Devatenáctka gólem Felipeho poráží Dortmund | SK Slavia Praha
Více

Devatenáctka gólem Felipeho poráží Dortmund

1:0
(0:0)
LM2, 2. 10. 2019, Xaverov
LM2, 2. 10. 2019, Xaverov
SK Slavia Praha - Borussia Dortmund
Slávistická mládež v Xaverově přehrála výběr Dortmundu, po gólu Joaa Felipeho zaslouženě vyhrála 1:0 a připsala si tak první body do tabulky Youth League.

Dorostenci Slavie vstoupili do utkání aktivněji a byli v prvním poločase nebezpečnějším týmem. První velkou příležitost si vytvořili po akci Martina Douděry, který nastoupil na pro něj netradičním postu pravého obránce. V 11. minutě pronikl z pravé strany do středu hřiště, vysunul ještě vpřed Joaa Felipeho, který přihrával před branku, kde se k zakončení dostal Adam Toula, jeho střelu však brankář vyrazil na roh.

Další zajímavou šanci měl po rohovém kopu Jakuba Křišťana František Matys, jeho hlavička ale jen těsně minula branku. Sešívaní pokračovali v dobrém výkonu, střelu Jakuba Zeronika brankář se štěstím vyrazil, v závaru před brankou se už ale nikdo k zakončení nedostal.

Hosté se dostávali do nebezpečných akcí hlavně z rychlých brejků, obrana ale soupeře do zakončení nepustila.

Parádní kombinací se dostali mladí slávisté do další příležitosti, kdy do vápna centroval Lukáš Červ, obrana na poslední chvíli míč dokázala odvrátit. Právě Lukáš Červ se dostal do dalšího zakončení, po rohu ale mířil těsně vedle.

Ve 35. minutě se do zakončení prodral útočník Adam Toula, jeho střelu levou nohou gólman ale chytil. O několik minut později zakončoval Adam Toula po centru Dana Koska, v těžké pozici tentokrát střílel nad.

Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

V úvodu druhého poločasu se do šance dostali hosté. Moukoko vystihl rozehrávku Slavie, celou situaci ale zachránil Jakub Markovič, který předvedl skvělý zákrok! Na druhé straně byl blízko gólu František Matys, který se po centru Jakuba Křišťana ocitl sám před brankářem, míč ale mezi tři tyče neusměrnil.

V 56. minutě se už Xaverov radoval z gólu v síti Borussie. Joao Felipe se dostal k odraženému míči, navedl si míč na střelu a přesným zakončením k tyči otevřel skóre zápasu. Na druhé straně byl ve velké šanci Bakir, sám před brankářem Jakubem Markovičem ale střílel nad.

Pěknou kombinaci předvedli hosté v 72. minutě, v dobré šanci byl Pheral, jeho střela naštěstí mezi tři tyče nemířila. Další velkou možnost měl Dortmund v 78. minutě, na přihrávku Knauffa těsně nedosáhl Aydinei.

 Borussia se v závěru snažila o vyrovnání a dostala se do tlaku, velkou šanci si ale v závěru vytvořili sešívaní, když se k zakončení dostal Adam Toula, jeho střela z úhlu nadělala gólmanovi velké problémy. V závěru nastřelil ještě tyč Lukáš Hroník.

Gól už nepadl a dorostenci Slavie tak porazili Borussii Dortmund 1:0! O výhře rozhodl Joao Felipe.

1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Markovič – Douděra, Matys, Štětka, Kosek – Červ, Křišťan, Zinhasovič – Joao Felipe (76. Vaněk), Toula, Zeronik (76. Hroník)

Borussia Dortmund

Hawryluk – Gockan (89. Rauch), Knoop, Ferjani, Terzi – Bakir (66. Aydinel), Raschl, Hetemi (46. Gürpüz) , Reyna – Pherai (66. Knauff), Moukoko

Detaily utkání

Branky
56. Felipe
Žluté karty
Červ, Douděra, Zeronik, Felipe, Kosek - Moukoko Terzi
Rozhodčí
Kajtazovic – Kasapovic, Vojska

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články