizačním týmem A-týmu, takže věříme, že využije i tyto zkušenosti,“ vysvětluje Jiří Bílek, do jehož gesce právě mládež spadá.

„Na úvod je potřeba poděkovat Jirkovi Plíškovi. Právě s ním jsme v klubu znovu rozjížděli skauting mládežníků a v mládeži udělal obrovský kus práce. Věříme, že se nám na dosavadní práci povede navázat, a ještě ji posunout,“ říká na úvod ve své nové funkci manažer slávistické akademie Petr Hurych.

Jeho pravou rukou bude nadále Martin Hladík, další z řady klubových pracovníků, kteří jsou ve Slavii několik let. Dosud působil jako sekretář mládeže, nyní bude nově vykonávat funkci technického manažera akademie. „Všem přeji hodně štěstí a těším se na spolupráci, která už doteď byla skvělá a do budoucna ji ještě vylepšíme,“ dodává na Jiří Bílek.

Řady změn doznaly i realizační týmy Slavie v mládežnické akademii. Novým trenérem B-týmu se stal Marek Jarolím, Martin Hyský nově povede Slavii U19. David Střihavka povede tým U15 a do akademie přichází i další bývalý hráč Slavie a odchovanec. Milan Černý bude asistentem u týmu U17. Další změny v realizačních týmech přineseme v nejbližších dnech.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články