Historický kalendář | SK Slavia Praha

Historický kalendář

pátek 22. 8. 1941

Slavia získala domácí pohár po výhře nad Spartou 6:3

22. srpna 1941 hrála Slavia odvetné finále Českého poháru se Spartou. Slávisté svého městského rivala porazili na jeho hřišti 6:3. Třikrát se trefil Vojta Bradáč, po jedné brance přidali Bican, Holman a Kopecký. Sestava Slavie: Finek – Černý, Luka – V. Bouška, Průcha, Jezbera – Holman, V. Bradáč, Bican, Kopecký a A. Bradáč. Trenérem byl Emil Seifert. Zápas se hrál v obrovském tempu. Po pětadvaceti minutách hry vedla Sparta už 3:0 a nikdo nedoufal, že by snad ještě Slavia mohla zápas změnit. Pak se ve 40. minutě za stavu 3:1 pro Spartu srazil se spoluhráčem Burgr a musel odstoupit. To byla pro Spartu osudová ztráta. Slavia do půle během čtyř minut snížila na 2:3. Velký druhý poločas sehrál Vojta Bradáč. Slavia vyhrála 6:3 a získala domácí pohár.

Více
sobota 22. 8. 1992

Narozeniny slaví Vladimír Coufal

22. srpna 1992 se narodil obránce Vladimír Coufal. V červenobílém dresu oslavil tři mistrovské tituly, vítězství v domácím poháru MOL CUP i postup do základní fáze Ligy mistrů UEFA.

Do Slavie přišel v červnu 2018 z Liberce a hned se stal neodmyslitelnou součástí základní sestavy sešívaných. Nechyběl tak ani v prvním ligovém utkání sezony 2018/19 na hřišti Olomouce, kde se na výhře podílel rovnou svou první brankou. Celkově v úvodním ročníku nastoupil do 39 soutěžních utkání, ve kterých si připsal na krajního obránce úctyhodné 4 góly a 6 asistencí. Titul, pohár, čtvrtfinále Evropské ligy UEFA – Vladimír Coufal se bez větších pochyb zařadil mezi nejvýznamnější strojce tohoto historického úspěchu, kterým byla jeho úvodní sezona.

V následujícím ročníku si připsal s týmem Jindřicha Trpišovského další titul a zahrál si skupinu Ligy mistrů UEFA. O významu Vladimíra Coufala pro tým vypovídá patrně nejlépe to, že v play-off ani ve skupině nechyběl na hřišti jedinou minutu.

Před začátkem ročníku 2020/21 podepsal s klubem nový kontrakt, ale připsal si už jen 7 zápasů, ve kterých stihl zaznamenat 3 asistence. Posledním zápasem v červenobílých barvách bylo pro Vladimíra Coufala odvetné utkání play-off Ligy mistrů UEFA na hřišti Midtjyllandu. Ze Slavie zamířil do Premier League za Tomášem Součkem do West Ham United.

Více