Historický kalendář | SK Slavia Praha

Historický kalendář

neděle 11. 3. 1900

Jedenáct branek do sítě berlínského Helgolandu

11. března 1900 hrála Slavia v Praze mezinárodní přátelské utkání s týmem Berliner Thor und FC Helgoland. Slávisté soupeře přestříleli 11:2. Sestava vítězů: K. Vosátka – Strimpl, Macoun – Pressler, Hrabě, Kryž – Baumruk, Setzer-Bloomer, Zámostný, Stöckel a Kindel. Čtyři branky vstřelil Kindel, tři branky Zámostný, dvě Stöckel, a po jedné si připsali Sezter-Bloomer a Baumruk.

neděle 11. 3. 1934

Slavia přestřílela Viktorii Žižkov 7:1

11. března 1934 vyhrála Slavia v lize nad Viktorií Žižkov 7:1. Tři branky vstřelil Vlasta Kopecký (na fotografii), 2 branky Sobotka, jednu přidal Svoboda a jen gól byl zaznamenán jako vlastní. Sestavu doplňovali: Plánička – Pech, Fiala - Vodička, Čambal, Krčil – Heřmánek a Puč. Trenérem byl Kálmán Konrád.

středa 11. 3. 1992

Narozeniny slaví Ondřej Petrák

11. března 1992 se narodil jeden z odchovanců slávistické líhně Ondřej Petrák. Do Edenu přišel ve svých deseti letech a v osmnácti už nakoukl do ligového áčka. Postupem času se z něj stal klíčový muž sestavy a pravidelně sbíral nejvíce odehraných minut v sezoně. Ve Slavii odehrál Ondřej Petrák 62 ligových zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky. Od patnácti let patřil do všech reprezentačních výběrů včetně U21. V lednu 2014 přestoupil do bundesligového 1. FC Norimberk. Dres tohoto klubu věnoval Ondřej Petrák do muzea Slavie.