Sešívaní nasázeli Jablonci pět gólů | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní nasázeli Jablonci pět gólů

5:0
(2:0)
26. kolo, 30. 5. 2020, Sinobo Stadium
26. kolo, 30. 5. 2020, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - FK Jablonec
Po výhře v Mladé Boleslavi si Slavia připsala další vítězství, tentokrát červenobílí na domácí půdě porazili Jablonec 5:0!

Kvůli zranění nemohl trenér oproti zápasu s Mladou Boleslaví počítat s Petrem Ševčíkem, toho tak na hřišti nahradil Lukáš Provod. Jen na lavičku usedl Ibrahim Traoré, místo něj naskočil do hry Laco Takács.

První střelu zápasu obstaral Nico Stanciu, který pálil pohotově z otočky, jeho pokus ale branku minul. V osmé minutě se parádní ranou z voleje prezentoval Laco Takács, krásná střela jen těsně minula břevno branky.

Další nadějná příležitost vznikla u Vladimíra Coufala, který vyslal vpřed Stanislava Tecla, útočník Slavie přihrával pod sebe, kde byl Nico Stanciu, tentokrát ale jeho zakončení zblokoval obránce. Nico byl jako tradičně hodně aktivní, z přímého kopu branku jen těsně netrefil.

Velmi blízko gólu byl Standa Tecl ve 20. minutě, když pronikl přes obránce a jeho přihrávku před branku si obránce tečoval tak, že směřovala mezi tyče, brankář Hrubý ale dobrým zákrokem míč vyrazil.

Gólová radost tak propukla ve 21. minutě, kdy si Stanislav Tecl pokryl ve vápně míč a byl faulován stoperem Michalem Jeřábkem, nařízenou penaltu suverénně proměnil Nico Stanciu!

24. minuta nabídla vzrušení také na druhé straně, kdy Jan Chramosta dostal přihrávku na hraně ofsajdu a postupoval sám na Ondřeje Koláře, skvělým návratem vše uhasil Laco Takács.

Na opačné straně si centr Lukáše Masopusta našel Stanislav Tecl, přesnou hlavičkou směřoval míč k tyči, dobrým zákrokem se opět zaskvěl Vlastimil Hrubý. Ve 29. minutě už neměl ale nárok, když se po pěkné přihrávce Nica Stancia dostal k míči Stanislav Tecl, který krásným pasem našel před prázdnou brankou Tomáše Holeše, jenž si připsal první soutěžní trefu v sešívaném dresu a hlavně zvýšil vedení na 2:0!

Sešívaní ve druhé části kontrolovali míč a čekali na okénko, které se otevře v obraně Jablonce. Po dlouhé kombinaci sešívaných našel v jednom takovém okénku nádherným pasem Nicolae Stanciu Lukáše Provoda, který si míč ideálně zpracoval a překonal Hrubého – 3:0!

Hádejte, kdo byl u čtvrtého gólu sešívaných. Opět to byl Nico Stanciu, tentokrát nasadil housle stoperovi Davidu Štěpánkovi, následně našel krásnou přihrávkou před prázdnou brankou Standu Tecla, který v poklidu dopravil míč do sítě.

V 68. minutě skvělou patičkou poslal Nico vpřed Lukáše Provoda, jehož přesný centr našel Petara Musu, který z voleje na zadní tyči branku minul. V další gólové akci se nejdříve míče ve středu hřiště chopil Laco Takács, který krásným pasem našel naběhnutého Ibrahima Traorého, ten byl ve vápně faulován. Penaltu s velkým přehledem proměnil Júsuf Hilál, pro kterého to také byla první soutěžní trefa za Slavii.

Sešívaní už si závěr pohlídali a Jablonec tak porazili s velkým přehledem 5:0!

5:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela (78. Frydrych), Zima, Bořil – Holeš (65. Traoré), Takács – Masopust (65. Hellebrand), Stanciu (73. Júsuf), Provod – Tecl (65. Musa)

FK Jablonec

Hrubý – Holík, Jeřábek, Štěpánek, Krob - Hämäläinen (76. Acosta), Považanec – Pleštil (86. Černák), Pilík, Kratochvíl – Chramosta (65. Dočekal)

Detaily utkání

Branky
21. Stanciu (pen.), 29. Holeš, 56. Provod, 61. Tecl, 77. Júsuf (pen.)
Žluté karty
Kratochvíl, Dočekal
Rozhodčí
Královec – Mokrusch, Nádvorník

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články