Zpátky na vítězné vlně! | SK Slavia Praha
Více

Zpátky na vítězné vlně!

4:1
(3:1)
11. kolo, 7. 10. 2018, Eden
11. kolo, 7. 10. 2018, Eden
SK Slavia Praha - FK VIAGEM Příbram
Sešívaní doma jasně přehráli Příbram. Výhru 4:1 zajistili Bořil, Baluta, Frydrych a nádhernou ranou ve druhém poločase Miroslav Stoch.

Trenér Trpišovský poslal na hřiště oproti čtvrtečnímu zápasu v Petrohradu pozměněnou sestavu, do které se od začátku vešel Michal Frydrych a Alexandru Baluta jako podhrotový hráč. V útoku oproti tomu zůstal Jan Matoušek, který si tak zahrál proti svému bývalému klubu.

Už v 6. minutě slávisté předvedli „ťukes“ na vlastní polovině, Stoch následně dlouhým křížným pasem vyslal po pravém křídle Zmrhala a Hušbauerovi následně chyběly snad dva, tři kroky, aby na zadní tyči doběhl dlouhý Zmrhalův centr.

V 9. minutě pak sešívaní zakombinovali pro změnu na levé straně a míč se vrátil k Bořilovi, jehož centr naše ve vápně Balutu, hlavička rumunského záložníka ale zamířila jen těsně vedle levé tyče.

Slavia držela balon, v úvodu zápasu o sobě ale dávala vědět i Příbram, která se zkoušela prosadit rychlými kolmými útoky. Skóre se tak poprvé měnilo už ve 13. minutě. Josef Hušbauer zahrával rohový kop, Michael Ngadeu na zadní tyči vrátil balon před bránu a nabíhající Jan Bořil ho nechytatelně poslal hlavou do sítě.

Jenže vedení Slavie netrvalo ani dvě minuty. Do otevřené slávistické obrany se na konci 15. minuty vehnal Filip Hlúpik, který se dostal před Ngadeua, posunul míč podél vyběhnuvšího Koláře na střed a Jan Rezek do odkryté brány srovnal na 1:1.

Ve 20. minutě se pak po další dlouhé křížné přihrávce dostal do akce střelec první branky Jan Bořil, jeho střelu pravačkou po kličce na střed hřiště ale gólman Kočí dokázal vyrazit. Za necelou minutu se k ráně zpoza vápna dostal pro změnu Tomáš Souček, jeho přízemní pokus ale proletěl těsně vedle levé tyče.

Po 24 minutách dostala na druhé straně příležitost k přímému kopu Příbram a Roman Květ svou skákavou střelou pořádně zaměstnal koláře, náš gólman ale stačil balon vyrazit. Ve 27. minutě pak ale příbramští nepřesně rozehráli, balon se rychle vrátil za hostující obranu a Zmrhal ho posunul doleva na Matouška, expříbramský záložník – nyní v roli útočníka – ho ale levačkou poslal jen do boční sítě.

Sešívaní ale přesto odcházeli do kabin spokojenější. Ve 32. minutě se totiž po slávistické kombinaci dostal k míči na levé straně Hušbauer, poslal nadýchaný oblouček za obranu Příbrami, tam si míč perfektně zpracoval Alexandru Baluta a na vzdálenější tyč poslal druhou branku Slavie v zápase a svou druhou branku v sešívaném.

Hned o chvíli později – v minutě 35. – si na pravé straně vápna zpracoval dlouhý balon od Stocha, využil toho, že jeden z obránců Příbrami neustál předchozí hlavičkový souboj, a přesnou střelou překonal Kočího potřetí.

Ještě v nastaveném čase po zblokované střele Květa pádili na branku Příbrami zcela sami Baluta a Kúdela, rumunský záložních chtěl před gólmanem najít nalevo právě Kúdelu, přihrávku ale dokázal zastavit vracející se Roman Květ.

Druhá půle začala podobně, jako ta první skončila. Ve 49. minutě těžil z další krásné Hušbauerovy přihrávky Matoušek, který šel sám na gólmana, ten ale jeho střelu dokázal vyrazit.

V 53. minutě pak Frydrych krásně sklepl ve vápně míč pro Balutu a jeho parádně umístěnou ránu musel skvělým zákrokem zlikvidovat Kočí. Po 66 minutách se pak slávisté na pravé straně prokombinovali až na hranici vápna, odkud posílal Frydrych střílený centr před branku, Souček ale ve skluzu poslal míč mimo tři tyče.

V 73. minutě se za obranu Příbrami dostali Stoch s Matouškem, první jmenovaný posunul druhému na střed vápna, útočník Slavie ale napálil balon jenom do připraveného gólmana Kočího.

Čtvrté branky se tak sešívaní dočkali až v 75. minutě a nejeden slávista si při tom vzpomněl na tři dny starý zápas v Petrohradu. Alexandru Baluta totiž vybojoval míč pro Miroslava Stocha, ten si ho posunul na pravačku a z 25 metrů poslal balon do pravého horního rohu Kočího branky.

Slavia, v jejímž dresu se na hřiště dostali i Olayinka a Mešanovič, se mohla dočkat dalších gólů, v 80. minutě ale Matouškovu radost překazil odmávaný ofsajd, ve kterém se předtím octl střílející Baluta, o malou chvíli později poslal Stoch svoji přízemní střelu v samostatném úniku metr vedle vzdálenější tyče. V 87. minutě pak kvůli zdravotním problémům musel vystřídat kapitán Josef Hušbauer, kterého nahradil Jaroslav Zelený.

Ještě v nastaveném čase se k další střele z levého rohu vápna dostal Stoch, proti pokusu mířícímu na vzdálenější tyč ovšem dokázal zasáhnout hostující gólman.

Sešívaní se tak vrátili na vítěznou vlnu po porážkách na Baníku a proti Zenitu. Příbram doma jasně přehráli a před reprezentační přestávkou zvítězili 4:1.

4:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Bořil – Souček, Hušbauer (87. Zelený) – Stoch, Baluta (81. Mešanovič), Zmrhal (71. Olayinka) – Matoušek

FK VIAGEM Příbram

Kočí – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel (46. Voltr) – Hlúpik, Květ, Průcha, Kilián (56. Pejša), Antwi (71. Katidis) – Rezek

Detaily utkání

Branky
13. Bořil, 32. Baluta, 35. Frydrych, 75. Stoch - 15. Rezek
Diváci
10747
Žluté karty
Bořil - Hlúpik
Rozhodčí
Královec – Hájek, Kubr

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články