Slavia porazila Duklu vysoko 5:1 | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Duklu vysoko 5:1

1:5
(0:3)
27. kolo, 6. 4. 2019, Juliska
27. kolo, 6. 4. 2019, Juliska
FK Dukla Praha - SK Slavia Praha
Slávisté Duklu na jejím domácím hřišti porazili přesvědčivě 5:1 a vedení na první příčce FORTUNA:LIGY tak už před druhou Plzní navýšili na 10 bodů.

Oproti poslednímu ligovému zápasu s Libercem vyslal hlavní trenér Jindřich Trpišovský od úvodních minut na hřiště tým s celkově třemi změnami v sestavě. Zraněného Jaromíra Zmrhala nahradil Josef Hušbauer, Ibrahima Traorého na pozici defenzivního záložníka vystřídal Alex Král a stoperskou dvojici společně s Ondřejem Kúdelou utvořil Michael Ngadeu.

Utkání odstartovalo pozvolně a k vidění byla spousta nepřesností obou stran. To však slávisty mrzet rozhodně nemuselo, protože brzy se s góly takřka roztrhl pytel. První branka utkání padla ve 13. minutě trochu nezvykle po nádherném centru Milana Škody, který perfektně našel Lukáše Masopusta. Křídelník si míč bravurně zpracoval a následnou střelou prostřelil Radu – 1:0 pro sešívané!

O pouhých pět minut později slávisté vedení navýšili. Pomohla jim k tomu nepřesná rozehrávka domácích, při níž se míče zmocnil Lukáš Masopust. Ten vyhnal brankaře domácích z brány a následně patičkou míč přiťuknul osamocenému Miroslavu Stochovi, pro kterého už nebyl problém trefit poodkrytou branku – 2:0!

To však nebylo vše a v 22. minutě už to bylo 3:0 pro Slavii! Centr Miňa Stocha se snesl k Josefu Hušbauerovi, který neváhal a z první se opřel do míče. Z toho, že mu rána nesedla úplně čistě, si určitě slávistická desítka nic nedělala. Střela si i tak našla svoji cestu za záda gólmana a sešívaní se tak mohli radovat už potřetí v rozmezí pouhých devíti minut!

I přes několik zajímavých příležitostí už žádná branka v první půli nepadla a do kabin se tak šlo za pohodlného vedení 3:0!

Na této cifře se však sešívaní zastavit v žádném případě nehodlali a do druhé půle vletěli ve velkém stylu. Odměnou za jejich nasazení jim byl gól v 53. minutě. Tomáš Souček nejprve pouze orazítkoval břevno tvrdou dalekonosnou střelou, míč se ale ke štěstí slávistických hráčů o pár vteřin později snesl k osamocenému Josefu Hušbauerovi, který zkušeně zamířil a střelou na zadní tyč zvýšil vedení už na 4:0!

Nejblíže byli domácí vstřelení branky v 63. minutě po úniku Gonzaleze. Ten ve vápně našel Holíka a ten míč už směroval do brány. Ondřeje Koláře však skvěle zastoupil Ondřej Kúdela a střelu zneškodnil.

Na hřiště se postupně v průběhu druhého poločasu dostali Petr Ševčík i Michal Frydrych, kteří vystřídali Lukáše Masopusta a Jana Bořila.

Vedení mohl navýšit v 72. minutě Milan Škoda po nádherném pasu Michala Frydrycha. S jeho nápaditým obstřelem si však Rada poradil. Gólu se tak slávistický kapitán v zápase proti Dukle nedočkal. O malou chvíli později totiž uvolnil místo v útoku Micku van Burenovi.

Ke smůle červenobílých fanoušků se slávistické obraně nepodařilo udržet čisté konto. V 77. minutě po protiútoku propálil Ondřeje Koláře na přední tyči domácí Douděra, a korigoval tak skóre na 4:1.

Nicméně radost z gólu domácím velmi rychle zhořkla díky pozornosti videorozhodčího. Tomu neunikl loket Holendy v obličeji Alexe Krále a hráč Dukly se ze hřiště po červené kartě musel pakovat předčasně.

V samotném nastavení pak sešívaní kanonádu proti Dukle zkompletovali. Tomáš Souček se po rohu Josefa Hušbauera ve vápně dostal k míči jako první a prudkou hlavičkou nedal gólmanovi šanci – 5:1!

Více toho utkání nepřineslo a slávisté tak úspěšně navázali na vysoké vítězství proti Karivné z poháru. Po výhře 5:1 proti Dukle navíc navýšili vedení v tabulce FORTUNA:LIGY před druhou Plzní už na deset bodů!

1:5

Sestavy

FK Dukla Praha

Rada (C) – Bezpalec, Ďurica (80. Dancák), D. Souček – Douděra, Doumbia, Marek Hanousek, Podaný – Hadaščok (62. P. González), Holenda, Holík (74. Djuranović)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil (66. Frydrych) – Král, Souček – Masopust (64. Ševčík), Hušbauer, Stoch – Škoda (74. Van Buren)

Detaily utkání

Branky
77. Douděra – 22. a 53. Hušbauer, 13. Masopust, 18. Stoch, 90. Souček
Diváci
7765
Žluté karty
Podaný (DUK)
Červené karty
87. Holenda (DUK)
Rozhodčí
Franěk – Vlasjuk, Kříž

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články