Historický kalendář | SK Slavia Praha

Historický kalendář

čtvrtek 20. 8. 2009

Výhra 3:0 nad Crvenou Zvezdou Bělehrad

20. srpna 2009 vyšla Slavia rázným krokem vstříc postupu do UEFA Europa League. Díky dvěma gólům Šenkeříka a jednomu Vlčka porazila doma v Edenu ve 4. předkole Crvenou Zvezdu Bělehrad 3:0. V šesté minutě pálil Hloušek z voleje do náruče gólmana Pavloviće, ve 33. minutě minula Volešákova hlavička jen těsně pravou tyč soupeřovy branky. O minutu později ale už Eden poprvé vybuchl. Po narážečce s Hubáčkem se k centru dostal Hloušek a poslal míč ze své kopačky přesně na hlavu Zdeňka Šenkeříka a bylo to 1:0. Stejný hráč se trefil i ve druhé půli v 65. minutě, kdy využil přihrávku Jardy Černého. V 81. minutě dokonal představení červenobílých střídající Stanislav Vlček, když dorazil za Pavlovićova záda střelu Jaroslava Černého. Konec zápasu si už Slavia pohlídala a do Bělehradu tak mířila s tříbrankovým náskokem. „Proti Zvezdě jsme odehráli dobrý zápas, zhruba jsme praktikovali to, s čím jsme do zápasu šli. Chtěli jsme vyhrát, pokud možno neinkasovat. Myslím, že ty tři góly jsou dobrým výsledkem do odvety. Samozřejmě je to ale teprve poločas a víme, co nás čeká v Bělehradě. Ještě to není na žádné oslavy, ale výchozí pozice je určitě dobrá. Dá se říci, že to byl náš nejlepší výkon letošní sezony. Škoda, že nepřišel dřív. Dnešní výkon byl podložen týmovým duchem a podařil se nám vyjádřit i gólově,” uvedl trenér Slavie Karel Jarolím. Sestava Slavie: Hanuš – Čelůstka (62. Krajčík), Suchý, Vomáčka, Hubáček - Belaid, Ragued, Volešák, Jaroslav Černý – Šenkeřík (72. Vlček), Hloušek (89. Janda).

Více
sobota 20. 8. 1932

Čtyři branky Kopeckého a výhra 8:2 nad Plzní

20. srpna 1932 vyhrála Slavia ligový zápas nad Viktorií Plzeň 8:2. Čtyři branky vstřelil Kopecký, po dvou brankách přidal Junek, jednu přidali Svoboda a Puč. Sestava Slavie: Plánička – Ženíšek, Fiala – Vodička, Čambal, Černický – Junek, Svoboda, Sobotka, Kopecký a Puč. Trenérem byl Josef Štaplík.

Více
úterý 20. 8. 2019

Slavia vyhrála v Kluži 1:0

20. srpna 2019 vstoupila Slavia vítězně do pohárové Evropy. V prvním zápase 4. předkola Ligy mistrů UEFA vyhrála v rumunské Kluži 1:0 díky parádnímu gólu Lukáše Masopusta. Ve druhé půli podržel slávisty Ondřej Kolář, když mimo jiné zneškodnil penaltu. Sestava Slavie v Kluži: Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – Souček, Traoré (64. Král) – Masopust (84. Holeš), Stanciu, Olayinka – van Buren (68. Škoda). Díky nádhernému gólu z 28. minuty se tak slávisté vraceli do Prahy s výbornou výchozí pozicí do domácí odvety. „Zápas ukázal, že jde o souboj dvou silných a fotbalových týmů. Bylo to hodně vyrovnané, takové padesát na padesát. My jsme do zápasu lépe vstoupili, ve druhém poločase byli zase lepší domácí. Utkání ukázalo, že budou rozhodovat maličkosti a možná trochu sportovního štěstí. Kluž nám ukázala přesně to, co jsme o ní věděli, bude to ještě velice těžké. Pokud chceme postoupit, budeme muset doma podat mnohem lepší výkon,“ řekl po utkání v Rumunsku trenér Jindřich Trpišovský. Zápasový dres Lukáše Masopusta i s věnováním máme vystavený ve Slavia Museum.

Více